Παρασκευή 21 Σεπτεμβρίου 2012

Τουρκία: Βαριές ποινές για τους αξιωματικούς που εμπλέκονται στην υπόθεση «Βαριοπούλα»


Σε ποινή φυλάκισης 20 ετών καταδικάστηκαν τρεις ανώτατοι αξιωματικοί του τουρκικού Στρατού που εμπλέκονται στην υπόθεση «Βαριοπούλα», δηλαδή στο σχέδιο που προέβλεπε - μεταξύ άλλων - πρόκληση θερμού επεισοδίου με την Ελλάδα και εκδήλωση πραξικοπήματος για την ανατροπή του Ταγίπ Ερντογάν. 

Τρόικα: «Δεν αληθεύει η φημολογία για καθυστέρηση της έκθεσης»


Διαψεύδουν η τρόικα και το υπουργείο Οικονομικών το τηλεγράφημα του διεθνούς πρακτορείου ειδήσεων Reuters, που έκανε λόγο για καθυστέρηση στη σύνταξη της έκθεσης της τρόικας για την Ελλάδα.

Μήνυση Κασιδιάρη κατά Παναγιωταρέα - ζητά 300.000 ευρώ


Στη δικαιοσύνη προσφεύγει ο βουλευτής της Χρυσής Αυγής «απαντώντας» σε σχόλιο της δημοσιογράφου σε απογευματινή εφημερίδα. Ο Ηλ. Κασιδιάρης αντέδρασε σε κείμενο της κ. Παναγιωταρέα στον Ελεύθερο Τύπο, στο οποίο σύμφωνα με την αγωγή αναφέρει:

Α. Σαμαράς: «Πρέπει να στηριχθεί η ανάκαμψη και η κοινωνική συνοχή»

«Η Ελλάδα θα τα καταφέρει» δήλωσε ο πρωθυπουργός


Ολοκληρώθηκε λίγο νωρίτερα η ομιλία του Έλληνα πρωθυπουργού, Αντώνη Σαμαρά, στη διάσκεψη της Διεθνούς Ένωσης Κεντρώων Δημοκρατών, που πραγματοποιείται στη Ρώμη. «Δίνουμε όλοι αγώνα με τον ίδιο στόχο, την ευρωπαϊκή ολοκλήρωση και την ελευθερία. Η ελευθερία, η ελεύθερη αγορά, η ευημερία, η δικαιοσύνη και η αλληλεγγύη είναι τα κύρια στοιχεία της ταυτότητάς μας και του συνολικού μας μέλλοντος», τόνισε ο Έλληνας πρωθυπουργός.

Λάρισα: Εξάρθρωση σπείρας που διακινούσε κλεμμένα πολυτελή αυτοκίνητα


Σπείρα με διεθνή δράση, η οποία διακινούσε κλεμμένα πολυτελή αυτοκίνητα εξαρθρώθηκε από την Υποδιεύθυνση της Ασφάλειας στην Λάρισα. Τα μέλη της διακινούσαν τα αυτοκίνητα τα οποία προέρχονταν από χώρες της ΕΕ, μέσω Ελλάδας και Βουλγαρίας σε τρίτες χώρες (Ταϊλάνδη, Καμπότζη και άλλες) με σκοπό την μεταπώλησή τους. Στην υπόθεση εμπλέκεται και εκτελωνιστής ο οποίος φρόντιζε να εκτελωνίζει τα συγκεκριμένα αυτοκίνητα έναντι αμοιβής.

ΣΕΒΕ: Το πολύ γρήγορο Ιντερνετ βοηθάει τις εξαγωγικές επιχειρήσεις


«Βραχνά» για τις εξαγωγικές επιχειρήσεις της Ελλάδας αποτελεί συχνά η χαμηλή ταχύτητα και η γενικότερη ποιότητα των τηλεπικοινωνιακών υπηρεσιών, με το πρόβλημα να εμφανίζεται εντονότερο στην περιφέρεια, όπου οι γραμμές είναι εναέριες και «με το παραμικρό φύσημα ή κακοκαιρία, η ποιότητα γίνεται ακόμη χειρότερη», όπως υποστηρίζει η διοίκηση του Συνδέσμου Εξαγωγέων Βορείου Ελλάδος (ΣΕΒΕ).

Συμμετέχουν και οι δικηγόροι στην απεργία της 26ης Σεπτεμβρίου


Οι δικηγόροι της Αθήνας θα συμμετάσχουν στην πανελλαδική 24ωρη απεργία που έχουν κηρύξει η ΓΣΕΕ και η ΑΔΕΔΥ για τις 26 Σεπτεμβρίου. Σχετική απόφαση έλαβε το ΔΣ του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών (ΔΣΑ).

Θεσσαλονίκη: Ανοίγεται στα Βαλκάνια ο ΟΛΘ


Περισσότερα φορτία από τα Βαλκάνια φιλοδοξεί να προσελκύσει στη Θεσσαλονίκη η διοίκηση του Οργανισμoύ Λιμένος (ΟΛΘ) που -αρχής γενομένης από την επόμενη εβδομάδα και μέχρι τις αρχές του 2013- ξεκινάει κύκλο στοχευμένων εταιρικών παρουσιάσεων (road shows) σε Σκόπια, Κόσοβο, Βουλγαρία, Σερβία και Μαυροβούνιο.

Μετ' εμποδίων η κυκλοφορία την Κυριακή στην παλιά εθνική οδό Θεσσαλονίκης-Βέροιας


Μετ' εμποδίων θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή από τις 9 το πρωί η κυκλοφορία των οχημάτων στην παλαιά εθνική οδό Θεσσαλονίκης - Βέροιας, λόγω του Διασυλλογικού Ποδηλατικού Αγώνα Αντοχής.

Σήμα κινδύνου για τα ΤΕΙ εκπέμπουν οι πρόεδροι των Ιδρυμάτων


Σήμα κινδύνου για τα Τεχνολογικά Ιδρύματα της χώρας εκπέμπουν οι πρόεδροι των ΤΕΙ από το Μεσολόγγι, όπου πραγματοποιήθηκε η σύνοδός τους.

Θεσσαλονίκη: Για 4 ώρες συζήτησε ο δήμαρχος Ασβεστοχωρίου με τους πολίτες


Η πρωτοβουλία ανοιχτών συζητήσεων του δημάρχου με τους πολίτες του δήμου με τίτλο «Συζητώ με το δήμαρχο μου» πέρασε και από το Ασβεστοχώρι και την Εξοχή, στον τρίτο σταθμό της περιοδείας της, γεμίζοντας με πολύ κόσμο την αίθουσα εκδηλώσεων του 1ου δημοτικού σχολείου.

Θεσσαλονίκη: Το περιβάλλον «γιορτάζει» στο Γαλλικό ποταμό!


«Γνωρίστε τη φύση σε μέρα γιορτής» είναι το σύνθημα της οικογιορτής που διοργανώνεται για δεύτερη χρονιά φέτος από τον Φορέα Διαχείρισης Δέλτα Αξιού- Λουδία-Αλιάκμονα και το δήμο Δέλτα. Η οικογιορτή ξεκινάει αύριο από τις 10 το πρωί με εργαστήρια και παιχνίδια για μικρούς και μεγάλους, με ξεναγήσεις στη βόρεια λίμνη των εκβολών του Γαλλικού ποταμού και ορνιθοπαρατήρηση, καθώς και με βόλτες με ποδήλατα και άλογα.

Θεσσαλονίκη: Νέα επιχείρηση ελέγχων του δήμου για παράνομα τραπεζοκαθίσματα

Η 15η από τις αρχές του καλοκαιριού


Νέα «επιχείρηση» ελέγχου σε καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος, η 15η από τις αρχές του καλοκαιριού, πραγματοποιήθηκε από την αρμόδια υπηρεσία του δήμου Θεσσαλονίκης στο πλαίσιο απελευθέρωσης του κοινόχρηστου χώρου που καταλαμβάνεται παράνομα από τραπεζοκαθίσματα.

Θεσσαλονίκη: Μνημείο χαρακτηρίστηκε το Σιδηροδρομικό Μουσείο


Μνημείο χαρακτηρίστηκε το κτίριο που στεγάζει το Σιδηροδρομικό Μουσείο Θεσσαλονίκης από το Κεντρικό Συμβούλιο Νεωτέρων Μνημείων. Φιλοξενεί μια σπάνια συλλογή εκθεμάτων μεταξύ των οποίων το αυθεντικό βαγόνι-τραπεζαρία του θρυλικού «Όριαν Εξπρές» και μια ατμομηχανή του 1894.

Ιωάννινα: Χωρίς αυτοκίνητο στις 22 Σεπτεμβρίου

Κορυφώνονται το Σάββατο 22 Σεπτεμβρίου οι εκδηλώσεις που οργανώνει ο δήμος Ιωαννιτών στο πλαίσιο της Ημέρας Χωρίς Αυτοκίνητο. Στόχος των εκδηλώσεων αυτών είναι να αναδειχθούν τα πλεονεκτήματα των εναλλακτικών τρόπων μετακίνησης και να απολαύσουμε το κέντρο της πόλης απαλλαγμένο από αυτοκίνητα.

Άρης: Σε αναμονή για το άρθρο 99

Σε αναμονή βρίσκεται ο Άρης σε ότι αφορά την απόφαση του δικαστηρίου για την υπαγωγή στο άρθρο 99 του Πτωχευτικού Κώδικα. Την Πέμπτη κατατέθηκε η σχετική αίτηση της ΠΑΕ Άρης και όλοι βρίσκονται, πλέον, σε θέση αναμονής. Και η σημερινή μέρα χαρακτηρίζεται σημαντική και θα περάσει στην ιστορία, σε ότι αφορά την προσπάθεια για τη βιωσιμότητα του Άρη.

Θεσσαλονίκη: Ξεκινούν οι εγγραφές στο Ανοιχτό Πανεπιστήμιο


Ξεκινούν στις 24 Σεπτεμβρίου οι εγγραφές στο Ανοιχτό Πανεπιστήμιο του δήμου Θεσσαλονίκης. Πρόκειται για κύκλους διαλέξεων που πραγματοποιούν περισσότεροι από 60 πανεπιστημιακοί δάσκαλοι του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης και του Πανεπιστημίου Μακεδονίας, ανεξάρτητοι ερευνητές και ειδικοί σε επιμέρους αντικείμενα.

Ενδείξεις για την ύπαρξη νερού στον αστεροειδή Εστία

Η Εστία, το δεύτερο μεγαλύτερο σώμα στη ζώνη των αστεροειδών (μεταξύ του Άρη και του Δία, που έως τώρα θεωρείτο πλήρως άνυδρη), τελικά φέρει στην επιφάνειά της ίχνη παγωμένου νερού, με την μορφή ένυδρων ορυκτών. Η ανακάλυψη, που έγινε από την μελέτη στοιχείων που παρείχε το διαστημικό σκάφος Dawn (Αυγή) της NASA, υποδηλώνει ότι πιθανότατα πολλοί μικρότεροι πλούσιοι σε νερό αστεροειδείς κάποτε έπεσαν πάνω στην Εστία και της μετέφεραν ποσότητες νερού.

Ιταλία: Ο Μόντι στηρίζει την ελληνική προσπάθεια

-->Την υποστήριξη του Ιταλού πρωθυπουργού Μάριο Μόντι στην ελληνική προσπάθεια, εξασφάλισε ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς, κατά τη διάρκεια της συνάντησης που είχαν σήμερα το πρωί οι δύο ηγέτες, με αφορμή τη διεθνή συνεδρίαση των κεντροδεξιών κομμάτων.

Αλεξανδρούπολη: Τον Φεβρουάριο ο διαγωνισμός για τη σύνδεση του λιμανιού με το δίκτυο του ΟΣΕ

Τον Φεβρουάριο του 2013 θα γίνει ο διαγωνισμός για την κατασκευή του έργου σύνδεσης του Λιμένος Αλεξανδρούπολης με το σιδηροδρομικό δίκτυο του ΟΣΕ και όπως διαβεβαίωσε, μιλώντας το πρωί στη Βουλή, ο αναπληρωτής υπουργός Ανάπτυξης Σταύρος Καλογιάννης, το έργο θα είναι έτοιμο σ' έναν χρόνο από τη δημοπράτησή του.

Ισπανία: «Πάγωμα» συντάξεων και συνταξιοδότηση στα 67 εξετάζει η κυβέρνηση

Η Ισπανία εξετάζει το «πάγωμα» των συντάξεων και την ταχύτερη αύξηση του ορίου ηλικίας συνταξιοδότησης από τα 65 στα 67 έτη, καθώς σπεύδει να μειώσει τις δημόσιες δαπάνες και να ικανοποιήσει τους όρους της βοήθειας που αναμένεται να ζητήσει για την οικονομία της. Αυτό αναφέρει σημερινό δημοσίευμα του πρακτορείου Reuters που επικαλείται πηγές με γνώση του θέματος.

Πέντε νεκροί και 37 τραυματίες από έκρηξη στην Ταϊλάνδη




Τουλάχιστον 5 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους και 37 τραυματίσθηκαν σήμερα από την έκρηξη παγιδευμένου αυτοκινήτου σε αγορά στη νότια Ταϊλάνδη, όπου χιλιάδες άνθρωποι έχουν χάσει τη ζωή τους σε επιθέσεις αυτονομιστών ανταρτών τα τελευταία οχτώ χρόνια, δήλωσαν ταϊλανδοί αξιωματούχοι.

Έξι ομογενείς κροίσοι στη φετινή λίστα του «Forbes»

Πρόκειται για τους: Τζον Κατσιματίδης, Τζορτζ Αργυρός, Τζον Πολ Ντετζόρια, Τζιμ Ντέιβις, Μάικλ Τζαχάρης, Ντιν Μητρόπουλος

Στη φετινή λίστα του περιοδικού «Forbes» με τους 400 πιο πλούσιους Αμερικανούς πολίτες «φιγουράρουν» έξι ομογενείς, η συνολική περιουσία των οποίων ξεπερνά τα 14 δισεκατομμύρια δολάρια.

Θεσσαλονίκη: «Όχι» στα ΙΧ και στους... πεζούς

Μέρα χωρίς ΙΧ αλλά και χωρίς... πεζούς φαίνεται ότι θα είναι για τη Θεσσαλονίκη η αυριανή. Η απόφαση για τη διοργάνωση ποδηλατικού σιρκουί στις 22 Σεπτεμβρίου, που είναι η Ευρωπαϊκή Ημέρα Χωρίς ΙΧ, φαίνεται ότι έχει... τρομοκρατήσει τις αρμόδιες αστυνομικές αρχές στην πόλη.

ΗΠΑ: Με πολλά παράπονα άφησε τους χρήστες η Apple

Οι νέοι χάρτες που προσέφερε με την αναβάθμιση του λογισμικού της δεν ικανοποίησαν

Μια ολόκληρη πόλη βρέθηκε στον ωκεανό, ένα αγρόκτημα μετατράπηκε σε αεροδρόμιο, αυτοκινητόδρομοι καταλήγουν στη μέση του πουθενά και ένα νοσοκομείο εμφανίστηκε απρόσμενα στο κέντρο του Στράτφορντ-απόν-Έιβον, στη γενέτειρα του Σαίξπη. Αυτός ήταν ο νέος κόσμος που αντίκρισαν οι χρήστες των iPhone και iPad όταν κατέβασαν στα κινητά τους τηλέφωνα την πολυαναμενόμενη αναβάθμιση του λογισμικού iOS6.

Η Αρκτική... εξαφανίζεται!

Οι πάγοι έχουν συρρικνωθεί στον μικρότερο εμβαδόν τους 




Στα 33 χρόνια που τηρούνται στοιχεία επίσημων αρχείων, σύμφωνα με το Εθνικό Κέντρο Χιονιού και Πάγων, στο Μπούλντερ του Κολοράντο, οι πάγοι της Αρκτικής έχουν συρρικνωθεί στον μικρότερο εμβαδόν τους.

Λουκέτο έβαλε ο δήμος Αχαρνών!

Ανέστειλε επ' αόριστον τη λειτουργία του λόγω οικονομικού προβλήματος



Ο δήμος Αχαρνών ανέστειλε τη λειτουργία του επ' αόριστον, λόγω αδυναμίας καταβολής της μισθοδοσίας και κάλυψης των πάγιων εξόδων του. Η σχετική απόφαση επικυρώθηκε σε έκτακτη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου χθες το βράδυ.

Τουλάχιστον 5 νεκροί από τον ιό του Δυτικού Νείλου στα Βαλκάνια

Τουλάχιστον πέντε άνθρωποι στην περιοχή των Βαλκανίων έχασαν τη ζωή τους από τον ιό του Δυτικού Νείλου και πολλές δεκάδες νοσηλεύτηκαν τις τελευταίες τέσσερις εβδομάδες, σύμφωνα με τις υγειονομικές αρχές της Σερβίας, του Κοσόβου, της ΠΓΔΜ και της Κροατίας.

Κλειστές οι ΔΟΥ σήμερα λόγω 24ωρης απεργίας των εφοριακών

Αντιδρούν στα νέα μέτρα


Σε 24ωρη απεργία βρίσκονται οι εργαζόμενοι στις εφορίες, οι οποίοι έχουν επίσης εξαγγείλει απεργιακές κινητοποιήσεις για τις 27 και 28 Σεπτεμβρίου, διαμαρτυρόμενοι για τις επικείμενες μειώσεις μισθών και τις περικοπές.

Έρευνα: Περισσότεροι του αναμενόμενου οι μετεγχειρητικοί θάνατοι στην Ευρώπη

Οι μέχρι τώρα εκτιμήσεις των ευρωπαϊκών κρατών για το ποσοστό των θανάτων των ασθενών μετά από τις διάφορες χειρουργικές επεμβάσεις υποεκτιμούν τα πραγματικά δεδομένα. Αυτό τουλάχιστον προκύπτει από την πρώτη μεγάλης κλίμακας μελέτη του είδους της στην Ευρώπη, που ανέλυσε την μετεγχειρητική έκβαση των σχετικών νοσοκομειακών επεμβάσεων.

Δ. Θεσσαλονίκης: Την Τρίτη συνεχίζεται η δίκη για την υπεξαίρεση

Με την κατάθεση της βασικής μάρτυρος κατηγορίας – επιθεωρήτριας του υπουργείου Οικονομικών, Αναστασίας Τσεμπερά, συνεχίζεται στο τριμελές εφετείο κακουργημάτων η εκδίκαση της υπόθεσης για το καταγγελλόμενο οικονομικό σκάνδαλο, ύψους 51, 4 εκατομμυρίων ευρώ, στα ταμεία του δήμου Θεσσαλονίκης. Στο εδώλιο του κατηγορουμένου κάθονται ο τέως δήμαρχος Θεσσαλονίκης Βασίλης Παπαγεωργόπουλος, 3 πρώην αντιδήμαρχοι και 12 ανώτεροι δημοτικοί υπάλληλοι. Το δικαστήριο διέκοψε την εκδίκαση της υπόθεσης χθες (βλέπε: http://lpyrgos.blogspot.gr/2012/09/90.html), και όπως ανακοίνωσε ο πρόεδρος η δίκη θα συνεχιστεί την ερχόμενη Τρίτη.

Περισσότερες ειδήσεις από τη Θεσσαλονίκη: http://lpyrgos-thessaloniki.blogspot.com

Εγνατία: Αντί για Κιλκίς βγαίνεις... Σέρρες

-->Σε περίπτωση που επιθυμείτε να κατευθυνθείτε με το αυτοκίνητό σας στο Κιλκίς μέσω της Εγνατίας οδού, σε όποια πλευρά του δρόμου κι αν βρίσκεστε, είναι πολύ πιθανό να καταλήξετε στο... νομό Σερρών. Η καθυστέρηση και η ταλαιπωρία για τους οδηγούς μπορεί να είναι μεγάλη, εάν αναλογιστεί κανείς η πρώτη έξοδος στην Εγνατία οδό μετά τη «διασταύρωση» για Κιλκίς βρίσκεται στη Δορκάδα, δηλαδή σε απόσταση περίπου 25 χιλιομέτρων.