Τρίτη 30 Ιουλίου 2013

Έρχεται ο διάδοχος του Blu – ray

Δύο ιαπωνικοί κολοσσοί του χώρου των καταναλωτικών ηλεκτρονικών συσκευών, η Sony και η Panasonic, ενώνουν τις δυνάμεις τους για να αναπτύξουν την επόμενη γενιά οπτικών δίσκων, που θα είναι σε θέση να αποθηκεύει όγκους δεδομένων της τάξης των 300 GB.


Η συνεργασία ανακοινώθηκε τη Δευτέρα, και, όπως αναφέρθηκε, η ανάπτυξη του εν λόγω «διαδόχου» του Blu – ray αναμένεται να έχει ολοκληρωθεί μέχρι τα τέλη του 2015. Στη σχετική ανακοίνωση επισημαίνεται πως «τα τελευταία χρόνια παρατηρείται μία αυξανόμενη ζήτηση για δυνατότητες καταχώρησης, όχι μόνο από τη βιομηχανία παραγωγής βίντεο, όπως η κινηματογραφική και των ΜΜΕ, αλλά και από τα cloud data centers, που διαχειρίζονται όλο και μεγαλύτερους όγκους δεδομένων, ακολουθώντας την εξέλιξη των υπηρεσιών δικτύων».

Οι δύο εταιρείες σημειώνουν πως οι οπτικοί δίσκοι είναι ένα «στιβαρό μέσον αποθήκευσης υλικού μακράς διαρκείας». Στα 300 GB, οι δίσκοι αυτοί είναι σχεδιασμένοι για επαγγελματική χρήση- ειδικά αν ληφθεί υπόψη πως τα DVD αποθηκεύουν 4,7 GB, ενώ τα Blu – ray μέχρι 25 (50 για dual layer). Ωστόσο, θεωρείται βέβαιο πως δεν θα αργήσει η «έξοδος» του νέου μέσου αποθήκευσης και στην ευρεία καταναλωτική αγορά, καθώς όλο και περισσότεροι καταναλωτές διαθέτουν τη δυνατότητα καταγραφής/ δημιουργίας υλικού υψηλής ανάλυσης.

Δεν πρόκειται για την πρώτη συνεργασία μεταξύ των δύο εταιρειών, καθώς πέρυσι είχαν ανακοινώσει πως δουλεύουν μαζί για την ανάπτυξη οθονών OLED και εξαρτημάτων για τηλεοράσεις και μεγάλες οθόνες.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου