Παρασκευή 12 Οκτωβρίου 2012

Ελλάδα-Βοσνία: ''Λευκή'' ισοπαλία στο ντέρμπι κορυφής


Η Εθνική μας ομάδα παραχώρησε τον βαθμό της ισοπαλίας (0-0) στην Βοσνία/Ερζεγοβίνη καθώς δεν κατάφερε να μετουσιώσει σε γκολ της ευκαιρίες που είχε. Δυο δοκάρια η "γαλανόλευκη". Η Εθνική μας μπήκε πολύ καλά στο γήπεδο και με την συμπαράσταση 30.000 φιλάθλων προσπάθησε από την αρχή να πετύχει το γκολ.

Θεσσαλονίκη: Καταργούνται 6 ΔΟΥ και παραμένουν 11 - Μόνο 114 ΔΟΥ στη χώρα


Στην κατάργηση 127 ΔΟΥ σε ολόκληρη τη χώρα μέχρι το τέλος του έτους προχωρά το υπουργείο Οικονομικών, στο πλαίσιο της αναδιοργάνωσής τους για τη βελτίωση του ελεγκτικού και εισπρακτικού μηχανισμού, με στόχο την περιστολή της φοροδιαφυγής. Μετά την κατάργησή τους θα παραμείνουν συνολικά στη χώρα 114 ΔΟΥ. Σ' αυτές θα ενσωματωθούν όσες καταργούνται.

Οδεύει προς συμφωνία με την Τρόικα η κυβέρνηση

 

Οριστικοποιούνται τα σκληρά μέτρα των 13,5 δισ. ευρώ μετά και τη συμφωνία που επήλθε μεταξύ του οικονομικού επιτελείου και της τρόικας για τα 550 εκατ. ευρώ.

Κιλκίς: Ένα εκατ. ευρώ το έλλειμμα στους παιδικούς σταθμούς του πρώην δήμου


Ξεπερνά το ένα εκατομμύριο ευρώ το έλλειμμα στους παιδικούς σταθμούς του πρώην δήμου Κιλκίς κατά τα έτη 2006-2010, σύμφωνα με το πόρισμα του οικονομικού επιθεωρητή που διενήργησε τον διαχειριστικό έλεγχο, έπειτα από παραγγελία της νέας δημοτικής αρχής. Όπως αναφέρει ανακοίνωση του δήμου, σχετική ενημέρωση έγινε στο πρόσφατο δημοτικό συμβούλιο Κιλκίς από την πρόεδρο του νέου Νομικού Προσώπου του Οργανισμού Αθλητισμού Πολιτισμού και Παιδικών -Βρεφονηπιακών Σταθμών, Κατερίνα Γιαννακούλα-Ζιούτα.

Θεσσαλονίκη: Νέα παιδική χαρά στην πλατεία Ναυαρίνου

 

Στους πολίτες θα παραδοθεί αύριο, Σάββατο, η νέα παιδική χαρά στην πλατεία Ναυαρίνου, καθώς ολοκληρώθηκαν οι εργασίες ανάπλασής της, στο πλαίσιο της χορήγησης Πιστοποιητικού Ποιότητας και Ασφάλειας στις 23 παιδικές χαρές του δήμου Θεσσαλονίκης.

Θεσσαλονίκη: Κλειστά καταστήματα στις 18/10 και... «σκοτεινοί» δρόμοι για πέντε μέρες

 

Σκοτεινοί θα είναι οι εμπορικοί δρόμοι της Θεσσαλονίκης μετά τις 9 το βράδυ, από την ερχόμενη Τετάρτη μέχρι και την Κυριακή 21 Οκτωβρίου, αν οι έμποροι της πόλης ανταποκριθούν στο κάλεσμα του Εμπορικού Συλλόγου (ΕΣΘ) να σβήσουν τα φώτα των καταστημάτων τους κατά τις συγκεκριμένες ημέρες και ώρες, σε ένδειξη διαμαρτυρίας «για τον αφανισμό της μικρομεσαίας επιχειρηματικότητας», όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση.

Κατασχέθηκαν 1.118 πακέτα τσιγάρα στη Θεσσαλονίκη

 

Στη σύλληψη δύο αλλοδαπών ηλικίας 62 και 42 ετών, προχώρησαν χθες οι αστυνομικές αρχές, καθώς πωλούσαν πακέτα τσιγάρα, διαφόρων τύπων, τα οποία δεν έφεραν την ειδική ταινία φόρου κατανάλωσης του Ελληνικού Δημοσίου.

Θεσσαλονίκη: Έκθεση παιδικών παιχνιδιών στο Βαφοπούλειο Πνευματικό Κέντρο

Τότε που τα παιδιά έπαιζαν με μολυβένια στρατιωτάκια και πορσελάνινες κούκλες! 



Εκατοντάδες σπάνια αντικείμενα του συλλέκτη-παλαιοπώλη Ιωάννη Βαβάτση θα βρίσκονται στην έκθεση παιδικών παιχνιδιών στο Βαφοπούλειο Πνευματικό Κέντρο μέχρι τις 28 Οκτωβρίου.

Θεσσαλονίκη: Μέτωπο επιστημονικών και επαγγελματικών φορέων κατά των οικονομικών μέτρων

 

Κοινό μέτωπο κατά των προωθούμενων κυβερνητικών μέτρων συγκροτούν επιστημονικοί και επαγγελματικοί φορείς της Θεσσαλονίκης. Δικηγόροι, γιατροί, μηχανικοί, φαρμακοποιοί, ελεύθεροι επαγγελματίες, συμβολαιογράφοι και δικαστικοί επιμελητές της Θεσσαλονίκης ενώνουν τις δυνάμεις τους, αντιδρώντας στα σχεδιαζόμενα μέτρα, που, όπως υποστηρίζουν, πλήττουν τους κλάδους τους.

Θεσσαλονίκη: Νέοι αντιδήμαρχοι στο δήμο Παύλου Μελά


Σε αλλαγές αντιδημαρχιών μέχρι το τέλος του έτους προχώρησε ο δήμαρχος Παύλου Μελά, Διαμαντής Παπαδόπουλος, αφού έκανε αποδεκτές τις παραιτήσεις των αντιδημάρχων.

Θεσσαλονίκη: Τέλη του 2016 με αρχές του 2017 η ολοκλήρωση του μετρό

 

«Υπάρχει πιθανότητα το μετρό της Θεσσαλονίκης να είναι έτοιμο στα τέλη του 2016 με αρχές του 2017. Για να παρουσιαστεί όμως ακριβές χρονοδιάγραμμα θα πρέπει να υπάρχουν κάποιες προϋποθέσεις. Να ολοκληρωθεί η αρχαιολογική έρευνα, να παραδοθούν όλα τα εργοτάξια στην ανάδοχο εταιρία και να λυθούν όλα τα ζητήματα μεταξύ Αττικό Μετρό και αναδόχου μέσω ενός φιλικού διακανονισμού».

Θεσσαλονίκη: Μείωση του πληθυσμού στη δυτική πλευρά της πόλης

 

Φαινόμενα μείωσης του πληθυσμού παρατηρούνται στη δυτική Θεσσαλονίκη καθώς εν μέσω οικονομικής κρίσης ολόκληρες οικογένειες εγκαταλείπουν την περιοχή αναζητώντας δουλειά, απασχόληση και ένα καλύτερο μέλλον. Τα στοιχεία αυτά προκύπτουν ιδιαίτερα από τη μείωση του αριθμού των παιδιών στα σχολεία αλλά και από την καθημερινή εμπειρία των δημάρχων.

Θεσσαλονίκη: Δήμαρχος του μήνα ο Γιάννης Μπουτάρης

Σύμφωνα με το ίδρυμα «City Mayors»


«Δήμαρχο του μήνα» ανακήρυξε το ίδρυμα «City Mayors» τον Γιάννη Μπουτάρη για τον τρέχοντα μήνα. Ο δήμαρχος του Λονδίνου Μπόρις Τζόνσον και ο δήμαρχος της Νέας Υόρκης Μάικλ Μπλούμπεργκ ήταν οι δύο προηγούμενοι κάτοχοι του τίτλου για τους μήνες Σεπτέμβριο και Αύγουστο.

Προκριματικά Μουντιάλ: Το σημερινό πρόγραμμα των αγώνων


Το βράδυ της Παρασκευής διεξάγεται η 3η αγωνιστική των προκριματικών του Μουντιάλ 2014, όσον αφορά στην ζώνη της Ευρώπης. Η Εθνική Ελλάδος υποδέχεται τη Βοσνία με σκοπό τους τρεις βαθμούς της νίκης που θα τη φέρει μόνη πρώτη στον βαθμολογικό πίνακα.

Νέο «θερμό» επεισόδιο μεταξύ Τουρκίας – Συρίας – απογειώθηκαν τουρκικά μαχητικά

Η Τουρκία έστειλε κατεπειγόντως δύο μαχητικά αεροσκάφη στην μεθόριο με τη Συρία αφού ένα συριακό επιθετικό ελικόπτερο βομβάρδισε την μεθοριακή πόλη Αζμαρίν, ανέφερε δημοσιογράφος του ειδησεογραφικού πρακτορείου Reuters που βρίσκεται στην περιοχή.

Νέα κλήση σε απολογία σε ΠΑΟΚ και Αθανασιάδη



Σε απολογία κατόπιν απόφασης του ποδοσφαιρικού εισαγγελέα κλήθηκαν σήμερα Παρασκευή (12/10) η ΠΑΕ ΠΑΟΚ και ο διεθνής επιθετικός της, Στέφανος Αθανασιάδης. Ο Στέφανος Αθανασιάδης και η ΠΑΕ κλήθηκαν από την πειθαρχική επιτροπή της ΕΠΟ σε απολογία που μπορεί να είναι γραπτή ή προφορική για το περιβόητο «σεξ και βία» του διεθνούς φορ στο προφίλ του στο Twitter.

Σαββίδης:«Tο σύστημα ελληνικού ποδοσφαίρου είναι εναντίον του ΠΑΟΚ»

Έτοιμος να οδηγήσει τον ΠΑΟΚ στην κορυφή εμφανίστηκε ο Ιβάν Σαββίδης στη συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε στο Συνεδριακό Κέντρο "Ιωάννης Βελλίδης". Ο μεγαλομέτοχος της ΠΑΕ ΠΑΟΚ έδειξε πως στοχεύει να βάλει τον ΠΑΟΚ σε ρόλο πρωταγωνιστή στο ελληνικό στερέωμα.

NASA: Το Curiosity ανακάλυψε στον Άρη ορυκτό που μοιάζει με βράχους της Γης

Όταν οι επιστήμονες επέλεξαν ένα βράχο στον πλανήτη Άρη, προκειμένου να δοκιμάσουν το λέιζερ του ρομποτικού οχήματος Curiosity, δεν περίμεναν ότι τα ορυκτά στοιχεία που περιείχε θα είχαν πολλές ομοιότητες με τους βράχους που υπάρχουν στη Γη. Ο βράχος μοιάζει χημικά πολύ με ένα ασυνήθιστο είδος ορυκτού που μπορεί να βρεθεί στα ωκεάνια νησιά, όπως είναι η Χαβάη, καθώς και σε άλλες περιοχές που εκτείνονται από το Κολοράντο έως και το Μεξικό.

Απεργούν στις 17 και 18 Οκτωβρίου οι νοσοκομειακοί γιατροί

Σε 48ωρη απεργία προχωρούν οι νοσοκομειακοί γιατροί, στις 17 και 18 Οκτωβρίου, καθώς συμμετέχουν και στην πανελλαδική απεργία των επιστημονικών φορέων στις17 Οκτωβρίου και στην πανελλαδική πανεργατική απεργία ΓΣΕΕ-ΑΔΕΔΥ της Πέμπτης 18 Οκτωβρίου.

Πολύνεκρες συγκρούσεις στη Συρία

Οι Σύριοι αντάρτες σκότωσαν σήμερα 14 στρατιώτες κατά την επίθεση που εξαπέλυσαν σε φυλάκιο της νότιας Συρίας, την επομένη μιας μαύρης ημέρας όπου ο στρατός έχασε 92 άνδρες του, κυρίως στο βορρά. Με μέσο όρο 20 νεκρούς καθημερινά, ο συριακός στρατός αριθμεί σχεδόν 10.000 στρατιώτες νεκρούς από την έναρξη της εξέγερσης το Μάρτιο του 2011 και τουλάχιστον τον ίδιο αριθμό τραυματιών, σύμφωνα με νοσοκομειακή πηγή. Τον Αύγουστο η ίδια πηγή είχε κάνει λόγο για 8.000 νεκρούς στις τάξεις του στρατού.

Το Νόμπελ Ειρήνης στην ΕΕ!

Η Ευρωπαϊκή Ένωση τιμήθηκε με το Νόμπελ Ειρήνης για τον μακροχρόνιο ρόλο της στην ένωση της ηπείρου, ανακοίνωσε σήμερα η Νορβηγική Επιτροπή Νόμπελ. Το βραβείο αυτό θεωρείται ηθική υποστήριξη προς την ΕΕ η οποία αγωνίζεται να επιλύσει την κρίση χρέους που αντιμετωπίζει.

Θεσσαλονίκη: Έκρυβαν λαθραία τσιγάρα σε ρολόγια ύδρευσης και… κάδους απορριμμάτων

Σε ρολόγια ύδρευσης και κάδους απορριμμάτων έκρυβαν δύο αλλοδαποί τα λαθραία τσιγάρα που πουλούσαν. Πρόκειται για δύο υπηκόους Αρμενίας, 62 και 42 ετών, που συνελήφθησαν στη Θεσσαλονίκη. Όπως ανακοίνωσε η Αστυνομία, αρχικά συνελήφθη στην 'Ανω Πόλη ο 62χρονος, ο οποίος, όπως διαπιστώθηκε, πουλούσε σε διερχόμενους πολίτες πακέτα τσιγάρα, διαφόρων τύπων, τα οποία δεν έφεραν την ειδική ταινία φόρου κατανάλωσης του Ελληνικού Δημοσίου.

Εθνική: Έτοιμη για τη νίκη με αντίπαλο τη Βοσνία


Την τρίτη της νίκη σε ισάριθμα ματς στα προκριματικά του Παγκοσμίου Κυπέλλου αναζητά σήμερα το βράδυ (21:45) η Ελλάδα κόντρα στη Βοσνία για να παραμείνει στην πρώτη θέση του ομίλου της για τα προκριματικά του Μουντιάλ 2014. O Φερνάντο Σάντος μετά από από αρκετές σε σχήματα και πρόσωπα κατέληξε στη δοκιμασμένη συνταγή, καθώς θα παρατάξει την Εθνική με 4-4-2 και τον Γκέκα να αποτελεί τελικά τον παρτενέρ του Σαμαρά στην επίθεση.

Εννέα δισεκατομμύρια ευρώ πρόσθετα μέτρα το 2013

Στον αέρα εξακολουθεί να βρίσκεται ακόμα η συμφωνία κυβέρνησης και τρόικας για το πακέτο των μέτρων, αφού κατά τη χτεσινή συνάντηση των ξένων ελεγκτών με το οικονομικό επιτελείο, άλλαξε ξανά η δομή του πακέτου, σε βάρος των δαπανών. Ειδικότερα, συμφωνήθηκε πως τα μέτρα των 13,5 δισ. ευρώ θα περιέχουν μειώσεις δαπανών ύψους 11,5 δισ. ευρώ, αντί 10,5 δισ. ευρώ, που προέβλεπαν μέχρι προχθές, ενώ τα μέτρα αύξησης των εσόδων μειώνονται από 3 δισ. σε 2 δισ. ευρώ. Πάντως για το 2013, δε γλιτώνουμε τα επιπλέον μέτρα ύψους 9 δισ. ευρώ, αντί των 7,8 δισ. ευρώ, που προέβλεπε το προσχέδιο του προϋπολογισμού.

Πάτρα: Πάνω από 30.000 κούτες με λαθραία τσιγάρα βρέθηκαν στο λιμάνι

Έρευνες για τον εντοπισμό κυκλώματος διακίνησης λαθραίων τσιγάρων έχει ξεκινήσει το κεντρικό λιμεναρχείο της Πάτρας, μετά την ανεύρεση μεγάλης ποσότητας μέσα σε φορτηγό.

Κοζάνη: Φωτιά σε ταινιόδρομο μεταφοράς λιγνίτη στον ΑΗΣ Καρδιάς

Φωτιά εκδηλώθηκε σήμερα τα ξημερώματα, για άγνωστο λόγο σε ταινιόδρομο μεταφοράς λιγνίτη στον Ατμοηλεκτρικό Σταθμό (ΑΗΣ) Καρδιάς. Ο ταινιόδρομος βρισκόταν σε εξωτερικό χώρο και στο σημείο έσπευσε η Πυροσβεστική που κατόρθωσε να σβήσει την πυρκαγιά. Σύμφωνα με την Πυροσβεστική, δεν κινδύνευσαν οι εγκαταστάσεις του ΑΗΣ, ούτε οι εργαζόμενοι, ενώ η προκληθείσα ζημιά προσεγγίζει τις 25.000 ευρώ.

Περισσότερες ειδήσεις από τη Β. Ελλάδα: http://lpyrgos-vellada.blogspot.gr

ΗΠΑ: Υπό πίεση ο Ομπάμα ενόψει του νέου ντιμπέιτ με τον Ρόμνεϊ

Η επιτυχημένη εμφάνιση του αντιπροέδρου των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν απέναντι στον Ρεπουμπλικάνο αντίπαλό του Πολ Ράιαν θα κινητοποιήσει τη βάση των Δημοκρατικών λίγες ημέρες πριν από την δεύτερη τηλεοπτική αναμέτρηση του Ομπάμα με τον Ρόμνεϊ, επισημαίνουν πολιτικοί αναλυτές. Εκεί που ο Αμερικανός πρόεδρος δεν κατάφερε να υπερασπιστεί το πρόγραμμά του και την τετραετή παραμονή του στον Λευκό Οίκο, ο Μπάιντεν υπερασπίστηκε την θητεία του Ομπάμα και έδωσε μια νέα δυναμική στο Δημοκρατικό στρατόπεδο που από τις 3 Οκτωβρίου μετά την εμφάνιση Ομπάμα ήταν ανήσυχο βλέποντας πώς μεταφράζεται αυτή στις δημοσκοπήσεις.

Θεσσαλονίκη: Τον λήστεψαν την ώρα που περίμενε αστικό λεωφορείο

-->-->Θύμα ληστείας έπεσε 28χρονος από τον οποίο δύο άγνωστοι αφαίρεσαν το μπουφάν του που περιείχε 200 ευρώ. Σύμφωνα με την Αστυνομία, οι δράστες επιτέθηκαν το θύμα τους, την ώρα που περίμενε σε στάση του λεωφορείου, στο κέντρο της Θεσσαλονίκης. Όπως κατέθεσε προανακριτικά ο 28χρονος, οι δύο δράστες τον απείλησαν κι αφού τον χτύπησαν, άρπαξαν το μπουφάν με τα χρήματα. Ο νεαρός μεταφέρθηκε για την παροχή των πρώτων βοηθειών σε νοσοκομείο της πόλης.

Περισσότερες ειδήσεις από τη Θεσσαλονίκη: http://lpyrgos-thessaloniki.blogspot.gr

Υγεία: Βρέθηκαν 21 νέα γονίδια που επηρεάζουν το επίπεδο της χοληστερόλης

Η μεγαλύτερη γενετική ανάλυση που έχει γίνει μέχρι σήμερα από μια επιστημονική ομάδα, τη Διεθνή Κοινοπραξία Γενετικής Λιπιδίων, εντόπισε 21 νέα γονίδια που επηρεάζουν τα επίπεδα της χοληστερόλης και άλλων λιπιδίων και έτσι αυξάνουν τον καρδιαγγειακό κίνδυνο και την πιθανότητα μεταβολικών διαταραχών. Η ανακάλυψη διευρύνει τη λίστα των πιθανών στόχων από νέα φάρμακα και άλλες θεραπείες για τις καρδιαγγειακές παθήσεις που οφείλονται στα υψηλά λιπίδια, μια βασική αιτία θανάτων παγκοσμίως.

ILO: 30 εκ. περισσότεροι άνεργοι παγκοσμίως εξαιτίας της κρίσης

Ο κόσμος έχει τριάντα εκατομμύρια περισσότερους άνεργους απ' όσους είχε πριν αρχίσει η κρίση, πριν από τέσσερα χρόνια, δηλώνει ο γενικός διευθυντής της Διεθνούς Οργάνωσης Εργασίας (ILO) Γκάι Ράιντερ σε ομιλία που θα εκφωνήσει ενώπιον του ΔΝΤ και η οποία δόθηκε σήμερα στη δημοσιότητα στο Τόκιο.

Θεσσαλονίκη: Διαμαρτυρία με ασθενοφόρα έξω από το υπουργείο Μακεδονίας – Θράκης

Πορεία με ασθενοφόρα στο κέντρο της πόλης και με κατάληξη το υπουργείο Μακεδονίας - Θράκης πραγματοποίησαν εργαζόμενοι του ΕΚΑΒ, που βρίσκονται σε επίσχεση εργασίας διεκδικώντας την εξόφληση δεδουλευμένων υπερωριών. Συγκεκριμένα, ζητούν να τους καταβληθούν υπερωρίες και νυχτερινά δύο μηνών και αποζημιώσεις για εκτός έδρας μετακινήσεις, που παραμένουν απλήρωτες από τον περασμένο Οκτώβριο.Οι εργαζόμενοι θα παρατάξουν τα ασθενοφόρα τους έξω από το ΥΜΑΘ χωρίς να κλείνουν το δρόμο και θα επιδώσουν ψήφισμα με τα αιτήματά τους.

Περισσότερες ειδήσεις από τη Θεσσαλονίκη: http://lpyrgos-thessaloniki.blogspot.gr

Αστεροειδής θα περάσει τη νύχτα «ξυστά» από τη Γη

Ένας άγνωστος έως σήμερα αστεροειδής, που έχει μέγεθος όσο μια μικρή πολυκατοικία, θα περάσει σήμερα το βράδυ σχεδόν ξυστά από τον πλανήτη μας, σε απόσταση μόλις 95.000 χιλιομέτρων (περίπου το ¼ της απόστασης Γης – Σελήνης), δηλαδή «ξυστά» για τα δεδομένα του ηλιακού μας συστήματος! Η NASA πάντως διαβεβαίωσε ότι δεν υπάρχει κάποιος κίνδυνος πρόσκρουσης με τον πλανήτη μας.

Αθήνα: Νεκρό ένα 10χρονο παιδί σε σύγκρουση σχολικού με ΙΧ

Σύγκρουση σχολικού λεωφορείου με ΙΧ αυτοκίνητο σημειώθηκε στις 8.30 το πρωί, στο ρέμα Χελιδονούς, στη Νέα Κηφισιά της Αθήνας, με αποτέλεσμα να σκοτωθεί ένα 10χρονο παιδί που επέβαινε στο αυτοκίνητο και να τραυματιστούν οι οδηγοί και άλλα πέντε παιδιά.

Θεσσαλονίκη: Ποδηλατόδρομοι μόνο... κατ' όνομα

-->Κουτσουρεμένο, λειψό, ασυντήρητο και... κακομοιριασμένο. Αν σε αυτές τις τέσσερις περιγραφικές λέξεις προστεθούν το χάος και η αναρχία της παράνομης στάθμευσης, τότε έχουμε την πλήρη εικόνα του δικτύου των ποδηλατοδρόμων της Θεσσαλονίκης. Ο σημαντικότερος ενδεχομένως ποδηλατόδρομος του δικτύου, αυτός της Νέας Παραλίας -για την ακρίβεια μεγάλο τμήμα του- βρίσκεται εδώ και καιρό... εκτός, αφού λόγω των έργων ανάπλασης έχει καταργηθεί. Όσο για τους υπόλοιπους, αυτοί ρημάζουν, αφού κανείς δεν τους συντηρεί και δεν τους επισκευάζει, με τα πλαστικά διαχωριστικά να έχουν φύγει στο μεγαλύτερο μήκος τους.

Ευρωλίγκα: Δύσκολη νίκη του Ολυμπιακού στην πρεμιέρα



Ο Ολυμπιακος΄ "λύγισε" την αντίσταση της μαχητικής Κάχα μπροστά σε 7.000 οπαδούς του με 85-81 στην πρεμιέρα του στη φετινή Ευρωλίγκα! Με το δεξί άρχισε τις υποχρεώσεις του στην Ευρωλίγκα ο Ολυμπιακός, ο οποίος επιβλήθηκε στην πρεμιέρα της διοργάνωσης δύσκολα της Κάχα με 85-81. Οι πρωταθλητές Ευρώπης είχαν σε πολύ καλή βραδιά τους Γιώργο Πρίντεζη, Στράτο Περπερογλου.