Κυριακή 18 Νοεμβρίου 2012

Στη Θεσσαλονίκη η επόμενη κινητοποίηση ενάντια στη λειτουργία των μεταλλείων χρυσού της Χαλκιδικής


Ραντεβού το επόμενο Σάββατο στη Θεσσαλονίκη δίνουν οι επιτροπές αγώνα κατά των μεταλλείων χρυσού στη Χαλκιδική, το Κιλκίς και την Αλεξανδρούπολη.

Χαλκιδική: Νέα κινητοποίηση ενάντια στη λειτουργία των μεταλλείων χρυσού

Πορεία προς την Μεγάλη Παναγιά πραγματοποίησαν από το πρωί κάτοικοι της Χαλκιδικής στο πλαίσιο κινητοποίησης κατά της λειτουργίας μεταλλείων χρυσού. Η πορεία ξεκίνησε από την Ιερισσό ενώ σύμφωνα με τον πρόεδρο του Παρατηρητηρίου Μεταλλευτικών Δραστηριοτήτων, Τόλη Παπαγεωργίου, θα συνεχιστεί προς το ορυχείο που βρίσκεται στο βουνό. «Εκεί έχουν συγκεντρωθεί αστυνομικές δυνάμεις, ωστόσο εμείς δεν είμαστε διατεθειμένοι να συμμετέχουμε σε επεισόδια» σχολίασε ο κ. Παπαγεωργίου.

Μετά την ιθαγένεια, η… εξεταστική για το μνημόνιο!


Νέος μεγάλος μπελάς για την κυβερνητική πλειοψηφία και τη συνοχή της η συζήτηση της πρότασης του ΣΥΡΙΖΑ για συγκρότηση Εξεταστικής για το Μνημόνιο, στην Ολομέλεια της Βουλής στις 30 Νοεμβρίου.

Ζ. Γκάμπριελ: «Παγώστε τις περιουσίες των πλούσιων Ελλήνων στην Ευρώπη!»

Δήλωση του προέδρου των Γερμανών Σοσιαλδημοκρατών


Τη συμμετοχή των πλούσιων Ελλήνων στην προσπάθεια ανάκαμψης της χώρας θέτει ως προϋπόθεση για τη συναίνεση των Γερμανών Σοσιαλδημοκρατών σε ένα νέο πακέτο στήριξης της Ελλάδας ο πρόεδρος του SPD, Ζίγκμαρ Γκάμπριελ.

Ισραήλ: Προειδοποίηση για κλιμάκωση της επιχείρησης στη Γάζα


Ο ισραηλινός πρωθυπουργός Μπενιαμίν Nετανιάχου δήλωσε έτοιμος να "επεκτείνει σημαντικά την επιχείρηση" στη Λωρίδα της Γάζας. "Ο στρατός είναι έτοιμος να επεκτείνει σημαντικά την επιχείρηση. Οι στρατιώτες είναι έτοιμοι για κάθε ενδεχόμενο", τόνισε ο Νετανιάχου κατά την έναρξη του εβδομαδιαίου υπουργικού συμβουλίου.

Κομοτηνή: Νεκρή 97χρονη από αναθυμιάσεις λόγω πυρκαγιάς

Μια 97χρονη γυναίκα έχασε τη ζωή της από τις αναθυμιάσεις που προκάλεσε φωτιά στο διαμέρισμά της, στην Κομοτηνή. Μέχρι στιγμής δεν έχουν γίνει γνωστά τα αίτια της πυρκαγιάς ενώ για το θέμα διενεργείται προανάκριση.

Θεσσαλονίκη: Δεκαέξι συλλήψεις και επτά προσαγωγές για τα χθεσινά επεισόδια


Δεκαέξι άτομα συνελήφθησαν και επτά προσήχθησαν στη Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Θεσσαλονίκης κατά τα χθεσινά επεισόδια που ξεκίνησαν μετά τις πορείες για την επέτειο του Πολυτεχνείου. Νωρίτερα διμοιρίες των ΜΑΤ είχαν εισβάλει στους χώρους του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, όπου κατέφυγε ομάδα κουκουλοφόρων η οποία είχε επιδοθεί σε βανδαλισμούς στην βόρεια πύλη της Διεθνούς Έκθεσης Θεσσαλονίκης.