Τρίτη 17 Ιουλίου 2012

Ταϊβάν: Έπαιξε βιντεοπαιχνίδι μέχρι… θανάτου!

Ένας 18χρονος στην Ταϊβάν πέθανε σε Ιντερνετ καφέ αφού έπαιξε επί 40 συνεχείς ώρες ένα δημοφιλές βιντεοπαιχνίδι, το Diablo 3, όπως τουλάχιστον αναφέρει σημερινό δημοσίευμα της εφημερίδας United Daily News.
Σύμφωνα με το δημοσίευμα, ο νεαρός Τσουάνγκ πήγε το μεσημέρι της 13ης Ιουλίου σε καφέ της Ταϊνάν στη νότια Ταϊβάν, πλήρωσε για ένα δικό του δωμάτιο και έπαιξε το βιντεοπαιχνίδι αυτό για περίπου δυο ημέρες χωρίς καν να φάει. Το πρωί της 15ης Ιουλίου, ένας υπάλληλος μπήκε στο δωμάτιο και τον βρήκε να είναι ξαπλωμένος πάνω σε ένα τραπέζι. Ο υπάλληλος τον ξύπνησε, αυτός σηκώθηκε, έκανε μερικά βήματα και στη συνέχεια κατέρρευσε. Αμέσως μεταφέρθηκε σε νοσοκομείο όπου οι γιατροί διαπίστωσαν το θάνατό του. Τα αίτια του θανάτου του 18χρονου ερευνώνται. Εικάζεται ότι η πολύωρη καθιστική στάση προκάλεσε στο νεαρό καρδιαγγειακό πρόβλημα. Τον Φεβρουάριο ένας 23χρονος πέθανε από ανακοπή ύστερα από 23 συνεχείς ώρες μπροστά από ένα κομπιούτερ.

Περισσότερες διεθνείς ειδήσεις: http://lpyrgos-international.blogspot.com

Συρία: Σημείο καμπής της εξέγερσης οι συγκρούσεις στη Δαμασκό


Η εξέγερση κατά του καθεστώτος της Συρίας βρέθηκε χθες σε σημείο καμπής, καθώς για πρώτη φορά σημειώθηκαν στην πρωτεύουσα της χώρας Δαμασκό σφοδρές συγκρούσεις ανάμεσα στον υποστηριζόμενο από τεθωρακισμένα άρματα στρατό και τις αντικαθεστωτικές δυνάμεις.
Τη στιγμή που στον ΟΗΕ η Ρωσία μπλοκάρει κάθε πρωτοβουλία για την καταδίκη του καθεστώτος του προέδρου Μπασάρ αλ Άσαντ, οι αντικαθεστωτικές δυνάμεις ανακοίνωναν χθες το βράδυ ότι εξαπέλυσαν μεγάλης κλίμακας επίθεση, με την επωνυμία «το ηφαίστειο της Δαμασκού και οι σεισμοί της Συρίας». Η επίθεση αυτή συνίσταται στην οργάνωση συστηματικών επιθέσεων εναντίον όλων των σημείων ελέγχου της χώρας, στον αποκλεισμό οδικών αρτηριών με στόχο την παράλυση των συριακών δυνάμεων και τις προσκλήσεις σε αποστασία.
Στη Δαμασκό, οι δυνάμεις των αντικαθεστωτικών ανακοίνωσαν ότι ελέγχουν δύο συνοικίες, το Μιντάν και την Τανταμούν, στον νότιο τομέα της πόλης, χωρίς να γίνει δυνατή η επιβεβαίωση της πληροφορίας. Οι συγκρούσεις έχουν επεκταθεί στο Χάλεντ μπεν ελ – Ουαλίντ, μεγάλη οδική αρτηρία που συνδέει το Μιντάν με το κέντρο της Δαμασκού.
Τη στιγμή που η Διεθνής Επιτροπή του Ερυθρού Σταυρού θεωρεί ότι πλέον η Συρία βρίσκεται σε κατάσταση εμφυλίου πολέμου, οπτικό υλικό δείχνει ότι πραγματικές μάχες εκτυλίσσονται στη Δαμασκό, με άνδρες να εκτοξεύουν αντιαρματικές ρουκέτες οχυρωμένοι πίσω από σάκους άμμου. Επτά άνθρωποι, ανάμεσά τους έξι άμαχοι, σκοτώθηκαν κατά τις μάχες στις συνοικίες Μιντάν, Τανταμούν και Αϊσέ, σύμφωνα με το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων.
Στο Λονδίνο, ο πρώην πρεσβευτής της Δαμασκού στη Βαγδάτη Ναουάφ Φαρές, ο οποίος αποσκίρτησε στις 11 Ιουλίου, προειδοποίησε ότι ο Μπασάρ αλ Ασαντ δεν θα διστάσει να κάνει χρήση χημικών όπλων για να παραμείνει στην εξουσία.
«Η αρχή του τέλους»
«Το Μιντάν βρίσκεται υπό τον έλεγχο του Ελεύθερου Συριακού Στρατού. Είναι η αρχή του τέλους», δήλωσε ένας ακτιβιστής στο Τανταμούν, προσθέτοντας ότι η ηλεκτροδότηση, η υδροδότηση και οι επικοινωνίες έχουν διακοπεί στη συνοικία. Νωρίτερα, το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων ανακοίνωσε ότι τεθωρακισμένα άρματα και οχήματα μεταφοράς προσωπικού είχαν λάβει θέσεις για πρώτη φορά στο Μιντάν και χαρακτήρισε «σημείο καμπής» τη μεταφορά των συγκρούσεων στη Δαμασκό.
Το Μαρόκο χαρακτήρισε χθες τον Σύριο πρεσβευτή στη Ραμπάτ personna non grata και τού ζήτησε να εγκαταλείψει το Μαρόκο. Το ίδιο συνέβη αργότερα με τον Μαροκινό πρεσβευτή στη Δαμασκό, ο οποίος όμως έχει εγκαταλείψει τη χώρα εδώ και πολλούς μήνες. Από την πλευρά της η ΕΕ ετοιμάζεται να εγκρίνει την επόμενη εβδομάδα νέες κυρώσεις κατά του καθεστώτος, τη 16η δέσμη μέτρων από την έναρξη της συριακής εξέγερσης τον Μάριο του 2011.
Στη Νέα Υόρκη, οι διαπραγματεύσεις στον ΟΗΕ για την ανανέωση της εντολής της ομάδας των διεθνών παρατηρητών στη Συρία εξακολουθούν να βρίσκονται σε αδιέξοδο, καθώς οι Δυτικοί επιμένουν να συνδέσουν την ανανέωση της εντολής με την απειλή λήψης μέτρων, ενώ η Ρωσία προειδοποίησε ότι σε αυτήν την περίπτωση θα προβάλει, και πάλι, το βέτο της στο Συμβούλιο Ασφαλείας.
Η Μόσχα μπλοκάρει από την Παρασκευή το σχέδιο απόφασης του Συμβουλίου Ασφαλείας που καταδικάζει τη χρήση βαρέων όπλων από το καθεστώς στην πόλη Τρέμσαχ, όπου δεκάδες άνθρωποι σκοτώθηκαν τις 12 Ιουλίου. Σήμερα, ο πρόεδρος της Ρωσίας Βλαντίμιρ Πούτιν θα συναντηθεί με τον απεσταλμένο της διεθνούς κοινότητας Κόφι Ανάν σε μία προσπάθεια αναβίωσης του ειρηνευτικού του σχεδίου το οποίο έχει παραμείνει νεκρό γράμμα. Ο πρώην υπουργός Εξωτερικών της Γαλλίας Αλέν Ζιπέ χαρακτήρισε «εγκληματική πράξη» την αδιαλλαξία της Ρωσίας.

Περισσότερες διεθνείς ειδήσεις: http://lpyrgos-international.blogspot.com

Microsoft: Έρχεται το νέο Office 15

Ο διευθύνων σύμβουλος της Microsoft, Στιβ Μπάλμερ, αποκάλυψε την Δευτέρα μια νέα έκδοση του Microsoft Office, η οποία είναι ειδικά διαμορφωμένη για συσκευές με οθόνη αφής.
Το ανανεωμένο Office, το οποίο ο Μπάλμερ χαρακτήρισε ως «την πιο φιλόδοξη έκδοση μέχρι στιγμής», θα έχει πιο κομψή εμφάνιση, ενώ έχει σχεδιαστεί για χρήση με το επερχόμενο λειτουργικό, Windows 8. Η νέα «σουίτα γραφείου» κάνει χρήση του «cloud computing» για την αποθήκευση αρχείων και ρυθμίσεων στο διαδίκτυο και είναι συμβατό με τις οθόνες αφής που χρησιμοποιούνται ευρέως στις συσκευές τάμπλετ. Θα περιλαμβάνει επίσης και την υπηρεσία βίντεο-κλήσης Skype, την οποία η Microsoft εξαγόρασε το 2011 προς 8,5 δισεκατομμύρια δολάρια.
Μεταξύ των σημαντικότερων αλλαγών που έχουν γίνει στο Office είναι και η δυνατότητα επεξεργασίας αρχείων PDF στο Word. Η ολοκληρωμένη έκδοση του Office 15 αναμένεται να γίνει διαθέσιμη στην αγορά στις αρχές του επόμενου έτους.

Περισσότερες επιστημονικές ειδήσεις: http://lpyrgos-science.blogspot.com

Παναγία Σουμελά: Από τις 19 – 22 Ιουλίου το 14ο Συναπάντημα Νεολαίας Ποντιακών Σωματείων


Περισσότεροι από 700 νέοι εκπρόσωποι ποντιακών σωματείων από την Ελλάδα και το εξωτερικό έχουν δηλώσει συμμετοχή στο 14ο «Συναπάντημα Νεολαίας Ποντιακών Σωματείων», που διοργανώνεται από τις 19 έως τις 22 Ιουλίου, στους χώρους της Παναγίας Σουμελά, στην Καστανιά Ημαθίας.
Το συναπάντημα αποτελεί πλέον έναν ιδιαίτερα επιτυχημένο θεσμό και περιλαμβάνει σειρά εκδηλώσεων, που στοχεύουν στην αλληλογνωριμία των νέων, καθώς και στη διατήρηση των ηθών και εθίμων της παράδοσής μας. Το φετινό συναπάντημα είναι αφιερωμένο στα 60 χρόνια παρουσίας της Παναγίας Σουμελά στον ελλαδικό χώρο.
Μεταξύ άλλων, οι νεολαίοι θα έχουν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν διαλέξεις – εισηγήσεις από επιστήμονες, ιστορικούς και ερευνητές, μεταξύ αυτών ο καθηγητής του ΑΠΘ, Κωνσταντίνος Φωτιάδης, αλλά και ο γνωστός ηθοποιός – συγγραφέας, Βασίλης Τριανταφυλλίδης (Χάρρυ Κλυνν), οι οποίοι θα μιλήσουν σε θέματα που αφορούν τον ποντιακό ελληνισμό. Παράλληλα, θα γίνουν παρουσιάσεις και προβολές ταινιών πολιτιστικού περιεχομένου, παρασκευή ποντιακών εδεσμάτων, εκπαιδευτικές εκδρομές, παρουσίαση δράσεων των νέων του κάθε σωματείου, καθώς και ποντιακές παραδοσιακές βραδιές, με θέατρο και ποντιακό γλέντι.
Το καλλιτεχνικό πρόγραμμα περιλαμβάνει συναυλία με τη βυζαντινή παραδοσιακή χορωδία του ποντιακού συλλόγου Ν. Τραπεζούντας, «Αλέξανδρος Υψηλάντης», θέατρο διαλέκτου (ποντιακό) «Βαρκίζ’ ο κλέφτες», του Δ. Ψαθά, από την Ένωση Ποντίων Ωραιοκάστρου και Φίλων, αλλά και παραδοσιακούς χορούς της Κρήτης, από τον Λαογραφικό Σύλλογο Κρητών «Τα Αγρίμια».
Οι νέοι και οι νέες θα έχουν συνάντηση με τον αντιπεριφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας, Κωνσταντίνο Καραπαναγιώτιδη, ενώ θα παραστούν στο τρισάγιο στη μνήμη του Νέστορα (Άκη) Καρολίδη, στον Τριπόταμο Βεροίας, ενός από τους πρωτεργάτες του συναπαντήματος που χάθηκε πρόωρα.
Καθ΄ όλη τη διάρκεια του συναπαντήματος θα λειτουργήσει έκθεση ζωγραφικής, με έργα εμπνευσμένα από την Σουμελιώτισα Κυρά του Πόντου, από τον ζωγράφο Ιωάννη Λουκίδη, την Εύξεινο Λέσχη Ναούσης, το Μορφωτικό Ποντιακό Σύλλογο Ν. Τραπεζούντας, «Αλέξανδρο Υψηλάντη» και το Σύλλογο Ποντίων Λουτροχωρίου «Το Καρς».


Περισσότερες ειδήσεις από τη Β. Ελλάδα: http://lpyrgos-vellada.blogspot.com

ΣΥΡΙΖΑ: Επίθεση στην κυβέρνηση για νέα τα μέτρα και τις ιδιωτιοποιήσεις

Επίθεση κατά της κυβέρνησης για τη συζήτηση περί νέων μέτρων και τις ιδιωτικοποιήσεις, εξαπέλυσε ο ΣΥΡΙΖΑ με χθεσινές ανακοινώσεις του, τονίζοντας ότι οι προεκλογικές εξαγγελίες περί αναδιαπραγμάτευσης και για μη περαιτέρω μείωση μισθών, συντάξεων και κοινωνικών επιδομάτων, αποδείχτηκαν άθλια ψέματα με σκοπό την υφαρπαγή της ψήφου του λαού.
Ο ΣΥΡΙΖΑ αναφέρει ότι το μνημονιακό πακέτο των νέων μέτρων δεκάδων δισεκατομμυρίων ευρώ που αποφασίζει η κυβέρνηση, έρχεται να προσθέσει στο ξεπούλημα του δημόσιου πλούτου την εκ νέου λεηλασία των εισοδημάτων των εργαζομένων και των συνταξιούχων και τη διάλυση του κοινωνικού κράτους. «Είναι φανερό ότι στόχος της μνημονιακής πολιτικής της κυβέρνησης δεν είναι η αντιμετώπιση του δημόσιου χρέους και η έξοδος από την κρίση, αλλά η εξυπηρέτηση των συμφερόντων των δανειστών και του κεφαλαίου», σημειώνει ο ΣΥΡΙΖΑ στην ανακοίνωσή του.
Επιπλέον, ο ΣΥΡΙΖΑ τονίζει ότι οι ιδιωτικοποιήσεις και το ξεπούλημα του δημόσιου πλούτου όχι μόνο δεν εξυπηρετούν το δημόσιο συμφέρον και την ανάπτυξη, αλλά αντίθετα ολοκληρώνουν την ισοπέδωση της οικονομίας και της κοινωνίας. «Δεν αποτελούν αντίβαρο για τη μη εφαρμογή άλλων μνημονιακών μέτρων μείωσης μισθών και απολύσεων, αλλά συμπλήρωμά τους, σε μια λογική αποδόμησης και συρρίκνωσης του κοινωνικού κράτους και ξεπουλήματος στους ιδιώτες όλων των δημόσιων αγαθών», υπογραμμίζεται στην ανακοίνωση. Οι επιπτώσεις μιας τέτοιας πολιτικής στο κοινωνικό σύνολο και στη χώρα θα είναι «καταστροφικές και ανυπολόγιστες», όπως αποδεικνύει και η περίπτωση των ιδιωτικών τραπεζών τόσο στην Ελλάδα, όσο και διεθνώς.
Ο ΣΥΡΙΖΑ κατηγορεί την κυβέρνηση ότι αναμασά αποτυχημένα νεοφιλελεύθερα δόγματα, προσπαθώντας να αποκρύψει ότι δεν μπορεί να υπάρξει παραγωγική ανασυγκρότηση της χώρας και ανάπτυξη χωρίς δημόσιες επενδύσεις και δημόσιες επιχειρήσεις.

Περισσότερες πολιτικές ειδήσεις: http://lpyrgos-politics.blogspot.com

ΔΝΤ: Διπλάσιο από τον στόχο το δημοσιονομικό έλλειμμα στην Ελλάδα!

Το πρωτογενές δημοσιονομικό έλλειμμα της Ελλάδας (που δεν περιλαμβάνει τη δαπάνη για τόκους) θα είναι φέτος μέχρι και διπλάσιο σε σχέση με το στόχο που είχε τεθεί, αν δεν υπάρξουν περαιτέρω αλλαγές στην οικονομική πολιτική. Αυτό εκτιμά το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο (ΔΝΤ) στην έκθεση επικαιροποίησης των προβλέψεων του για τα δημοσιονομικά μεγέθη των χωρών-μελών του (Fiscal Monitor Update), που δόθηκε χθες στη δημοσιότητα.
Η έκθεση σημειώνει ότι το πρωτογενές έλλειμμα θα τείνει προς το 1,5% έως 2% του ΑΕΠ, αντί του 1% που προβλέπεται στη δεύτερη δανειακή σύμβαση. Το ΔΝΤ αναφέρει ότι η κατάσταση στην Ελλάδα παραμένει ρευστή. Όπως σημειώνεται, η επιδείνωση του μακροοικονομικού περιβάλλοντος και η άνιση εφαρμογή των μεταρρυθμίσεων έχουν επιβαρύνει τα δημόσια έσοδα φέτος, ενώ οι χρηματοδοτικοί περιορισμοί οδηγούν στη μείωση των δαπανών σε σχέση με τα μεγέθη του προϋπολογισμού.
Το ΔΝΤ τονίζει ακόμα ότι η δημοσιονομική προσαρμογή προχωρά και στις τρεις χώρες της Ευρωζώνης που έχουν προγράμματα στήριξης, αλλά σημειώνει ότι η πρόσφατη επιδείνωση του πολιτικού και οικονομικού κλίματος στην Ελλάδα χρησιμεύει ως προειδοποίηση για τη δυνητική έναρξη μίας «κόπωσης από την προσαρμογή», η οποία αποτελεί απειλή για τη συνέχεια εφαρμογής του προγράμματος.
Το ΔΝΤ προβλέπει επίσης υψηλότερο δημόσιο χρέος, όπως και συνολικό έλλειμμα για την Ελλάδα σε σχέση με τις εκτιμήσεις που είχε κάνει τον Απρίλιο του 2012. Ειδικότερα προβλέπει ότι το χρέος της γενικής κυβέρνησης θα διαμορφωθεί φέτος στο 162,6% του ΑΕΠ και το 2013 στο 171% του ΑΕΠ, αυξημένο κατά 9,4% και 10% αντίστοιχα, σε σχέση με την πρόβλεψη του Απριλίου. Για το συνολικό δημοσιονομικό έλλειμμα προβλέπει ότι θα διαμορφωθεί φέτος στο 7% και το 2013 στο 2,7% του ΑΕΠ, αυξημένο κατά 0,2% και 1,9%, αντίστοιχα. Για το κυκλικά προσαρμοσμένο έλλειμμα, προβλέπει ότι θα φθάσει φέτος στο 4,5% του ΑΕΠ και ότι το 2013 θα υπάρξει πλεόνασμα 0,2% του ΑΕΠ, μία υπέρβαση της τάξης του 0,1% και 2,9% αντίστοιχα από τις προβλέψεις του Απριλίου.
Υπάρχει υποσημείωση, ωστόσο, στο σχετικό πίνακα της έκθεσης του ΔΝΤ, που αναφέρεται ότι οι προβλέψεις για τα τρία παραπάνω μεγέθη της Ελλάδας πρόκειται να αναθεωρηθούν.

Περισσότερες ειδήσεις από την Ελλάδα: http://lpyrgos-hellasnews.blogspot.com