Παρασκευή 21 Σεπτεμβρίου 2012

Άρης: Σε αναμονή για το άρθρο 99

Σε αναμονή βρίσκεται ο Άρης σε ότι αφορά την απόφαση του δικαστηρίου για την υπαγωγή στο άρθρο 99 του Πτωχευτικού Κώδικα. Την Πέμπτη κατατέθηκε η σχετική αίτηση της ΠΑΕ Άρης και όλοι βρίσκονται, πλέον, σε θέση αναμονής. Και η σημερινή μέρα χαρακτηρίζεται σημαντική και θα περάσει στην ιστορία, σε ότι αφορά την προσπάθεια για τη βιωσιμότητα του Άρη.

Από τη στιγμή που διαπιστώθηκε από παράγοντες και νομικούς και αποφασίστηκε ότι μοναδική διέξοδος στο τούνελ των συσσωρευμένων χρεών των τελευταίων χρόνων, είναι η υπαγωγή στο άρθρο 99, έγιναν όλες οι απαιτούμενες ενέργειες. Μετά την κατάθεση της αίτησης την Πέμπτη, η κιτρινόμαυρη οικογένεια περιμένει την απόφαση του δικαστηρίου. Το πιο πιθανό είναι αυτό να γίνει σήμερα, ενώ υπάρχουν πιθανότητες ακόμη και για το Σάββατο ή το αργότερο την Δευτέρα.

Αν είναι θετική, όπως περιμένουν τα μέλη της νομικής επιτροπής που κατέθεσαν τον φάκελο, τότε οι κίτρινοι θα πάρουν… βαθιά ανάσα, παγώνοντας για τουλάχιστον ένα δίμηνο (ίσως και αρκετά περισσότερο) τις απαιτήσεις που υπάρχουν από πάσης φύσεως πιστωτές και κυρίως από το κράτος. Στο διάστημα αυτό που θα ακολουθήσει της προσωρινής απόφασης για το άρθρο 99, οι παράγοντες του Άρη θα πρέπει να έρθουν σε διαπραγματεύσεις με τους πιστωτές, ώστε να ετοιμάσουν τον πλήρη και τελικό φάκελο, ο οποίος θα εγκριθεί ή όχι από το αρμόδιο δικαστήριο τελεσίδικα.

Εδώ τίθεται φυσικά το ερώτημα: ποιος θα κάνει τις διαπραγματεύσεις με τους πιστωτές; Η διοίκηση της Κοινωνίας Μελών προκρίνει την λύση να γίνουν όλες οι επαφές και συζητήσεις από συγκεκριμένους τεχνοκράτες διαπραγματευτές επ” αμοιβή, οι οποίοι και θα «τρέξουν» στον δύσκολο στίβο των διαπραγματεύσεων, χωρίς να έχουν καμία συμμετοχή οι λεγόμενοι παραδοσιακοί παράγοντες, για πρακτικούς και ουσιαστικούς λόγους.

Υπάρχουν, όμως και άλλες απόψεις, σύμφωνα με τις οποίες, πρέπει να οριστεί γενική συνέλευση προκειμένου να προκριθεί από τα μέλη του φορέα, το διοικητικό σώμα που θα «τρέξει» στην τελική πράξη το άρθρο 99 και θα αναλάβει το δύσκολο κομμάτι των διαπραγματεύσεων. Αυτήν τη στιγμή, τις διαδικασίες μπορεί να τις κινήσει μόνο ο μεγαλομέτοχος της ΠΑΕ, η Κοινωνία Μελών, η οποία και θα επιφορτιστεί είτε την συνεργασία με τους τεχνοκράτες διαπραγματευτές, είτε την προκήρυξη της γενικής συνέλευσης με τη συγκεκριμένη ατζέντα.

Πηγή: pressaris.gr

Περισσότερες αθλητικές ειδήσεις: http://lpyrgos-sports.blogspot.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου