Τετάρτη 3 Οκτωβρίου 2012

Βενιζέλος: «Να πάει η 'λίστα Λαγκάρντ' στη Βουλή»


«Πλέον μία είναι η λύση: να έρθει το υλικό στην Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής» δήλωσε σήμερα - στον τηλεοπτικό σταθμό Mega - ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Βαγγέλης Βενιζέλος, αναφερόμενος στη «λίστα Λαγκάρντ». Ο κ. Βενιζέλος απάντησε και στον πρώην επικεφαλής του ΣΔΟΕ Ιωάννη Διώτη, ο οποίος είπε, μιλώντας ενώπιον της Επιτροπής Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής, ότι παρέλαβε την λίστα ατύπως από τον Γιώργο Παπακωνσταντίνου και την παρέδωσε, ατύπως επίσης, στον Βαγγέλη Βενιζέλο.

«Ηταν παράνομο υλικό, προήλθε με συνδρομή μυστικών υπηρεσιών, δεν μπορούσα να προχωρήσω σε έρευνα» είπε ο κ. Διώτης, προσθέτοντας: «Εγώ δεν μπορούσα να κάνω τίποτα άλλο. Αν μου το ζητούσε ο κ. Βενιζέλος, θα προχωρούσα σε έρευνα». Μιλώντας στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Mega, o κ. Βενιζέλος εξέφρασε την απορία τι έκανε επί εβδομάδες ο κ. Διώτης, ως επικεφαλής του ΣΔΟΕ, με τη «λίστα Λαγκάρντ».

Η λίστα, όπως πρόσθεσε ο κ. Βενιζέλος, δεν μπορεί να χρησιμοποιηθεί νομίμως, θα μπορούσε όμως να αποτελέσει πρωτογενές υλικό από το οποίο μία υπηρεσία όπως ο ΣΔΟΕ θα μπορούσε να αντλήσει πληροφορίες. «Ο κ. Διώτης παρέλαβε τη λίστα από τον κ. Παπακωνσταντίνου για να την αξιοποιήσει» είπε ο κ. Βενιζέλος, προσθέτοντας ότι δεν μπορεί να αντιληφθεί τι σημαίνει «δεν έχω κρατήσει αντίγραφο».

Ερωτηθείς εάν έδωσε εντολή για την αξιοποίηση της λίστας στον κ. Διώτη, ο Βαγγέλης Βενιζέλος είπε ότι η πάγια εντολή του ως υπουργού Οικονομικών προς τις υπηρεσίες ήταν «νομιμότητα και αποτελεσματικότητα».

Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ πρόσθεσε δε ότι συνεχώς, επί υπουργίας του, ρωτούσε τις αρμόδιες ελεγκτικές υπηρεσίες για το πώς προχωρούν τις υποθέσεις τους σχετικά με τη φοροδιαφυγή. «Οταν αντιλήφθηκα πως καμία υπηρεσία δεν είχε το υλικό στο αρχείο της, το έστειλα αμέσως στον Πρωθυπουργό» τόνισε ο Βαγγέλης Βενιζέλος. «Είναι πολιτική χυδαιότητα να λέει ο ΣΥΡΙΖΑ πως 'κάναμε εκλογές με το υλικό αυτό στο συρτάρι του Βενιζέλου'» πρόσθεσε.

Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ εξέφρασε την εκτίμηση ότι «η παράταξη υφίσταται μια συντονισμένη επίθεση και πρέπει να σταθεί όρθια», συμπληρώνοντας ότι η επίθεση στρέφεται επίσης κατά της πολιτικής σταθερότητας της χώρας.


ΣΥΡΙΖΑ: «Τραγική η παρουσία του κ. Βενιζέλου»

«Η παρουσία του κυρίου Βενιζέλου υπήρξε τραγική», δήλωσε ο κ. Δημήτρης Παπαδημούλης, σχολιάζοντας την παρουσία του προέδρου του ΠΑΣΟΚ στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του MEGA.

Επισημαίνει παράλληλα ότι «'η προσπάθειά του να δικαιολογήσει τα αδικαιολόγητα υπογραμμίζει τις τεράστιες ευθύνες του για το φιάσκο και τη συγκάλυψη της λίστας Λαγκάρντ και τον εκθέτει ακόμα περισσότερο». «'Όσο για την προσπάθειά του να κρυφτεί για μια ακόμη φορά πίσω από το κακόγουστο σήριαλ «για όλα φταίει ο ΣΥΡΙΖΑ», η μόνη απάντηση που αξίζει είναι: Αιδώς Αργείοι»', καταλήγει ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ.


Περισσότερες πολιτικές ειδήσεις: http://lpyrgos-politics.blogspot.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου