Πέμπτη 22 Νοεμβρίου 2012

Θεσσαλονίκη: Σε νέα δίκη παραπέμπεται πρώην γενικός γραμματέας του κεντρικού δήμου


Σε νέα δίκη, αυτήν τη φορά για το αδίκημα της νομιμοποίησης εσόδων από παράνομες δραστηριότητες, παραπέμπεται ο πρώην γενικός γραμματέας τού δήμου Θεσσαλονίκης, Μιχάλης Λεμούσιας, ο οποίος κατηγορείται για το σκάνδαλο της υπεξαίρεσης που εκδικάζεται αυτό το διάστημα στο Εφετείο Κακουργημάτων.

Φλώρινα: Ανάδειξη αναδόχου για το φράγμα Τριανταφυλλιάς


Αναδείχτηκε τελικώς ανάδοχος από το υπουργείο Ανάπτυξης, Ανταγωνιστικότητας, Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων μετά τη δημοπράτηση του έργου ολοκλήρωσης της κατασκευής του φράγματος Τριανταφυλλιάς στην Περιφερειακή Ενότητα Φλώρινας, προϋπολογισμού 29.000.000 ευρώ.

Οι αλλαγές στους μισθούς του Δημοσίου και των ΔΕΚΟ


Τη διαδικασία εφαρμογής των περικοπών στα ειδικά μισθολόγια του Δημοσίου και των ΔΕΚΟ καταγράφει η εγκύκλιος του αναπληρωτή υπουργού Οικονομικών Χρήστου Σταϊκούρα. Σε αυτή, μεταξύ άλλων, περιλαμβάνονται και οι αλλαγές που έχουν προκύψει στις αμοιβές αιρετών της τοπικής αυτοδιοίκησης και ειδικών γραμματέων των υπουργείων.

Θεσσαλονίκη: Νέα έκκληση του κεντρικού δήμου για τα σκουπίδια


Την συνεργασία όλων των δημοτών, επαγγελματιών και καταστηματαρχών για να παραμείνει ευπρεπής και ανθρώπινη η εικόνα της Θεσσαλονίκης κατά τις ημέρες των απεργιακών κινητοποιήσεων, ζητά με νέα ανακοίνωση του ο αντιδήμαρχος Ανακύκλωσης και Καθαριότητας Θανάσης Παππάς.

Θεσσαλονίκη: Στον εισαγγελέα αύριο ο 62χρονος που απείλησε να βάλει φωτιά στο Ταμείο Παρακαταθηκών


Στον εισαγγελέα οδηγείται αύριο ο 62χρονος «φρουτάκιας» των Γιαννιτσών Γιώργος Τεκτερίδης που απείλησε να βάλει φωτιά σήμερα το πρωί στο κατάστημα του Ταμείου Παρακαταθηκών και Δανείων, στο κέντρο της Θεσσαλονίκης, ζητώντας να τακτοποιηθεί οικονομική του υπόθεση.

«Ο Χάρτης των Γεύσεων» στη Θεσσαλονίκη


Το Σάββατο 1 και την Κυριακή 2 Δεκεμβρίου θα πραγματοποιηθεί στην αποθήκη Γ στο Λιμάνι, από τις 13:00 έως τις 21:00, η οινική εκδήλωση «Ο Χάρτης των Γεύσεων» στη Θεσσαλονίκη από τη Wine Plus.

Θεσσαλονίκη: Η «Δυναμική πόλη» στο Κρατικό Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης


Δυο μόλις χρόνια μετά τη Ρώσικη Επανάσταση (στο διάστημα από το 1919 ως το 1921) ο Γκούσταβ Κλούτσις- ένας από τους σημαντικότερους δημιουργούς του κινήματος της «Ρώσικης Πρωτοπορίας» -εργάστηκε πάνω στην ιδέα της ζωγραφικής αναπαράστασης ενός πλανήτη που αιωρείται και στον οποίον τηρούνται οι κανόνες της ατμοσφαιρικής βαρύτητας.

Θεσσαλονίκη: Δρομολογείται η ίδρυση διεθνούς ανώτατης σχολής Ξενοδοχειακού Μάνατζμεντ


«Το μεγάλο ατού που έχει η Θεσσαλονίκη είναι η θάλασσα και θα πρέπει να το αξιοποιήσουμε περισσότερο. Όλο το κομμάτι της παραλίας και η έξοδος προς το παραλιακό μέτωπο μπορούν να αξιοποιηθούν τόσο για την ανάπτυξη της κρουαζιέρας όσο και για τον θαλάσσιο τουρισμό συνολικότερα και τον ναυταθλητικό τουρισμό.

Σύλληψη για χρέη στη Θεσσαλονίκη

Συνελήφθη σήμερα το πρωί στη Θεσσαλονίκη μία 34χρονη ημεδαπή, ιδιοκτήτρια εταιρείας με αντικείμενο τις γραφικές τέχνες και τα αναλώσιμα γραφείου, για μη καταβολή χρεών προς το Δημόσιο κατ΄εξακολούθηση, συνολικού ύψους 310.692,29 ευρώ. Η συλληφθείσα θα οδηγηθεί στον εισαγγελέα Πρωτοδικών Θεσσαλονίκης.

Θεσσαλονίκη: Φάτνη και... σταθερό χριστουγεννιάτικο δέντρο στην Αριστοτέλους


Και με... φάτνη και με χριστουγεννιάτικο δέντρο θα γιορτάσει φέτος τα Χριστούγεννα η Θεσσαλονίκη. Το περσινό σκηνικό με τα καρουσέλ και τα παγοδρόμια στην πλατεία Αριστοτέλους θα επαναληφθεί και φέτος, μόνο που αυτήν τη φορά επιλέχθηκε να δοθεί ένα πιο παραδοσιακό χρώμα.

Θεσσαλονίκη: Γραφείο της Αγιορείτικης Εστίας στην Αγία Πετρούπολη θέλει ο Μπουτάρης


Τη δημιουργία γραφείου της Αγιορείτικης Εστίας στην Αγία Πετρούπολη, το οποίο θα μπορούσε να λειτουργήσει ως κέντρο προσέλκυσης επισκεπτών για τους βορειοελλαδικούς προσκυνηματικούς προορισμούς, συζήτησε με τις αρχές της ρωσικής πόλης ο δήμος Θεσσαλονίκης, όπως ανακοίνωσε ο δήμαρχος, Γιάννης Μπουτάρης, κατά τον χαιρετισμό του στο κεντρικό συνέδριο της 28ης διεθνούς έκθεσης τουρισμού Philoxenia.

Ποδόσφαιρο: Ανακοίνωσε Σιστιακόφ ο ΠΑΟΚ


Τη συνεργασία του με τον Γκερμάν Σιστιακόφ επιβεβαίωσε με κάθε επισημότητα ο ΠΑΟΚ.

Αναλυτικά, η ανακοίνωση:

«Ο μεγαλομέτοχος της ΠΑΕ ΠΑΟΚ κ. Ιβάν Σαββίδης ήρθε σε συμφωνία με τον κ. German Chistyakov, ο οποίος αναλαμβάνει τη θέση του στρατηγικού σύμβουλου σε θέματα αθλητισμού. Μιλώντας στον επίσημο διαδικτυακό τόπο της ΠΑΕ, ο νέος σύμβουλος δήλωσε:

ΕΚΤ: Ενέκρινε το σχέδιο ανακεφαλαιοποίησης των ελληνικών τραπεζών


Τη σύμφωνη γνώμη της για το σχέδιο ανακεφαλαιοποίησης των ελληνικών τραπεζών, έδωσε η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα (ΕΚΤ).

Θεσσαλονίκη: Εισαγγελική παρέμβαση στο ΑΠΘ για τον ξυλοδαρμό στη Θεολογική Σχολή


Την παρέμβαση της εισαγγελίας προκάλεσαν τα επεισόδια ξυλοδαρμού καθηγητή και φοιτητών στη Θεολογική Σχολή του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης (ΑΠΘ) αλλά και η επιστολή φοιτητών της Νομικής- την οποία κοινοποιούν στα αρμόδια όργανα του ιδρύματος- που καταγγέλλουν ανεξέλεγκτη βία στο πανεπιστήμιο από ομάδες κουκουλοφόρων.

Νέες περικοπές στα βουλευτικά προνόμια


Ακόμη πιο βαθιά θα μπει το μαχαίρι στις δαπάνες της Βουλής, λίγες μόλις ημέρες μετά την ψήφιση του προϋπολογισμού της.

Γιουρόπα Λιγκ: Τα ''φώτα'' στον 1ο όμιλο, δυνατό ντέρμπι στη Ρώμη


Έξι ομάδες έχουν ήδη προκριθεί και αναμένεται να τις ακολουθήσουν αρκετές στους "32" σήμερα το βράδυ με τη διεξαγωγή της 5ης αγωνιστικής του Europa League. Ρουμπίν Καζάν, Ίντερ, Λιόν, Λεβερκούζεν, Μεταλίστ και Ανόβερο είναι οι έξι ομάδες που έχουν εξασφαλίσει το εισιτήριο για την επόμενη φάση και αναμένεται να αγωνιστούν σήμερα χωρίς άγχος, απέναντι σε ομάδες που ''καίγονται'' για τους βαθμούς της νίκης.

Ξεκίνησαν οι απολύσεις στον ΠΑΟΚ


Η Μαρία Γκοντσάρεβα αναλώνει τις προσπάθειές της προκειμένου να κάνει ένα γερό ξεκαθάρισμα στον ''Δικέφαλο του Βορρά'' εξετάζοντας σε βάθος τη διοικητική και οικονομική δομή του συλλόγου, ρόλο που της έχει αναθέσει ο Ιβάν Σαββίδης που την εμπιστεύεται απόλυτα.

Ποδόσφαιρο: Σοβαρά επεισόδια μεταξύ οπαδών Λάτσιο και Τότεναμ


Ένας οπαδός της Tότεναμ είναι σε σοβαρή κατάσταση και άλλοι εννιά τραυματίστηκαν μετά από συμπλοκές με αντίστοιχους της Λάτσιο στη Ρώμη με αφορμή τη σημερινή αναμέτρηση μεταξύ των δύο ομάδων για τον όμιλο του Γιουρόπα Λιγκ.

Σούπερ Λιγκ: Ο Μάνταλος «σφυρίζει» στο ΠΑΟΚ-Ολυμπιακός


Ο Σταύρος Μάνταλος του συνδέσμου Αθηνών, ορίστηκε να διευθύνει το ντέρμπι ΠΑΟΚ-Ολυμπιακός στην Τούμπα για τη 12η αγωνιστική της Superleague. Ο Αθηναίος διαιτητής έχει «σφυρίξει» στο παρελθόν έναν αγώνα κυπέλλου μεταξύ των δύο ομάδων, πάλι στη Θεσσαλονίκη, με τον «Δικέφαλο του Βορρά» να επικρατεί τότε (2/2/2011) με 1-0 και να παίρνει την πρόκριση για τα ημιτελικά της διοργάνωσης.

Ξεκινά η διανομή τροφίμων σε άπορους στα Γρεβενά


Από τη διεύθυνση αγροτικής οικονομίας και κτηνιατρικής γνωστοποιείται, η σταδιακή έναρξη παραλαβής από 23-11-2012 των προϊόντων (ζυμαρικά, ρύζι parboiled, φέτα, γραβιέρα Κρήτης και ελαιόλαδο εξαιρετικά παρθένο) στα πλαίσια του προγράμματος δωρεάν διανομής τροφίμων στους απόρους της Ε.Ε.-Έτους 2012 από τους φορείς υλοποίησης ( δήμος Γρεβενών, δήμος Δεσκάτης, σύλλογος πολυτέκνων, σωματείο τριτέκνων, γηροκομείο) της περιφερειακής ενότητας Γρεβενών.

Έρευνα: Τα έμβρυα χασμουριούνται μέσα στη μήτρα!

Τα έμβρυα όχι μόνο έχουν λόξυγκα, καταπίνουν ή τεντώνονται μέσα στη μήτρα της εγκύου μητέρας τους, αλλά, όπως ανακαλύπτεται τώρα, χασμουριούνται κιόλας. Μέχρι σήμερα υπήρχε επιστημονική διαφωνία για το εάν τα αγέννητα μωρά χασμουριούνται ή απλώς ανοίγουν το στόμα τους, αλλά η νέα έρευνα έρχεται να βεβαιώσει ότι πολύ συχνά ισχύει το πρώτο.

Συρία: Πάνω από 40.000 οι νεκροί σε 20 μήνες συγκρούσεων

Η σύγκρουση στη Συρία έχει προκαλέσει το θάνατο τουλάχιστον 40.000 ανθρώπων, στην πλειοψηφία τους άμαχοι, από την έναρξη του κινήματος αμφισβήτησης κατά του καθεστώτος του Μπασάρ αλ-Ασαντ πριν από 20 μήνες, ανακοίνωσε σήμερα το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων. Τουλάχιστον 28.026 πολίτες έχουν χάσει τη ζωή τους από τις 15 Μαρτίου του 2011, διευκρίνισε η μη κυβερνητική οργάνωση που αποκαλεί πολίτες και όσους πήραν τα όπλα και πολέμησαν κατά των καθεστωτικών δυνάμεων.

Θεσσαλονίκη: Συνελήφθη ο άνδρας που απειλούσε να κάψει το Ταμειο Παρακαταθηκών

Πρόκειται για τον γνωστό από παλιά υπόθεση με «φρουτάκια» Γ. Τεκτερίδη


Αίσιο τέλος είχε η ομηρία της διευθύντριας του Ταμείου Παρακαταθηκών στη Θεσσαλονίκη. Οι διαπραγματεύσεις μεταξύ των ειδικών της Ελληνικής Αστυνομίας και του 62χρονου (και όχι 72χρονου, όπως έλεγαν οι πρώτες πληροφορίες) άνδρα που εισέβαλε σήμερα το πρωί στο Ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων στο κέντρο της Θεσσαλονίκης, απειλώντας να βάλει φωτιά, ολοκληρώθηκαν γύρω στις 12.30 το μεσημέρι αφού πείστηκε να παραδοθεί. Από την πρώτη στιγμή, στο σημείο έφτασε ισχυρή αστυνομική δύναμη, που απέκλεισε την περιοχή.

Θεσσαλονίκη: Ανοιχτή λαϊκή συγκέντρωση στην Ηλιούπολη

Ανοιχτή λαϊκή συγκέντρωση οργανώνει την Πέμπτη 22/11 στις 18:30στην πλατεία Ελευθερίας (Άνω Ηλιούπολη) ο δήμαρχος Παύλου Μελά, Διαμαντής Παπαδόπουλος.

Θεσσαλονίκη: Ηλικιωμένος απειλεί να βάλει φωτιά στο Ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων

Ηλικιωμένος άνδρας εισέβαλε με ένα μπετόνι βενζίνη και πιστόλι εκτόξευσης φωτοβολίδων στο Ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων, στην οδό Ερμού με Καρόλου Ντιλ, στο κέντρο της Θεσσαλονίκης, και απειλεί να βάλει φωτιά. Σύμφωνα με τα πρώτα στοιχεία, πρόκειται για 72χρονο που αντιμετωπίζει οικονομικές διαφορές με το Ταμείο.

ΔΕΗ: Θα μείνουμε… χωρίς ρεύμα από τις επερχόμενες αυξήσεις – «φωτιά»

«Πολυτέλεια» στην οποία δεν θα μπορούν πια να αντεπεξέλθουν θα είναι για πολλούς Έλληνες από τον επόμενο χρόνο ακόμα και να… ανάψουν το φως στο σπίτι τους, καθώς αναμένονται αυξήσεις - «φωτιά» στα τιμολόγια της ΔΕΗ μέσα στο 2013, που θα φτάνουν μέχρι και το 30%! Βάσει σχετικής οδηγίας της ΕΕ αλλά και εξαιτίας των υποχρεώσεων της χώρας μας μέσω των διαφόρων μνημονίων, πρέπει του χρόνου να δρομολογηθεί η πλήρης απελευθέρωση των τιμολογίων του ηλεκτρικού ρεύματος!

Θεσσαλονίκη: Συνεχίζουν τις κινητοποιήσεις οι εργαζόμενοι στην αυτοδιοίκηση


Συνεχίζουν τις κινητοποιήσεις τους οι εργαζόμενοι στην αυτοδιοίκηση στην περιοχή της Θεσσαλονίκης. Για σήμερα έχει προγραμματιστεί στάση εργασίας από τις 11.00 το πρωί μέχρι τις 3 το μεσημέρι και συγκέντρωση των εργαζομένων στις 12.30 στο δήμο Θεσσαλονίκης προκειμένου να γίνει ενημέρωση για τις εξελίξεις.

Πακιστάν: Δεκάδες νεκροί και τραυματίες από επίθεση Ταλιμπάν

Είκοσι τρεις νεκροί και 62 τραυματίες είναι ο νεότερος απολογισμός επίθεσης αυτοκτονίας εναντίον θρησκευτικής πομπής σιιτών στην πόλη Ραβαλπίντι του Πακιστάν, σύμφωνα με τις τοπικές αρχές. Την ευθύνη της επίθεσης ανέλαβαν η οργάνωση των Ταλιμπάν του Πακιστάν (ΤΤΡ). Οι ίδιοι ανέλαβαν και την ευθύνη επίθεσης στο Καράτσι με δύο νεκρούς. Η οργάνωση τόνισε πως θα συνεχίσει τις επιθέσεις εναντίον των σιιτών τις επόμενες ημέρες.

Καβάλα: Σύλληψη για παραβίαση πνευματικής ιδιοκτησίας στο ίντερνετ

-->Το διαχειριστή ιστοσελίδας, που έδινε τη δυνατότητα σε χρήστες του διαδικτύου να «κατεβάζουν» ταινίες, τραγούδια ή ηλεκτρονικά παιχνίδια, συνέλαβαν στην Καβάλα άντρες της Υπηρεσίας Οικονομικής Αστυνομίας και Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος. Σύμφωνα με ανακοίνωση της ΕΛΑΣ, πρόκειται για 53χρονο, ο οποίος κατηγορείται για παράβαση του νόμου περί πνευματικής ιδιοκτησίας, ενώ η ιστοσελίδα είναι η www.greekstars.co.

Βρυξέλες: Μάχη για τα κοινοτικά κονδύλια

Μια δύσκολη Σύνοδος αρχίζει σήμερα στις Βρυξέλες καθώς οι κοινοτικοί αξιωματούχοι και οι εθνικές αντιπροσωπίες θα προσπαθήσουν να κλείσουν και το σχέδιο του κοινοτικού προϋπολογισμού, 2014 – 2020. Πρόκειται για ένα ακόμα «αγκάθι» στις σχέσεις μεταξύ των ευρωπαίων εταίρων καθώς κανείς δεν φαίνεται να είναι ευχαριστημένος με την κατανομή των κονδυλίων.

Αθήνα: Ισχυρή έκρηξη σε σπίτι εισαγγελέα στο Χαλάνδρι

Ισχυρή έκρηξη σημειώθηκε περίπου στις 02:00 τα ξημερώματα της, σε μονοκατοικία στην περιοχή του Χαλανδρίου. Πληροφορίες αναφέρουν ότι στην οικία διαμένει δικαστικός που είχε εκδικάσει υπόθεση απαγωγής επιχειρηματία. Στο σημείο έσπευσαν ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις, ενώ η περιοχή περιμετρικά της μονοκατοικίας έχει αποκλειστεί προκειμένου να πραγματοποιηθούν οι απαραίτητες έρευνες. Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες δεν έχουν αναφερθεί τραυματισμοί. Εξαιτίας της ισχυρής έκρηξης, ζημιές προκλήθηκαν σε διπλανές κατοικίες και αυτοκίνητα που βρίσκονταν παρκαρισμένα κοντά στη μονοκατοικία.

Κοζάνη: Ενέργεια από βιομάζα


Από το ερχόμενο Καλοκαίρι αναμένεται να αρχίσει η κατασκευή του εργοστασίου παραγωγής ενέργειας από βιομάζα από τη ΔΕΗ Ανανεώσιμες Α.Ε. στην περιοχή του Λιγνιτικού Κέντρου Δυτικής Μακεδονίας, της περιφερειακής ενότητας Κοζάνης.

Διανομή τροφίμων σε ευπαθείς ομάδες από την περιφερειακή ενότητα Ροδόπης

Η διεύθυνση αγροτικής οικονομίας και κτηνιατρικής της περιφερειακής ενότητας Ροδόπης, που έχει τον έλεγχο και τον συντονισμό του προγράμματος δωρεάν διανομής τροφίμων, ανακοίνωσε ότι άρχισε η διανομή στους 12 φορείς υλοποίησης (φιλανθρωπικοί σύλλογοι, φιλανθρωπικά ιδρύματα, σύλλογοι Παλιννοστούντων, σύλλογοι πολυτέκνων, ατόμων με ειδικές ανάγκες, δήμοι και κοινωφελείς απιχειρήσεις τους για τις ορεινές και μειονεκτικές τους περιοχές), που συμμετέχουν στο πρόγραμμα δωρεάν διανομής τροφίμων της Ευρωπαϊκής Ένωσης, σε άπορα άτομα και άπορες οικογένειες, για το έτος 2012 (ΚΑΝ 807/2010 όπως τροποποιήθηκε και ισχύει και ΚΥΑ 22830/2011).

Ήπειρος: Ελληνοαλβανική αστυνομική σύσκεψη για τη θωράκιση των συνόρων

Με στόχο την καλύτερη φύλαξη των συνόρων συναντήθηκαν στην Κακαβιά αστυνομικές αντιπροσωπείες Ελλάδας και Αλβανίας. Ιδιαίτερη έμφαση δόθηκε στην αντιμετώπιση του οργανωμένου εγκλήματος, της παράνομης μετανάστευσης και της διακίνησης ναρκωτικών καθώς και η επίλυση ήσσονος σημασίας διασυνοριακών θεμάτων.

Διδυμότειχο: Χωρίς πρωτοετείς από του χρόνου η σχολή Αστυφυλάκων

Χωρίς πρωτοετείς θα λειτουργήσει την επόμενη εκπαιδευτική χρονιά, 2013-2014, η σχολή αστυφυλάκων Διδυμοτείχου ενώ τη μεθεπόμενη δεν θα έχει ούτε δευτεροετείς σπουδαστές καθώς, στο πλαίσιο του «μνημονίου» το υπουργείο Δημόσιας Τάξης δεν θα πραγματοποιήσει προσλήψεις ένστολου προσωπικού.

Σέρρες: Οριστική λύση στην υδροδότηση Χιονοχωρίου

Νέα εποχή ξεκινά για το γραφικό Χιονοχώρι καθώς η οριστική λύση στο χρόνιο πρόβλημα υδροδότησής του που δίνει η ΔΕΥΑΣ ανοίγει μεγάλες προοπτικές οικιστικής και τουριστικής ανάπτυξης για το χωριό.