Τρίτη 30 Ιουλίου 2013

Αίγυπτος: Η Άστον συναντήθηκε με τον κρατούμενο Μόρσι


Τον εκλεγμένο πρόεδρο της Αιγύπτου Μοχάμεντ Μόρσι, που ανετράπη πριν λίγες βδομάδες από τον στρατό και έκτοτε κρατείται σε άγνωστο σημείο, συνάντησε το βράδυ της Δευτέρας η ύπατη εκπρόσωπος της ΕΕ για την Εξωτερική Πολιτική Κάθριν Άστον στη μοναδική, μέχρι στιγμής, επαφή που είχε μαζί του ξένος αξιωματούχος.


Η Άστον πραγματοποιεί τη δεύτερη επίσκεψή της στο Κάιρο μετά την επέμβαση του στρατού, και κάλεσε όλες τις πλευρές να συμμετέχουν στο διάλογο για δημοκρατική μετάβαση στην επόμενη ημέρα – έκκληση που έως τώρα δεν πέφτει σε γόνιμο έδαφος.

Το βράδυ της Δευτέρας, η Άστον συνάντησε για δύο ώρες τον Μοχάμεντ Μόρσι, σύμφωνα με τα όσα ανακοίνωσε η εκπρόσωπός της. Δεν διευκρινίστηκε πού έγινε η συνάντηση, και η εκπρόσωπος περιορίστηκε μόνο στο ότι Άστον και Μόρσι συζήτησαν «σε βάθος».

Νωρίτερα, όπως και στην προηγούμενη επίσκεψή της στο Κάιρο, η ύπατη εκπρόσωπος της ΕΕ συναντήθηκε με εκπροσώπους όλων των πλευρών. Η Άστον επισκέφθηκε τον μεταβατικό αντιπρόεδρο Μοχάμεντ ελ Μπαραντέι, την ηγεσία του κινήματος «Ταμαρόντ» που είχε πρωτοστατήσει στις διαδηλώσεις εναντίον του Μόρσι και εκπροσώπους του κόμματος των Αδελφών Μουσουλμάνων.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου