Παρασκευή 21 Σεπτεμβρίου 2012

Θεσσαλονίκη: Το περιβάλλον «γιορτάζει» στο Γαλλικό ποταμό!


«Γνωρίστε τη φύση σε μέρα γιορτής» είναι το σύνθημα της οικογιορτής που διοργανώνεται για δεύτερη χρονιά φέτος από τον Φορέα Διαχείρισης Δέλτα Αξιού- Λουδία-Αλιάκμονα και το δήμο Δέλτα. Η οικογιορτή ξεκινάει αύριο από τις 10 το πρωί με εργαστήρια και παιχνίδια για μικρούς και μεγάλους, με ξεναγήσεις στη βόρεια λίμνη των εκβολών του Γαλλικού ποταμού και ορνιθοπαρατήρηση, καθώς και με βόλτες με ποδήλατα και άλογα.

Στο πλαίσιο της οικογιορτής που ολοκληρώνεται την Κυριακή θα πραγματοποιηθούν παιχνίδια και δραστηριότητες για τα παιδιά, όπως εργαστήριο ανακύκλωσης και εργαστήριο κατασκευής φωλιών πουλιών με χώμα, πηλό και άχυρο. Επίσης, οι επισκέπτες θα μπορέσουν να παρακολουθήσουν εργαστήρια για την παρασκευή φυσικών καλλυντικών και κηραλοιφών, φυσικών απορρυπαντικών και να ενημερωθούν για τα βότανα που πρέπει να περιλαμβάνει το φαρμακείο του σπιτιού.

Την Κυριακή το μεσημέρι η Δράση για την Άγρια Ζωή θα πραγματοποιήσει απελευθέρωση ενός μικρού κουναβιού που βρέθηκε τραυματισμένο στην περιοχή, ταξίδεψε μέχρι την Αίγινα και το Κέντρο Περίθαλψης Άγριων Ζώων για να γίνει καλά και ετοιμάζεται να ανακτήσει την ελευθερία του στο πάρκο του Γαλλικού ποταμού.

Σημειώνεται ότι το περιβαλλοντικό πάρκο Καλοχωρίου δημιουργήθηκε το 2007 από το δήμο Εχεδώρου στο πλαίσιο προγράμματος Interreg. Ο φορέας διαχείρισης πραγματοποιεί εκεί πολλές από τις ξεναγήσεις του σε σχολεία και ομάδες, καθώς στο πάρκο υπάρχουν δύο όμορφες φυσικές μικρές λίμνες όπου μπορεί κανείς να δει πολλά αλλά και σπάνια είδη πουλιών: αρπακτικά, ερωδιούς, φοινικόπτερα, αργυροπελεκάνους και εκατοντάδες παπιά το χειμώνα. 


Η περιοχή περιλαμβάνεται στο δίκτυο προστατευόμενων περιοχών της Ευρωπαϊκής Ένωσης Natura 2000 και ανήκει στη Ζώνη Απόλυτης Προστασίας του εθνικού πάρκου Δέλτα Αξιού-Λουδία-Αλιάκμονα.


Περισσότερες ειδήσεις από τη Θεσσαλονίκη: http://lpyrgos-thessaloniki.blogspot.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου