Πέμπτη 22 Νοεμβρίου 2012

«Ο Χάρτης των Γεύσεων» στη Θεσσαλονίκη


Το Σάββατο 1 και την Κυριακή 2 Δεκεμβρίου θα πραγματοποιηθεί στην αποθήκη Γ στο Λιμάνι, από τις 13:00 έως τις 21:00, η οινική εκδήλωση «Ο Χάρτης των Γεύσεων» στη Θεσσαλονίκη από τη Wine Plus.

Το παρών θα δώσει όλος ο ελληνικός αμπελώνας και οι οινοπαραγωγοί του, καθώς επίσης Κύπριοι οινοποιοί, αλλά και σημαντικές ελληνικές εταιρείες εισαγωγής οίνων με εκπροσώπηση των κυριότερων αμπελουργικών περιοχών της υφηλίου.

Περισσότεροι από 90 οινοποιοί και αποσταγματοποιοί θα παρουσιάσουν τις δημιουργίες τους, μετατρέποντας την Αποθήκη Γ στο Λιμάνι Θεσσαλονίκης σε μια απόλυτη «χώρα του κρασιού» και αποδεικνύοντας έμπρακτα ότι το κρασί, τα αποστάγματα και η γαστρονομία, εξακολουθούν να είναι δραστήριοι κλάδοι, που βελτιώνουν συνεχώς τα προϊόντα τους, αντιστεκόμενοι στην ηττοπάθεια και βοηθώντας μας να αντισταθούμε στην κατήφεια.

Οι επισκέπτες θα ζήσουν ένα υπέροχο οινικό σαββατοκύριακο. Με το ποτήρι γευστικής δοκιμής στο χέρι, θα περιπλανηθούν στο ισόγειο και τον όροφο της ατμοσφαιρικής Αποθήκης Γ, δοκιμάζοντας εκατοντάδες κρασιά, αποστάγματα και ταιριαστά συνοδευτικά εδέσματα.

Συγχρόνως, θα συνομιλήσουν με τους ίδιους τους οινοποιούς, θα γνωρίσουν καινούργιους παραγωγούς στην πρώτη τους εμφάνιση. Ιδιαίτερο ενδιαφέρον εμφανίζουν και οι καινούργιες ετικέτες πολλών οινοποιείων, που προτείνουν νέα προϊόντα σε χαμηλότερες τιμές, επιβεβαιώνοντας την προσαρμογή τους στις νέες οικονομικές συνθήκες.

Όπως κάθε χρόνο, ο Χάρτης των Γεύσεων πλαισιώνεται από ενδιαφέρουσες παράλληλες εκδηλώσεις, συζητήσεις κλπ., οι οποίες μας ενημερώνουν για τις πιο πρόσφατες εξελίξεις στον χώρο του κρασιού, από το αμπέλι και την οινοποίηση μέχρι τις σύγχρονες καταναλωτικές τάσεις και το εστιατόριο. (Συμβουλευτείτε το πρόγραμμα των εκδηλώσεων στο www.wineplus.gr).

Φέτος, το αγαπημένο οινικό γεγονός της Βόρειας Ελλάδας γιορτάζει τα 10 χρόνια του με καινοτόμες πρωτοβουλίες και προτάσεις, όπως το Wine Shop, το οποίο σας δίνει τη δυνατότητα να αποκτήσετε άμεσα ορισμένες από τις φιάλες που θα έχετε μόλις δοκιμάσει.

Ακόμη, τσεκάρετε τις οινικές σας γνώσεις στο Wine Plus Quiz και διεκδικήστε μία υποτροφία της WSPC (Επίπεδο 1/ WSET Foundation Award) και 2 ετήσιες συνδρομές στο Wine Club THESSALONIKI’96.

Ο Χάρτης των Γεύσεων 2012 πραγματοποιείται υπό την αιγίδα του Δήμου Θεσσαλονίκης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου