Παρασκευή 21 Σεπτεμβρίου 2012

Ιωάννινα: Χωρίς αυτοκίνητο στις 22 Σεπτεμβρίου

Κορυφώνονται το Σάββατο 22 Σεπτεμβρίου οι εκδηλώσεις που οργανώνει ο δήμος Ιωαννιτών στο πλαίσιο της Ημέρας Χωρίς Αυτοκίνητο. Στόχος των εκδηλώσεων αυτών είναι να αναδειχθούν τα πλεονεκτήματα των εναλλακτικών τρόπων μετακίνησης και να απολαύσουμε το κέντρο της πόλης απαλλαγμένο από αυτοκίνητα.

Οι εκδηλώσεις του Σαββάτου περιλαμβάνουν δύο βασικές δράσεις:

- Από τις εννέα το πρωί και μέχρι το πέρας λειτουργίας της αγοράς θα είναι κλειστό τμήμα του εμπορικού κέντρου των Ιωαννίνων. Συγκεκριμένα η κίνηση θα απαγορευθεί στις οδούς Μιχαήλ Αγγέλου, Μελανίδη, Βλαχλείδη, Οπλαρχηγού Πουτέτση, Γρηγορίου Σακκά και Ζυγομάλλη. Πρόκειται για τις οδούς που περιλαμβάνονται στο δίκτυο πεζοδρομήσεων του δήμου. Το έργο αυτό –ενταγμένο στο ΕΣΠΑ- έχει δημοπρατηθεί κι όπως ανακοίνωσε σήμερα ο αντιδήμαρχος έργων Βασίλης Μασσαλάς εντός των επομένων ημερών θα υπογραφεί η σύμβαση με τον ανάδοχο, καθώς ξεπεράστηκαν όλα τα προβλήματα που είχαν ανακύψει με ενστάσεις και προσφυγές.

- Από τις έντεκα το πρωί το Σαββάτου κλείνει για τα αυτοκίνητα η κεντρική πλατεία της πόλης. Στο χώρο θα καταλήξουν οι ποδηλατοδρομίες που θα έχουν ξεκινήσει νωρίτερα και στις δώδεκα το μεσημέρι θα γίνει η κλήρωση ποδηλάτων, στο πλαίσιο υλοποίησης του προγράμματος CYCLO. Στην κεντρική πλατεία και σε δημότες του δήμου Ιωαννιτών –καθώς έτσι επιβάλλουν οι κανονισμοί του προγράμματος- θα κληρωθούν οκτώ ποδήλατα. Άλλα δύο θα δοθούν μέσω διαγωνισμού καλύτερης φωτογραφίας που θα ξεκινήσει τη Δευτέρα στη σελίδα του δήμου Ιωαννιτών στο Facebook.

Στην διάρκεια της εκδήλωσης που θα γίνει στην κεντρική πλατεία θα μοιραστούν μπλουζάκι, ενώ θα λειτουργεί εικονικό εργαστήρι όπου μικρά και μεγάλα παιδιά θα επιδεικνύουν το ταλέντο τους σε χαρτί ζωγραφικής με θέμα το ποδήλατο. Τέλος θα διατεθούν δωρεάν εισιτήρια του Αστικού ΚΤΕΛ Ιωαννίνων για χρήση τους από τους κατοίκους της περιοχής.

«Θέλουμε το ποδήλατο όχι μέσω ψυχαγωγίας αλλά ως μέσο μετακίνησης. Αυτή είναι η φιλοσοφία μας και πολύ σύντομα θα είμαστε σε θέση να ανακοινώσουμε και τους πρώτους ποδηλατοδρόμους που θα λειτουργήσουν δοκιμαστικά στο δήμο μας», ανέφερε στις δηλώσεις του ο αντιδήμαρχος Βασίλης Μασσαλάς.

Περισσότερες ειδήσεις από τη Β. Ελλάδα: http://lpyrgos-vellada.blogspot.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου