Τετάρτη 3 Οκτωβρίου 2012

Δ. Θεσσαλονίκης: Αρχίζουν να αποδίδουν οι έλεγχοι για παράνομα τραπεζοκαθίσματα

Νέα επιχείρηση ελέγχων και σήμερα στο κέντρο


Τα πρώτα θετικά αποτελέσματα αρχίζουν να διαφαίνονται, σύμφωνα με ανακοίνωση του δήμου Θεσσαλονίκης, από τις συνεχείς επιχειρήσεις ελέγχων του δήμου σε καταστήματα για τραπεζοκαθίσματα που καταλαμβάνουν χώρο παράνομα. 
Στο πλαίσιο της προσπάθειας για την διευκόλυνση της κίνησης των πεζών και την απελευθέρωση κοινόχρηστου χώρου που καταλαμβάνεται παράνομα διενεργήθηκαν τις τελευταίες μέρες νέες επιχειρήσεις ελέγχου και κατάσχεσης τραπεζοκαθισμάτων που συνοδεύτηκαν με τα ανάλογα χρηματικά πρόστιμα.

Συγκεκριμένα σήμερα τις πρωινές ώρες τέσσερα μικτά συνεργεία της δημοτικής αστυνομίας, ελεγκτών των οικονομικών υπηρεσιών και της καθαριότητας σε συνεργασία με άνδρες της ομάδας «Ζ» της ΕΛΑΣ, έδρασαν ταυτόχρονα και αιφνιδιαστικά σε τέσσερα διαφορετικά σημεία στις πλέον επιβαρυμένες περιοχές του ιστορικού κέντρου της πόλης.

Την επιχείρηση συντόνιζαν και αυτή τη φορά οι αντιδήμαρχοι Ανάπτυξης και Διαχείρισης Οικονομικών Πόρων, Χασδάι Καπόν, Κοινωνικής Αλληλεγγύης και Προστασίας του Πολίτη, Καλυψώ Γούλα και Ανακύκλωσης και Καθαριότητας, Θανάσης Παππάς. Κατά την 19η από τις αρχές του καλοκαιριού μεταμεσονύκτια επιχείρηση ελέγχου τραπεζοκαθισμάτων, στην οδό Αιγύπτου (Πλατεία Μοριχόβου) διαπιστώθηκαν παραβάσεις σε τρία καταστήματα για αυθαίρετη κατάληψη κοινόχρηστου χώρου.

Κατασχέθηκαν δεκάδες τραπεζοκαθίσματα, σκαμπό και σταντ, για καθ’ υποτροπή αυθαίρετη χρήση του κοινόχρηστου χώρου, ενώ επιβλήθηκαν τα ανάλογα πρόστιμα σύμφωνα με την ισχύουσα νομοθεσία (ειδικό τέλος μεταφοράς και αποθήκευσης κατασχεμένων αντικειμένων).

Οι έλεγχοι συνεχίσθηκαν τις πρώτες πρωινές ώρες σε καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος επί της Λεωφόρου Νίκης και των οδών Βενιζέλου και Ίωνος Δραγούμη. Διαπιστώθηκαν σε ορισμένες περιπτώσεις υπερβάσεις των αδειών χρήσης και κατάληψης κοινόχρηστου χώρου από τραπεζοκαθίσματα και συντάχθηκαν τα σχετικά φύλλα ελέγχου προκειμένου να επιβληθούν τα σχετικά πρόστιμα. Επιπλέον, σε όλα τα καταστήματα διενεργήθηκαν έλεγχοι από τη δημοτική αστυνομία για παραβίαση του ωραρίου και των ορίων έντασης της μουσικής και όπου διαπιστώθηκαν παραβάσεις επιβλήθηκαν πρόστιμα.

Εξάλλου την Παρασκευή 28 Σεπτεμβρίου 2012, τις μεσημεριανές ώρες διενεργήθηκαν εκτεταμένοι έλεγχοι σε καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος από υπαλλήλους των Οικονομικών Υπηρεσιών. Ελέγχθηκαν περισσότερα από 30 καταστήματα και όπου διαπιστώθηκαν παραβάσεις για αυθαίρετη χρήση του κοινόχρηστου χώρου καταλογίσθηκαν τα τέλη και τα χρηματικά πρόστιμα που αναλογούν.

«Σύμφωνα με τα πρώτα στοιχεία των αρμόδιων υπηρεσιών οι εντεινόμενοι και αιφνιδιαστικοί έλεγχοι που διενεργούνται σε ώρες αιχμής, έχουν αρχίσει να αποδίδουν καρπούς καθώς δείχνουν ότι διαμορφώνεται μια τάση συμμόρφωσης των παραβατών», σημείωσε ο αντιδήμαρχος Ανάπτυξης και Διαχείρισης Οικονομικών Πόρων, Χασδάι Καπόν και πρόσθεσε:

«Οι αιφνιδιαστικές επιχειρήσεις θα συνεχιστούν ημέρα και νύχτα σε όλες τις περιοχές της Θεσσαλονίκης και ιδιαίτερα στα σημεία που παρουσιάζονται έντονα προβλήματα από την αυθαίρετη κατάληψη και κατάχρηση του κοινόχρηστου χώρου ώστε να διασφαλιστεί η ομαλή και ασφαλής διέλευση του κοινού από τους κοινόχρηστους χώρους».

Στο πλαίσιο αυτό επαναλαμβάνει ότι ο δήμος Θεσσαλονίκης ζητά από όλους τους εμπλεκόμενους επιχειρηματίες να κατανοήσουν το πρόβλημα, να τηρούν τους κανόνες που αφορούν τα τραπεζοκαθίσματα ώστε να μην είναι άναρχη η ανάπτυξη τους και να απομακρύνουν -όπου υπάρχουν- τις παράνομες και αυθαίρετες κατασκευές.


Περισσότερες ειδήσεις από τη Θεσσαλονίκη: http://lpyrgos-thessaloniki.blogspot.gr 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου