Τετάρτη 3 Οκτωβρίου 2012

Λούβρο: Γυμνόστηθη διαμαρτυρία μπροστά στην Αφροδίτη της Μήλου


Γυμνόστηθη διαμαρτυρία πραγματοποίησαν σήμερα ακτιβίστριες της ουκρανικής φεμινιστικής οργάνωσης FEMEN μπροστά από το άγαλμα της Αφροδίτης της Μήλου, στο Μουσείο του Λούβρου. Οι ακτιβίστριες επέλεξαν αυτόν τον τρόπο διαμαρτυρίας ως ένδειξη συμπαράστασης σε μια γυναίκα, που φέρεται οτι βιάστηκε από αστυνομικούς στην Τυνησία και η οποία αντιμετωπίζει κατηγορίες περί παράβασης των ηθών.

Περισσότερες διεθνείς ειδήσεις: http://lpyrgos-international.blogspot.com

Βατικανό: Οι αρχές ανάγκασαν επιχειρηματία να κατέβει από τον τρούλο του Αγίου Πέτρου


Σύμφωνα με τα όσα μεταδίδει η ιταλική τηλεόραση RAI, οι άνδρες της υπηρεσίας ασφαλείας του Βατικανού υποχρέωσαν 47χρονο επιχειρηματία Μαρτσέλο ντι Φινίτσιο από την Τεργέστη, ο οποίος είχε ανέβει χθες βράδυ στον τρούλο τα βασιλικής του Αγίου Πέτρου, να απομακρυνθεί από την επικίνδυνη θέση, στην οποία βρισκόταν, επιστρέφοντας στο έδαφος.

Βενιζέλος: «Να πάει η 'λίστα Λαγκάρντ' στη Βουλή»


«Πλέον μία είναι η λύση: να έρθει το υλικό στην Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής» δήλωσε σήμερα - στον τηλεοπτικό σταθμό Mega - ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Βαγγέλης Βενιζέλος, αναφερόμενος στη «λίστα Λαγκάρντ». Ο κ. Βενιζέλος απάντησε και στον πρώην επικεφαλής του ΣΔΟΕ Ιωάννη Διώτη, ο οποίος είπε, μιλώντας ενώπιον της Επιτροπής Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής, ότι παρέλαβε την λίστα ατύπως από τον Γιώργο Παπακωνσταντίνου και την παρέδωσε, ατύπως επίσης, στον Βαγγέλη Βενιζέλο.

Θεσσαλονίκη: Ξεκίνησε ο δημόσιος διάλογος του δημάρχου Θέρμης με τους πολίτες


Από το ορεινό Μονοπήγαδο και τον Αγ. Αντώνη ξεκίνησε ο κύκλος των ανοικτών συναντήσεων διαλόγου του δημάρχου με τους πολίτες του δήμου με τον τίτλο «Ακούω, προτείνω, συμμετέχω». Ο δήμαρχος Θεόδωρος Παπαδόπουλος ξεκίνησε με μια σύντομη ενημέρωση για την κατάσταση για τον «Καλλικράτη», τα προβλήματα στην εφαρμογή του και τη δραματική κατάσταση στην οποία έχει περιέλθει η Τοπική Αυτοδιοίκηση τόσο από τη γενικότερη οικονομική κρίση όσο και από τη μείωση των θεσμοθετημένων πόρων της.

Δ. Θεσσαλονίκης: Αρχίζουν να αποδίδουν οι έλεγχοι για παράνομα τραπεζοκαθίσματα

Νέα επιχείρηση ελέγχων και σήμερα στο κέντρο


Τα πρώτα θετικά αποτελέσματα αρχίζουν να διαφαίνονται, σύμφωνα με ανακοίνωση του δήμου Θεσσαλονίκης, από τις συνεχείς επιχειρήσεις ελέγχων του δήμου σε καταστήματα για τραπεζοκαθίσματα που καταλαμβάνουν χώρο παράνομα. 
Στο πλαίσιο της προσπάθειας για την διευκόλυνση της κίνησης των πεζών και την απελευθέρωση κοινόχρηστου χώρου που καταλαμβάνεται παράνομα διενεργήθηκαν τις τελευταίες μέρες νέες επιχειρήσεις ελέγχου και κατάσχεσης τραπεζοκαθισμάτων που συνοδεύτηκαν με τα ανάλογα χρηματικά πρόστιμα.

Συνάντηση του Φ. Κουβέλη με το προεδρείο της ΓΣΕΕ

Αντίθετος στην αποσάθρωση των εργασιακών δικαιωμάτων δηλώνει ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ


Την κατηγορηματική αντίθεσή του στην αποσάθρωση των εργασιακών δικαιωμάτων, εξέφρασε ο πρόεδρος της Δημοκρατικής Αριστεράς Φώτης Κουβέλης, σε δηλώσεις του μετά τη συνάντηση που είχε σήμερα με το προεδρείο της ΓΣΕΕ.

Γ. Καπελέρης: Μόνο δέκα ονόματα μου έδωσε ο κ. Παπακωνσταντίνου

Ο πρώην επικεφαλής του ΣΔΟΕ μίλησε στην επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής



«Ο κ. Παπακωνσταντίνου δεν μου έδωσε καμία λίστα. Μου έδωσε εμπιστευτικά και ατύπως 10 ονόματα από ότι θυμάμαι και όχι 20 όπως λέει σήμερα για να κάνω έρευνα προφίλ και μόνο. Δηλαδή τι είναι αυτοί οι 10. Διαπίστωσα ότι δεν ήταν πολιτικοί, ούτε επώνυμοι οικονομικοί παράγοντες της τελευταίας 20ετίας. Κοίταξα μόνο τι δουλειά κάνουν, αν είναι άνεργοι, που μένουν και παρέδωσα στον υπουργό τα αποτελέσματα με τον ίδιο τρόπο που μου τα έδωσε. Δεν είδα την πλήρη λίστα και δεν θυμάμαι τα ποσά που είχαν τα 10 πρόσωπα ούτε το νόμισμα που ήταν», δήλωσε ο κ. Καπελέρης μιλώντας στην επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής.

Χ.Β. Ρομπάι: Να ισχύσει κεντρικός προϋπολογισμός για τις χώρες της Ευρωζώνης

Προτείνει, επίσης, μνημόνια μεταξύ των 17 χωρών και των Βρυξελλών


Τη δημιουργία ενός κεντρικού προϋπολογισμού της Ευρωζώνης και την υπογραφή μνημονίων μεταξύ των 17 χωρών της και των Βρυξελλών, με τα οποία οι θα δεσμεύονται σε συγκεκριμένα μέτρα και χρονοδιαγράμματα για δημοσιονομικές μεταρρυθμίσεις, προβλέπει μεταξύ άλλων σχέδιο έκθεσης του προέδρου της ΕΕ Χέρμαν Βαν Ρομπάι, εν όψει του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου που θα πραγματοποιηθεί στις 18-19 του μηνός.

ΣΥΡΙΖΑ: Μείζον πολιτικό θέμα η υπόθεση της «λίστας Λαγκάρντ»

«Συγκάλυψαν μια τέτοια υπόθεση με την ίδια ευκολία που πετσόκοψαν μισθούς και συντάξεις»



«Το γεγονός ότι επί δύο χρόνια οι δύο υπουργοί Οικονομικών που εισηγήθηκαν τα πιο καταστροφικά μέτρα που έχει γνωρίσει ο τόπος είχαν στα συρτάρια τους λίστα φοροφυγάδων μεγαλοκαταθετών στην Ελβετία, χωρίς να θεωρήσουν σκόπιμο να ενημερώσουν τη Βουλή, συνιστά μείζον πολιτικό θέμα», τονίζει ο ΣΥΡΙΖΑ σε ανακοίνωσή του για τη «λίστα Λαγκάρντ».

Τη Δευτέρα απολογείται ο Γ. Σμπώκος

 

Αθώος δήλωσε στους δημοσιογράφους μετά την έξοδό του από τον ανακριτή ο άλλοτε συνεργάτης του Άκη Τσοχατζόπουλου, Γιάννης Σμπώκος, ο οποίος έλαβε προθεσμία για την απολογία του και θα μεταφερθεί εκ νέου στα δικαστήρια τη Δευτέρα. Ο πρώην γενικός γραμματέας Εξοπλισμών κρίθηκε ότι έχει τη δυνατότητα και την κατάλληλη υποδομή να διαφύγει στο εξωτερικό.

Κοζάνη: Δωρεάν προληπτικός έλεγχος για καρκίνο του μαστού 4-7 Οκτωβρίου

 

Δωρεάν προσυμπτωματικό προληπτικό έλεγχο για τον καρκίνο του μαστού θα έχουν τη δυνατότητα να κάνουν στην Κοζάνη οι γυναίκες ηλικίας άνω των 40 ετών από 4 έως 7 Οκτωβρίου. Πρόκειται για μία πρωτοβουλία του συλλόγου Γυναικών με Καρκίνο του Μαστού «Άλμα Ζωής» νομού Θεσσαλονίκης και του συλλόγου Καρκινοπαθών Κοζάνης, που υλοποιείται σε συνεργασία με το Αντικαρκινικό νοσοκομείο Θεσσαλονίκης Θεαγένειο και τα διασυνδεόμενα Νοσοκομεία Κοζάνης «Μαμάτσειο» και Πτολεμαΐδας «Μποδοσάκειο».

Δ. Θεσσαλονίκης: Μειώνει τα τέλη για το 2013

Στη μείωση των δημοτικών τελών για το 2013 προτίθεται να προχωρήσει η διοίκηση του δήμου Θεσσαλονίκης. Αυτό αναμένεται να ανακοινωθεί και επισήμως κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης απολογισμού πεπραγμένων του δήμου Θεσσαλονίκης, για την περσινή χρονιά. Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί την Δευτέρα, στις 6 το απόγευμα, στο δημαρχιακό μέγαρο Θεσσαλονίκης. Στην ίδια εκδήλωση, ο Γιάννης Μπουτάρης αναμένεται να ανακοινώσει και με τον πλέον επίσημο τρόπο την πρόθεσή του να είναι υποψήφιος δήμαρχος Θεσσαλονίκης στις ερχόμενες δημοτικές εκλογές.

Θεσσαλονίκη: Ομάδα στήριξης μονογονεϊκών οικογενειών από τον Δ. Νεάπολης-Συκεών

Συμβουλευτική υποστήριξη με δίωρες εβδομαδιαίες συναντήσεις σε γονείς που μεγαλώνουν μόνοι τα παιδιά τους θα παρέχει το κέντρο πρόληψης «Πυξίδα» του δήμου Νεάπολης - Συκεών. Οι συναντήσεις θα ξεκινήσουν μετά την εναρκτήρια εκδήλωση που διοργανώνεται το απόγευμα στα γραφεία της «Πυξίδας» με θέμα «Η μονογονεϊκή οικογένεια: μια νέα μορφή οικογένειας». 

Σε ψηφιοποίηση οικοδομικών αδειών προχωράει ο δήμος Δράμας

Πάνω από 100.000 ευρώ η εκτίμηση του υλοποιούμενου έργου αλλά και το οικονομικό όφελος για τον δήμο 



Στην ψηφιοποίηση των οικοδομικών αδειών που βρίσκονται στοιβαγμένες σε χιλιάδες φακέλους στην Πολεοδομία, προχωράει ο δήμος Δράμας. Όπως δήλωσε ο δήμαρχος Δράμας, Κυριάκος Χαρακίδης, θα ψηφιοποιηθούν οι οικοδομικές άδειες από το 1955 (οπότε και ξεκίνησε η έκδοση τους) μέχρι σήμερα.

Σέρρες: Eκατοντάδες τόνοι καυσόξυλα εισάγονται καθημερινά από τη Βουλγαρία

Την ίδια ώρα η παράνομη υλοτομία μαστίζει το νομό 


Πλήγμα για το ελληνικό εμπόριο αποτελεί η καθημερινή εισαγωγή καυσόξυλων από τη γειτονική Βουλγαρία, αφού σύμφωνα με τις ενδείξεις του τελωνείου, στον παραμεθόριο σταθμό του Προμαχώνα περισσότερες από 40 με 45 νταλίκες φορτωμένες τόνους ξύλα διασχίζουν καθημερινά τα ελληνικά σύνορα με προορισμό όλη την Ελλάδα.

Λόρενς: Είμαι περήφανος που ήρθα σε μια μεγάλη ομάδα με φανταστικό κόσμο

Περήφανος που αγωνίζεται σε έναν μεγάλο σύλλογο όπως ο ΠΑΟΚ και δικαιωμένος για την επιλογή του να παίξει σε αυτόν, δήλωσε ο Λίαμ Λόρενς σε ραδιοφωνικό σταθμό της Θεσσαλονίκης. Ο Ιρλανδός μεσοεπιθετικός αναφέρθηκε επίσης στο ντέρμπι με τον Αρη και υποσχέθηκε να μην ξαναχάσει την ψυχραιμία του στο μέλλον όπως συνέβη κόντρα στους «κίτρινους».

Αποχώρησε από το ΠΑΣΟΚ ο Γιάννης Ραγκούσης

Την αποχώρησή του από το ΠΑΣΟΚ ανακοίνωσε πριν από λίγο ο πρώην υπουργός, στενός συνεργάτης του πρώην πρωθυπουργού Γιώργου Παπανδρέου και πρώην γραμματέας του Εθνικού Συμβουλίου του Κινήματος. Η αφορμή της παραίτησής του ήταν τα όσα συνέβησαν γύρω από την περιβόητη «λίστα Λαγκάρντ», καθώς ο κ. Ραγκούσης θεωρεί «πολιτικά ανήθικο και κοινωνικά εξοργιστικά άδικο» μέσω της λίστας να κρίνεται η «αποφασιστικότητα ή μη να χτυπηθεί η φοροδιαφυγή με την ίδια αυστηρότητα που περιορίστηκαν εισοδήματα και επιβλήθηκαν νέοι φόροι».

Στον εισαγγελέα οδηγήθηκε ο Γιάννης Σμπώκος

Στον εισαγγελέα οδηγήθηκε σήμερα ο πρώην γενικός γραμματέας του υπουργείου Εθνικής Άμυνας και στενός συνεργάτης του τότε υπουργού Άκη Τσοχατζόπουλου, Γιάννης Σμπώκος, ο οποίος συνελήφθη χθες μετά από ένταλμα του ανακριτή της υπόθεσης Τσοχατζόπουλου. Ο κατηγορούμενος για νομιμοποίηση εσόδων από παράνομη δραστηριότητα θεωρήθηκε ύποπτος φυγής, καθώς τα νέα στοιχεία που προέκυψαν σε βάρος του ενίσχυσαν την πεποίθηση του ανακριτή ότι είναι πιθανό να διαφύγει στο εξωτερικό. Ο κ. Σμπώκος, αφού εκτελεστεί το ένταλμα σε βάρος του θα οδηγηθεί στον ανακριτή. Σε βάρος του αναμένεται να ασκηθεί ποινική δίωξη για όπλα, που σύμφωνα με την αστυνομία, βρέθηκαν στην κατοχή του.

Περισσότερες ειδήσεις από την Ελλάδα: http://lpyrgos-hellasnews.gr

FSB: Η Αλ Κάιντα καίει τα δάση της Ευρώπης


Ο επικεφαλής των ρωσικών υπηρεσιών ασφαλείας FSB (πρώην KGB), ο Αλεξάντρ Μπόρτνικοφ, κατηγόρησε σήμερα την Αλ Κάιντα ότι βρίσκεται πίσω από τις πυρκαγιές που κατέστρεψαν φέτος εκατοντάδες χιλιάδες στρέμματα δασών σε πολλές χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Φέρες: 59χρονος σκοτώθηκε όταν καταπλακώθηκε από σιδηροτροχιά του ΟΣΕ

Ένας 59χρονος άντρας τραυματίστηκε θανάσιμα, όταν κατά τη διάρκεια εργασιών φόρτωσης - εκφόρτωσης παλαιών σιδηροτροχιών του ΟΣΕ στην περιοχή Φερών Έβρου, μία από αυτές τον καταπλάκωσε. Ο άτυχος άντρας μεταφέρθηκε στο Πανεπιστημιακό Γενικό Νοσοκομείο Αλεξανδρούπολης, όπου κατέληξε παρά τις προσπάθειες των γιατρών. Προανάκριση για την υπόθεση ενεργεί το αστυνομικό τμήμα Φερών Αλεξανδρούπολης.

Περισσότερες ειδήσεις από τη Β. Ελλάδα: http://lpyrgos-vellada.blogspot.com

Συρία: Δεκάδες νεκροί σε τρεις βομβιστικές επιθέσεις στο Χαλέπι


Τουλάχιστον 27 άνθρωποι σκοτώθηκαν και 72 τραυματίσθηκαν σήμερα όταν εξερράγησαν τρία αυτοκίνητα παγιδευμένα με εκρηκτικά στο Χαλέπι. Δύο παγιδευμένα αυτοκίνητα εξερράγησαν στην πλατεία Σααντάλα Τζαμπίρι, στο κέντρο της δεύτερης μεγαλύτερης πόλης της Συρίας και η τρίτη, λίγο αργότερα, στη συνοικία Μπαμπ Ζνέιν στην είσοδο της πόλης και τουλάχιστον 200 μέτρα από τον τόπο των πρώτων επιθέσεων.

Στο έλεος του Θεού τα παιδιά του Παπαφείου

Στο έλεος του Θεού βρίσκονται 36 παιδιά που ζουν στο Παπάφειο ορφανοτροφείο, αφού η Πολιτεία φαίνεται ότι τα έχει ξεχάσει. Η υποχρηματοδότηση του ιδρύματος, σε συνδυασμό με τα συσσωρευμένα χρέη, οδήγησαν τους προμηθευτές να κόψουν την πίστωση στο ορφανοτροφείο. Έτσι, τα παιδιά σιτίζονται, επειδή υπάρχουν κάποιοι φιλεύσπλαχνοι που προσφέρουν τρόφιμα, ντύνονται, επειδή κάποιοι χαρίζουν ρούχα, ενώ έχουν εξωσχολικές δραστηριότητες, επειδή υπάρχουν εθελοντές οι οποίοι ασχολούνται μαζί τους.

Θυσίες δίχως τέλος για τους εργαζομένους ζητάει η τρόικα

Ούτε βήμα πίσω από τις απαιτήσεις της για περαιτέρω μείωση του εργατικού κόστους στον ιδιωτικό τομέα δεν κάνει η τρόικα. Οι άγριες διαθέσεις της επιβεβαιώθηκαν και στη νέα συνάντηση που είχαν χτες οι επικεφαλής της με τον υπουργό Εργασίας, Γιάννη Βρούτση. Στη συνάντηση τέθηκαν για μια ακόμη φορά επί τάπητος η μείωση του κόστους των αποζημιώσεων λόγω απόλυσης στον ιδιωτικό τομέα αλλά και το ζήτημα του κατώτατου μισθού.

Τα μήλα «ασπίδα προστασίας» απέναντι στην κακή χοληστερόλη

Η κατανάλωση ενός μήλου καθημερινά ρίχνει το επίπεδο της οξειδωμένης «κακής» χοληστερόλης (LDL) και απομακρύνει την επίσκεψη σε καρδιολόγο, σύμφωνα με μια νέα αμερικανική επιστημονική έρευνα.Η μελέτη, που έγινε σε μια ομάδα υγιών ατόμων 40 έως 60 ετών, έδειξε ότι όσοι έτρωγαν ένα μήλο κάθε ημέρα επί ένα μήνα, εμφάνιζαν μείωση έως 40% της οξειδωμένης χαμηλής πυκνότητας λιποπρωτεϊνης, δηλαδή της λεγόμενης «κακής» χοληστερόλης, η οποία συνδέεται με σκλήρυνση των αρτηριών του αίματος και αυξημένο καρδιαγγειακό κίνδυνο.

Σκοτώθηκε στη Συρία στρατιωτικός διοικητής της Χεζμπολάχ

Στην κοιλάδα Μπεκάα στον ανατολικό Λίβανο, έγινε η ταφή ενός από τους στρατιωτικούς διοικητές της Χεζμπολάχ, που σύμφωνα με τους Σύριους αντικαθεστωτικούς, σκοτώθηκε στη Συρία, όπως ανακοίνωσε χθες η λιβανική σιιτική οργάνωση.

Συνελήφθη ο πρώην στενός συνεργάτης του Άκη, Γιάννης Σμπώκος

Συνελήφθη αργά το χθες βράδυ στο σπίτι του στην Κηφισιά, στην Αθήνα, ο πρώην γενικός γραμματέας Εξοπλισμών του υπουργείου Εθνικής Άμυνας και στενός συνεργάτης του τότε υπουργού Άκη Τσοχατζόπουλου, Ιωάννης Σμπώκος. Για τη σύλληψή του είχε εκδοθεί ένταλμα από τον ανακριτή Γαβριήλ Μαλλή στο οποίο αναφέρεται: «Μετά τις απολογίες των συγκατηγορουμέων σας ενισχύθηκαν οι υποψίες μας για την ενοχή σας».

Στις 24 Οκτωβρίου οι εκλογές στο ΑΠΘ

Την Τετάρτη 24 Οκτωβρίου αναμένεται να στηθούν κάλπες για την ανάδειξη του πρώτου Συμβουλίου Διοίκησης του ΑΠΘ, καθώς οι πρυτανικές αρχές προχώρησαν στην προκήρυξη των εκλογών. Πάντως, όπως υποστηρίζουν, το νέο νομοθετικό πλαίσιο δε συμβάλλει στην επίλυση των σημερινών προβλημάτων των ΑΕΙ, αλλά, μέχρι την εκδίκαση των προσφυγών από το Συμβούλιο της Επικρατείας, τα πανεπιστήμια οφείλουν να εφαρμόσουν το νόμο.

Φως στο «μυστήριο» του θανάτου του Τουργκούτ Οζάλ

Πραγματοποιήθηκε η εκταφή


Εκταφή των οστών του πρώην προέδρου της Τουρκίας Τουργκούτ Οζάλ πραγματοποιήθηκε με δικαστική απόφαση για να διαπιστωθεί αν έχει δηλητηριαστεί, όπως ισχυρίζεται η οικογένεια του.

Κίνδυνο κοινωνικής έκρηξης βλέπουν οι «New York Times»

«Αποτυχημένες πολιτικές λιτότητας»


Η υπομονή του κόσμου εξαντλείται, υποστηρίζουν με κύριο άρθρο τους οι «New York Times»
Οι αντιδράσεις σε Ισπανία, Ελλάδα και Πορτογαλία ενδέχεται να αυξηθούν. Ηδη οι αριθμοί των διαδηλωτών είναι πολύ μεγάλοι για να τους αγνοήσουν οι πολιτικοί, λέει η εφημερίδα, που επικρίνει και τη γερμανική πολιτική για τις «αποτυχημένες πολιτικές λιτότητας».