Τρίτη 30 Ιουλίου 2013

Ελλάδα: Επιδεινώνεται ο δείκτης οικονομικού κλίματος


Πτωτικά κινήθηκε τον Ιούλιο, για δεύτερο συνεχόμενο μήνα, ο δείκτης οικονομικού κλίματος στην Ελλάδα, σύμφωνα με τα στοιχεία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής που δόθηκαν στη δημοσιότητα την Τρίτη. Το φαινόμενο οφείλεται κυρίως στην επιδείνωση της καταναλωτικής εμπιστοσύνης.

Έρχεται ο διάδοχος του Blu – ray

Δύο ιαπωνικοί κολοσσοί του χώρου των καταναλωτικών ηλεκτρονικών συσκευών, η Sony και η Panasonic, ενώνουν τις δυνάμεις τους για να αναπτύξουν την επόμενη γενιά οπτικών δίσκων, που θα είναι σε θέση να αποθηκεύει όγκους δεδομένων της τάξης των 300 GB.

ΟΛΜΕ: Οχι στις υποχρεωτικές μετατάξεις εκπαιδευτικών

Μετά την καρατόμηση τομέων των ΕΠΑΛ - ΕΠΑΣ και τη διαθεσιμότητα - απόλυση των συναδέλφων των αντίστοιχων ειδικοτήτων, σειρά έχει, σύμφωνα με την ΟΛΜΕ, το ξεκλήρισμα καθηγητών διαφόρων ειδικοτήτων μέσα από τη διαδικασία των υποχρεωτικών μετατάξεων στην πρωτοβάθμια και σε διοικητικές θέσεις του υπουργείου Παιδείας.

Ξεκινάει αύριο το River Party στο Νεστόριο - όλο το πρόγραμμα


Για 35η χρονιά, το River Party, το μεγαλύτερο μουσικό και κατασκηνωτικό Φεστιβάλ στην Ελλάδα, τηρεί πιστά το ραντεβού του και ανοίγει τις πύλες του, από την Τετάρτη 31 Ιουλίου έως και την Κυριακή 4 Αυγούστου, στο Νεστόριο της Καστοριάς.

ΗΠΑ: Απελευθερώθηκαν 105 ανήλικοι που εξωθούνταν σε πορνεία


Μεγάλης έκτασης επιχείρηση του FBI σε 76 πόλεις των ΗΠΑ κατέληξε στην απελευθέρωση 105 ανηλίκων –οι περισσότεροι ηλικίας μεταξύ 13 και 16 ετών– που εξωθούνταν σε πορνεία. Οι άντρες του FBI συνέλαβαν επίσης συνολικά 150 άτομα που κατηγορούνται για εκμετάλλευση των θυμάτων.

Κίνα: Δημιούργησαν δόντια από… ανθρώπινα ούρα!


Δόντια, έστω και σε υποτυπώδη μορφή, κατάφεραν για πρώτη να αναπτύξουν στο εργαστήριο επιστήμονες από την Κίνα. Μάλιστα, για να το πετύχουν χρησιμοποίησαν μια «πρώτη ύλη», που εκ πρώτης όψεως κάθε άλλο παρά ιδανική φαντάζει για τον σκοπό αυτό: τα ανθρώπινα ούρα!

Αίγυπτος: Η Άστον συναντήθηκε με τον κρατούμενο Μόρσι


Τον εκλεγμένο πρόεδρο της Αιγύπτου Μοχάμεντ Μόρσι, που ανετράπη πριν λίγες βδομάδες από τον στρατό και έκτοτε κρατείται σε άγνωστο σημείο, συνάντησε το βράδυ της Δευτέρας η ύπατη εκπρόσωπος της ΕΕ για την Εξωτερική Πολιτική Κάθριν Άστον στη μοναδική, μέχρι στιγμής, επαφή που είχε μαζί του ξένος αξιωματούχος.

Ανακοινώθηκε η σύσταση της Εταιρείας Αξιοποίησης Ακίνητης Εκκλησιαστικής Περιουσίας


Ανακοινώθηκε από το γραφείο του πρωθυπουργού και την Ιερά Αρχιεπισκοπή Αθηνών η σύσταση ανώνυμης εταιρείας για την αξιοποίηση της ακίνητης εκκλησιαστικής περιουσίας, σε συνέχεια σχετικής πρότασης του αρχιεπισκόπου Ιερώνυμου.

Ελλάδα: Αυξάνονται τα κρούσματα του ιού του Δυτικού Νείλου


Σταδιακή αύξηση παρατηρείται στα περιστατικά μόλυνσης από τον ιό του Δυτικού Νείλου με τα περισσότερα κρούσματα να εντοπίζονται στην ανατολική Αττική (4) και τη Θεσσαλονίκη (2).

Φλώρινα: Υπό μερικό έλεγχο η φωτιά στον Αγ. Γερμανό Πρεσπών

Υπό μερικό έλεγχο έχουν θέσει οι πυροσβεστικές δυνάμεις τη φωτιά που ξέσπασε χθες το απόγευμα στην περιοχή Άγιος Γερμανός του Δήμου Πρεσπών, στη Φλώρινα.

Πακιστάν: Ταλιμπάν απελευθέρωσαν από φυλακή δεκάδες ισλαμιστές


Έφοδο στη φυλακή της πόλης Ντέρα Ισμαήλ Χαν του βορειοδυτικού Πακιστάν πραγματοποίησαν αργά το βράδυ της Δευτέρας Πακιστανοί Ταλιμπάν οι οποίοι απελευθέρωσαν περισσότερους από 200 κρατούμενους, μεταξύ των οποίων και δεκάδες ισλαμιστές μαχητές.

Κ. Μητσοτάκης: Δεν κινδυνεύουν όσοι μπήκαν στο Δημόσιο αξιοκρατικά


Οι δημόσιοι υπάλληλοι που μπήκαν στο Δημόσιο με προσόντα και με αξιοκρατικές διαδικασίες έχουν εξασφαλίσει την παραμονή τους, δήλωσε ο αρμόδιος υπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, αναφερόμενος στους υπαλλήλους που θα μπουν στη «δεξαμενή» της κινητικότητας.

Σεισμός 5,1 ρίχτερ ανοικτά της Σαμοθράκης

Σεισμική δόνηση μεγέθους 5,1 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ σημειώθηκε σήμερα το πρωί λίγο μετά τις 08.30 στη θαλάσσια περιοχή μεταξύ Ίμβρου και Σαμοθράκης.

ΗΠΑ: Εκρήξεις σε μονάδα προπανίου στη Φλόριντα

Σειρά εκρήξεων σημειώθηκε σε εργοστάσιο προπανίου στη Φλόριντα των ΗΠΑ, όπου σύμφωνα με αξιωματούχο, αγνοούνται 10 - 15 από τους 24 εργαζομένους της νυκτερινής βάρδιας. Οι εκρήξεις κράτησαν για σχεδόν μία ώρα, ανατινάζοντας ακόμη και την οροφή του κτιρίου ενώ αυτόπτες μάρτυρες μεταδίδουν ότι η φωτιά φαινόταν από απόσταση χιλιομέτρων. Η περιοχή εκκενώθηκε σε ακτίνα 1,6 χλμ.

Ελβετία: Νεκρός ο μηχανοδηγός τρένων που συγκρούστηκαν


Νεκρός ανασύρθηκε από τα σωστικά συνεργεία ο μηχανοδηγός ενός εκ των δύο τρένων που συγκρούστηκαν μετωπικά το βράδυ Δευτέρας στην περιοχή Γκρανζ Πρε Μαρνάρ, στο καντόνι του Βο της Ελβετίας.