Τρίτη 30 Ιουλίου 2013

ΗΠΑ: Εκρήξεις σε μονάδα προπανίου στη Φλόριντα

Σειρά εκρήξεων σημειώθηκε σε εργοστάσιο προπανίου στη Φλόριντα των ΗΠΑ, όπου σύμφωνα με αξιωματούχο, αγνοούνται 10 - 15 από τους 24 εργαζομένους της νυκτερινής βάρδιας. Οι εκρήξεις κράτησαν για σχεδόν μία ώρα, ανατινάζοντας ακόμη και την οροφή του κτιρίου ενώ αυτόπτες μάρτυρες μεταδίδουν ότι η φωτιά φαινόταν από απόσταση χιλιομέτρων. Η περιοχή εκκενώθηκε σε ακτίνα 1,6 χλμ.

Φαίνεται πως, υπό άγνωστες μέχρι στιγμής συνθήκες, τα μεγάλα δοχεία προπανίου στη μονάδα Blue Rhino στην κομητεία Λέικ ξεκίνησαν να εκρήγνυνται γύρω στις 23.00 (τοπική ώρα). «Ακούσαμε περίπου εκατό, μπορεί και περισσότερες εκρήξεις, υπήρχαν εκατοντάδες δοχεία προπανίου» είπε κάτοικος της περιοχής στο ABC, λέγοντας πως η φωτιά φαινόταν από χιλιόμετρα.

Οι εικόνες που μετέδιδαν τα τηλεοπτικά δίκτυα έδειχναν φλόγες που έκαιγαν φορτηγά που μεταφέρουν προπάνιο και μεγάλη κινητοποίηση της Πυροσβεστικής γύρω από το σημείο.

Η μονάδα χτίστηκε σχετικά πρόσφατα, το 2004, και σύμφωνα με το γραφείο του σερίφη της κομητείας βρίσκονταν σε αυτήν κανονικά περίπου 53.000 δοχεία προπανίου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου