Κυριακή 9 Σεπτεμβρίου 2012

Θεσσαλονίκη: Συλλήψεις για τα χθεσινά επεισόδια μετά τα συλλαλητήρια στη ΔΕΘ


Σε 16 νέες συλλήψεις προχώρησαν κατά τη διάρκεια της χθεσινής νύχτας οι αστυνομικές αρχές Θεσσαλονίκης, μετά τα επεισόδια που ακολούθησαν των συλλαλητηρίων στο πλαίσιο των εγκαινίων της 77ης ΔΕΘ, ανεβάζοντας τον αριθμό των προσαχθέντων σε 31.

Χθες το βράδυ, ομάδα νεαρών επιτέθηκε με πέτρες σε αστυνομικές δυνάμεις που βρίσκονταν στην πλατεία Συντριβανίου και στη συνέχεια προχώρησαν σε μικροκαταστροφές, με αποτέλεσμα να συλληφθούν 15 άτομα. Μεταξύ των 16 συλληφθέντων για τα επεισόδια είναι και εφτά ανήλικα άτομα, ηλικίας 16 - 18 ετών.

Σύμφωνα με την ασφάλεια Θεσσαλονίκης από τα χθεσινά επεισόδια τραυματίστηκαν ελαφρά και δύο αστυνομικοί. Οι συλληφθέντες κρατούνται στην ασφάλεια και θα οδηγηθούν στον εισαγγελέα.


Περισσότερες ειδήσεις από τη Θεσσαλονίκη: http://lpyrgos-thessaloniki.blogspot.gr/   

Θεσσαλονίκη: Χιλιάδες στους δρόμους κατά της λιτότητας


Χιλιάδες κόσμου βγήκε στους δρόμους της Θεσσαλονίκης χθες, για να διαδηλώσουν κατά της λιτότητας και των νέων μέτρων που προωθεί η κυβέρνηση.

Στην οδό Εγνατία, μπροστά από το άγαλμα Βενιζέλου, πραγματοποιήθηκε η κεντρική συγκέντρωση διαμαρτυρίας που διοργανώθηκε από τη ΓΣΕΕ, την ΑΔΕΔΥ, το Εργατουπαλληλικό Κέντρο Θεσσαλονίκης και με τη συμμετοχή σωματείων συνταξιούχων, αντιπροσωπείας των Σωμάτων Ασφαλείας, κ.α. διαδηλωτών. Στην κεφαλή της πορείας, που ξεκίνησε αργότερα, τέθηκε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας.

Και η γενική γραμματέας της κεντρικής επιτροπής του ΚΚΕ, Αλέκα Παπαρήγα, συμμετείχε στο συλλαλητήριο που διοργάνωσε το ΠΑΜΕ στην πλατεία Αριστοτέλους, ενώ στη συνέχεια τέθηκε στην κεφαλή της πορείας που έφθασε έξω από το χώρο της Διεθνούς Έκθεσης, στο ύψος της πλατείας της ΧΑΝΘ. Εκεί, μέλη του ΠΑΜΕ που επέβαιναν σε αγροτικό όχημα, πέταξαν στο δρόμο καρπούζια σε ένδειξη διαμαρτυρίας για την αγροτική πολιτική της κυβέρνησης.


Στο μεταξύ, μέλη της εξωκοινοβουλευτικής αριστεράς, της ΑΝΤΑΡΣΥΑ, αλλά και μέλη οργανώσεων που αντιτίθενται στη λειτουργία μεταλλείων χρυσού σε περιοχές της Βόρειας Ελλάδας, συγκεντρώθηκαν στην Καμάρα και στη συνέχεια κρατώντας πανό και φωνάζοντας συνθήματα, συγκρότησαν πορεία μέσω των οδών Εγνατία, Αγίας Σοφίας, Λ. Νίκης και Νικολάου Γερμανού.


Στον ίδιο περίπου χώρο συγκεντρώθηκαν άτομα που πρόσκεινται στον αντεξουσιαστικό χώρο, τα οποία πραγματοποίησαν ξεχωριστή πορεία. Σε κάποια στιγμή σημειώθηκε μικροένταση, όταν, στη διασταύρωση των οδών Τσιμισκή και Μητροπόλεως συναντήθηκαν με την πορεία του ΠΑΜΕ, χωρίς να προκληθούν όμως επεισόδια.


Περισσότερες ειδήσεις από τη Θεσσαλονίκη: http://lpyrgos-thessaloniki.blogspot.gr/