Πέμπτη 22 Νοεμβρίου 2012

Θεσσαλονίκη: Δρομολογείται η ίδρυση διεθνούς ανώτατης σχολής Ξενοδοχειακού Μάνατζμεντ


«Το μεγάλο ατού που έχει η Θεσσαλονίκη είναι η θάλασσα και θα πρέπει να το αξιοποιήσουμε περισσότερο. Όλο το κομμάτι της παραλίας και η έξοδος προς το παραλιακό μέτωπο μπορούν να αξιοποιηθούν τόσο για την ανάπτυξη της κρουαζιέρας όσο και για τον θαλάσσιο τουρισμό συνολικότερα και τον ναυταθλητικό τουρισμό.

Επιπλέον τα μνημεία της πόλης προσελκύουν το ενδιαφέρον των τουριστών» τόνισε η υπουργός Τουρισμού Όλγα Κεφαλογιάννη, στο περιθώριο των διαδοχικών συναντήσεων που είχε από το πρωί με τον αναπληρωτή Περιφερειάρχη Θεσσαλονίκης Διονύση Ψωμιάδη, τον αντιπεριφερειάρχη Θεσσαλονίκης Απόστολο Τζιτζικώστα, τον δήμαρχο Θεσσαλονίκης Γιάννη Μπουτάρη και τον Πρόεδρο της Ενωσης Ξενοδόχων Θεσσαλονίκης Αριστοτέλη Θωμόπουλο.

Η υπουργός τόνισε ότι υποστηρίζει την προσέλκυση επισκεπτών από νέες αγορές όπως εκείνες του Ισραήλ, της Τουρκίας, της Ρωσίας, της Ουκρανίας αλλά και των αραβικών χωρών. Παράλληλα έδωσε το μήνυμα του υπουργείου προς το ελληνικό κοινό να στηρίξει τον εσωτερικό τουρισμό προκειμένου να υποστηριχθούν οι επαγγελματίες και οι εργαζόμενοι σε μια πολύ δύσκολη, όπως είπε, περίοδο. Σε ό,τι αφορά τους τουριστικούς προορισμούς της Βόρειας Ελλάδας σχολίασε ότι «έχουν πολλά περισσότερα να προβάλλουν από όσα ενδεχομένως έχουν γίνει γνωστά μέχρι σήμερα» και πρόσθεσε: «η προβολή όλων των κρυμμένων θησαυρών των περιφερειών είναι για μας η αιχμή του δόρατος για την τουριστική προβολή της χώρας». Στο πλαίσιο αυτό επισήμανε ότι οι ειδικές μορφές τουρισμού όπως ο θρησκευτικός και ο προσκυνηματικός αποτελούν ένα δυναμικό προϊόν που μπορεί να λύσει το πρόβλημα της εποχικότητας στον τομέα αυτό.

Από την πλευρά του ο κ. Τζιτζικώστας ζήτησε από την υπουργό να υπάρξει πιο ενεργή στήριξη από τον ΕΟΤ ώστε να δρομολογηθούν από κοινού δράσεις προβολής της Θεσσαλονίκης. Ο ίδιος ανέφερε ότι η κ. Κεφαλογιάννη παρουσίασε το σχεδιασμό για την ίδρυση διεθνούς Ανώτατης Σχολής Ξενοδοχειακού Μάνατζμεντ στην Ελλάδα και της πρότεινε η Σχολή αυτή να λειτουργήσει στη Θεσσαλονίκη. Συζητήθηκαν επίσης δράσεις οι οποίες θα βοηθήσουν την πόλη να καθιερωθεί ως προορισμός τουρισμού των πόλεων αλλά και να αποκτήσει και πάλι τη δυναμική που είχε στην προσέλκυση συνεδρίων.

Την ανάγκη να συγκεκριμενοποιηθεί το τουριστικό προϊόν της Θεσσαλονίκης υπογράμμισε ο δήμαρχος Γιάννης Μπουτάρης επισημαίνοντας ότι αφετηρία για κάτι τέτοιο μπορεί να είναι το χαρακτηριστικό μήνυμα που προωθεί ο Οργανισμός Τουρισμού Θεσσαλονίκης «πολλές ιστορίες μια καρδιά». Σύμφωνα με τον δήμαρχο, πρόκειται για ένα μήνυμα που προβάλλει το πολυπολιτισμικό παρελθόν της πόλης και την ιστορική της ταυτότητα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου