Δευτέρα 3 Δεκεμβρίου 2012

ΗΠΑ: Ο ποδοσφαιριστής Τζοβάν Μπέλτσερ σκότωσε την 22χρονη σύντροφό του, πήγε στο γήπεδο και αυτοκτόνησε.


Ο Αμερικανός ποδοσφαιριστής Τζοβάν Μπέλτσερ έφτασε στο στάδιο οδηγώντας τη μαύρη του Bentley. Εφυγε με το λευκό όχημα του νεκροτομείου, έχοντας αυτοκτονήσει αφού σκότωσε τη σύντροφό του. Ο Τζοβάν Μπέλτσερ, αμυντικός των Τσιφς του Κάνσας Σίτι, ήταν ένας θηριώδης άνδρας με ύψος 1,90 μ. και βάρος 103 κιλά, ένας από τους 1.696 παίκτες της NFL, της λίγκας του αμερικάνικου φουτμπόλ. Ο θάνατος τον βρήκε στα 25 του. Η σύντροφός του, η Κασάντρα Πέρκινς, ήταν 22 ετών.

Το πρώτο τους παιδί περιμένουν η Κέιτ Μίντλετον και ο πρίγκιπας Ουίλιαμ

Ανακοινώθηκε η εγκυμοσύνη





Οι πληροφορίες που ήθελαν την Δούκισσα του Κέιμπριτζ, Κέιτ Μίντλετον, να είναι έγκυος επιβεβαιώθηκαν. Η βασιλική οικογένεια ανακοίνωσε ότι η Κέιτ και ο πρίγκιπας Ουίλιαμ περιμένουν το πρώτο τους παιδί.

ΠΑΣΟΚ: Ποιο θα είναι το σλόγκαν του για τις επόμενες εκλογές!

Διαγράφτηκε και ο Ανδρέας Λοβέρδος από την κοινοβουλευτική ομάδα του ΠΑΣΟΚ. Ποιος θα το περίμενε ότι το άλλοτε πανίσχυρο κόμμα θα έφτανε σε τέτοιο σημείο κατάντιας, ανυποληψίας και ξεφτίλας, να μείνει μόνο με 25 βουλευτές. Όχι ότι δεν το αξίζουν πάντως. Βέβαια, τα χειρότερα για το ΠΑΣΟΚ και για τον πρόεδρό του Ευάγγελο Βενιζέλο είναι ότι ακόμα δεν έχουν πιάσει πάτο (γιατί ακόμα δεν έχουν βάλει πάτο στο βαρέλι, έτσι δεν είναι κ. πρόεδρε;). Η κατρακύλα δεν έχει ακόμα

Φόροι: Πρέπει να τιμωρηθούν οι φτωχοί!

Και βέβαια να βάλουν φόρο κλίμακας 45% για τα εισοδήματα άνω των 25.000 ευρώ! Και λίγα είναι. Εγώ προτείνω να βάλουν φόρο κλίμακας 70% ή 80%. Γενικά, φρονώ ότι πρέπει να αλλάξει κάτι ριζικά στο φορολογικό μας σύστημα. Από εδώ και στο εξής, όσο πιο λίγα βγάζεις, τόσο περισσότερο φόρο θα πρέπει να πληρώνεις. Γιατί το να εργάζεσαι και να εισπράττεις ψίχουλα, είναι μια πράξη βαθύτατα αντιπατριωτική και πρέπει να τιμωρηθεί με τη δέουσα σκληρότητα! Πρέπει να τιμωρηθούν

Ανδρέας Λοβέρδος: Ο «κύριος τίποτα» που θα μας σώσει…

Στο ΠΑΣΟΚ τα τελευταία χρόνια ευδοκιμούσε ένα είδος πολιτικού που θα μπορούσε πολύ εύκολα να χαρακτηριστεί «κύριος τίποτα» (ή «κυρία τίποτα»). Πρόκειται για ένα είδος πολιτικού, που δεν έχει προσφέρει απολύτως τίποτα, έχει αναδειχτεί στα ανώτερα κλιμάκια του κόμματος και της εξουσίας εξαιτίας της προβολής και μόνο που έχει τύχει (το γιατί προβάλλεται είναι άλλο θέμα, και το αφήνω στην κρίση του καθενός). Για να μην παρεξηγούμαι, οφείλω να τονίσω ότι το συγκεκριμένο είδος ευδοκιμεί και στη Νέα Δημοκρατία, σε μικρότερο όμως βαθμό, γιατί έως πρόσφατα το ΠΑΣΟΚ ήταν το κύριο κόμμα εξουσίας και ως εκ τούτου προσέλκυε λογής λογής λαμόγια, άχρηστους, τυχοδιώκτες και κηφήνες, όπως ακριβώς προσελκύουν τις μύγες τα σκατά!

Ο Ν. Κέφαλος σχολιάζει την επικαιρότητα: Να που υπάρχουνε λεφτά!

Τώρα καταλάβαμε τι ακριβώς εννοούσε ο Γιωργάκης όταν έλεγε ότι… λεφτά υπάρχουν! Για τα εκατομμύρια της μαμάς του μιλούσε.

Έπεσαν τα πρώτα χιόνια στη Δυτική Μακεδονία


Τα πρώτα χιόνια έκαναν την εμφάνιση τους στη Δυτική Μακεδονία προκαλώντας κυκλοφοριακά προβλήματα σε κάποια σημεία του επαρχιακού οδικού δικτύου και αναγκάζοντας τους οδηγούς να χρησιμοποιήσουν αντιολισθητικές αλυσίδες.

Θεσσαλονίκη: Παράσταση διαμαρτυρίας αναπήρων έξω από τα γραφεία του ΕΟΠΥΥ

Παράσταση διαμαρτυρίας πραγματοποίησαν σήμερα το πρωί στη Θεσσαλονίκη άτομα με αναπηρίες έξω από τα γραφεία του ΕΟΠΥΥ στην Αριστοτέλους. Οι ανάπηροι διαμαρτυρήθηκαν για νέο κανονισμό παροχών υγείας του ΕΟΠΥΥ και για τις περικοπές στη δημόσια υγεία, στους μισθούς, στις συντάξεις και στα επιδόματά τους.

Νέα πολιτική κίνηση από τον Α. Λοβέρδο



Με μια λιτή δήλωσή του ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ ανακοίνωσε τη δημιουργία νέας πολιτικής κίνησης. «Ιδρύσαμε την ΡΙΚΣΣΥ Ριζοσπαστική Κίνηση Σοσιαλδημοκρατικής Συμμαχίας). Καλούμε όποιον συμφωνεί με τις απόψεις και τους σκοπούς μας, να υπογράψει την διακήρυξη στο διαδυκτιακό τόπο www.rikssy.gr», αναφέρει χαρακτηριστικά η δήλωση του Ανδρέα Λοβέρδου.

Κλίμα: Ανησυχητική αύξηση των εκπομπών διοξειδίου του άνθρακα

Οι παγκόσμιες εκπομπές διοξειδίου του άνθρακα, του κυριότερου «αερίου του θερμοκηπίου», αυξήθηκαν κατά 3% το 2011 φθάνοντας τους 34,7 δισεκατομμύρια τόνους και αναμένεται να παρουσιάσουν νέα αύξηση 2,6% έως το τέλος του 2012 κατά 35,6 δισεκατομμύρια τόνους. Η συγκέντρωση διοξειδίου στην ατμόσφαιρα έφθασε τα 391 μέρη ανά εκατομμύριο (ppm) στο τέλος του 2011, περίπου 41% πάνω από τα επίπεδά του στην αρχή της Βιομηχανικής Επανάστασης, ενώ σήμερα περίπου 1,1 εκατ. κιλά διοξειδίου εκλύονται στον αέρα κάθε δευτερόλεπτο που περνάει στη Γη.

Βουλγαρία: Τη νομιμοποίηση της πορνείας ζητούν εκπρόσωποι της τουριστικής βιομηχανίας

Τη νομιμοποίηση της πορνείας ζήτησαν εκπρόσωποι της εγχώριας τουριστικής βιομηχανίας στην πόλη Βάρνα της Βουλγαρίας. «Θα πρέπει να υπάρχουν εθνικοί κανόνες για τις σεξουαλικές υπηρεσίες» δήλωσε ο επικεφαλής του Τουριστικού Επιμελητηρίου της Βάρνας Μαρίν Νέσκοφ και τη θέση του στήριξαν και οι άλλοι συμμετέχοντες στο φόρουμ.

Θεσσαλονίκη: Τροτοκοσμικές οι συνθήκες για τους μαθητές στην Ιωαννίδειο Σχολή

Σκουριασμένες πόρτες στις χαλασμένες τουαλέτες, τοίχοι με υγρασία, κακοσυντηρημένο κτίριο και αυλή που κρύβει κινδύνους με σπασμένα πεζούλια και ρίζες δέντρων να ξεπροβάλουν από το τσιμέντο, είναι η εικόνα που παρουσιάζει το οίκημα που συστεγάζει το 40ο δημοτικό σχολείο και το 26ο Νηπιαγωγείο Θεσσαλονίκης, προκαλώντας την έντονη διαμαρτυρία γονέων και κηδεμόνων.

Ανησυχία για νέες ανατιμήσεις τροφίμων

Τον κώδωνα του κινδύνου κρούουν παράγοντες της εγχώριας αγοράς για ανατιμήσεις σε βασικά προϊόντα, όπως είναι τα τρόφιμα, μετά και την προειδοποίηση της Παγκόσμιας Τράπεζας ότι οι διεθνείς τιμές στα τρόφιμα παραμένουν κοντά στα υψηλά επίπεδα του τελευταίου έτους, παρόλο που οι αυξητικές τάσεις των τιμών στα εμπορεύματα, τους τελευταίους μήνες έχουν σταθεροποιηθεί. Μιλώντας στο Real.gr υψηλόβαθμο στέλεχος του λιανεμπορίου τροφίμων, υποστηρίζει ότι σε περίπτωση που οι διεθνείς τιμές σε βασικές πρώτες ύλες, όπως είναι για παράδειγμα τα σιτηρά, αυξηθούν σε ποσοστό 20% ή 30% τότε αναπόφευκτες είναι οι μαζικές ανατιμήσεις σε προϊόντα ευρείας κατανάλωσης σε ποσοστό ακόμη και 5%.

«Αριστερό δίκτυο» από διαφωνούντα στελέχη της ΔΗΜΑΡ

Με το όνομα «Αριστερό Δίκτυο», στελέχη της ΔΗΜΑΡ που διαφωνούν με την κεντρική γραμμή του κόμματος και τη στάση του στην κυβέρνηση συγκρότησαν κίνηση με στόχο, όπως διακήρυξαν σε σύσκεψη την Κυριακή, να κάνουν από δω και πέρα τις παρεμβάσεις τους εντός και εκτός του κόμματος.

Τα διλήμματα του Α. Σαμαρά για τη Χρυσή Αυγή


Μπρος γκρεμός και πίσω ρέμα για τον πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά ως προς τις κινήσεις Βενιζέλου σε σχέση με τη Χρυσή Αυγή. Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ ετοιμάζεται να ανακοινώσει σειρά δράσεων που οδηγούν στην προσπάθεια να αποδειχθεί ότι το συγκεκριμένο κόμμα κινείται στα όρια ή ακόμη και εκτός του συντάγματος ενώ το Μέγαρο Μαξίμου δείχνει επί του παρόντος να αντιδρά ιδιαιτέρως επιφυλακτικά – εάν όχι αρνητικά – απέναντι σε αυτές τις πρωτοβουλίες.

Η επαναγορά χρέους της Ελλάδας στο σημερινό Eurogroup

Τις λεπτομέρειες του προγράμματος επαναγοράς ελληνικών ομολόγων θα παρουσιάσει ο υπουργός Οικονομικών Γιάννης Στουρνάρας στους ομολόγους τους από τους «16» της Ευρωζώνης στη συνάντηση του Eurogroup στις Βρυξέλλες. Η Ελλάδα στοχεύει να αγοράσει ομόλογα ονομαστικής αξίας 40 δισ. ευρώ δαπανώντας 10 δισ. ευρώ.