Παρασκευή 21 Σεπτεμβρίου 2012

ΣΕΒΕ: Το πολύ γρήγορο Ιντερνετ βοηθάει τις εξαγωγικές επιχειρήσεις


«Βραχνά» για τις εξαγωγικές επιχειρήσεις της Ελλάδας αποτελεί συχνά η χαμηλή ταχύτητα και η γενικότερη ποιότητα των τηλεπικοινωνιακών υπηρεσιών, με το πρόβλημα να εμφανίζεται εντονότερο στην περιφέρεια, όπου οι γραμμές είναι εναέριες και «με το παραμικρό φύσημα ή κακοκαιρία, η ποιότητα γίνεται ακόμη χειρότερη», όπως υποστηρίζει η διοίκηση του Συνδέσμου Εξαγωγέων Βορείου Ελλάδος (ΣΕΒΕ).

Στο πλαίσιο αυτό, εκφράζει την ικανοποίησή της για την υπό όρους διάθεση, για ένα εξάμηνο, λιανικών υπηρεσιών και προϊόντων VDSL (σ.σ. πολύ γρήγορων συνδέσεων Ιντερνετ) στην ελληνική αγορά εκ μέρους του ΟΤΕ, με επιστολή προς τον υπουργό Ανάπτυξης, Κωστή Χατζηδάκη.

«Η συγκεκριμένη τεχνολογία θα δώσει τη δυνατότητα στις επιχειρήσεις να απολαμβάνουν ταχύτητες τηλεπικοινωνιών της τάξης των 30-50 Mbps. H παροχή των νέων υπηρεσιών πρέπει να ξεκινήσει άμεσα, χωρίς καμία περαιτέρω καθυστέρηση», σημειώνει στην επιστολή ο πρόεδρος του ΣΕΒΕ, Δημήτρης Λακασάς.

Προσθέτει ότι πρέπει ακόμη να προχωρήσει η εφαρμογή των οπτικών ινών για οικιακή και κυρίως επαγγελματική χρήση, καταθέτοντας το αίτημα «η σχετική δαπάνη να ενταχτεί στις επιλέξιμες δαπάνες χρηματοδοτικών μέσων για τις επιχειρήσεις (επενδυτικός νόμος, προγράμματα ΕΣΠΑ κτλ).


Περισσότερες ειδήσεις από την Ελλάδα: http://lpyrgos-hellasnews.blogspot.com  

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου