Τετάρτη 3 Οκτωβρίου 2012

Συνελήφθη ο πρώην στενός συνεργάτης του Άκη, Γιάννης Σμπώκος

Συνελήφθη αργά το χθες βράδυ στο σπίτι του στην Κηφισιά, στην Αθήνα, ο πρώην γενικός γραμματέας Εξοπλισμών του υπουργείου Εθνικής Άμυνας και στενός συνεργάτης του τότε υπουργού Άκη Τσοχατζόπουλου, Ιωάννης Σμπώκος. Για τη σύλληψή του είχε εκδοθεί ένταλμα από τον ανακριτή Γαβριήλ Μαλλή στο οποίο αναφέρεται: «Μετά τις απολογίες των συγκατηγορουμέων σας ενισχύθηκαν οι υποψίες μας για την ενοχή σας».

Πριν από τη σύλληψή του είχε πραγματοποιηθεί έρευνα στο γραφείο του, στους Αμπελόκηπους της Αθήνας. Η έρευνα και η σύλληψή του πραγματοποιήθηκε από την υποδιεύθυνση Δίωξης Οργανωμένου Εγκλήματος, όπως είχε συμβεί και στην περίπτωση Τσοχατζόπουλου, κατόπιν εισαγγελικής εντολής. Ο κ. Σμπώκος κατηγορείται στην υπόθεση του σκανδάλου με πρωταγωνιστή τον Άκη Τσοχατζόπουλο και συγκεκριμένα για είσπραξη μιζών ύψους 40 εκατ. ευρώ το οποίο και φέρεται ότι κατάφερε να διπλασιάσει επενδύοντάς το. Να σημειωθεί ότι ο ίδιος είχε αρνηθεί οποιαδήποτε ανάμειξή του στο σκάνδαλο Τσοχατζόπουλου, δηλώνοντας άγνοια και για τις σημειώσεις από το αρχείο του Άκη που τον αφορούσαν.

Ο κ. Σμπώκος είχε εμφανιστεί ενώπιον του ανακριτή Γαβριήλ Μαλλή ο οποίος ερευνά την υπόθεση Τσοχατζόπουλου την περασμένη Πέμπτη 27 Σεπτεμβρίου και ζήτησε και έλαβε προθεσμία προκειμένου να απολογηθεί την προσεχή Παρασκευή 5 Οκτωβρίου, αλλά στο μεταξύ… συνελήφθη.

Περισσότερες ειδήσεις από την Ελλάδα: http://lpyrgos-hellasnews.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου