Σάββατο 13 Οκτωβρίου 2012

Ποδόσφαιρο-Κλήρωση Κυπέλλου Ελλάδoς: Στο… βάθος Άρης-ΠΑΟΚ και Ολυμπιακός-ΑΕΚ


Κέφια… είχε η κληρωτίδα για το Κύπελλο Ελλάδας στο ποδόσφαιρο, καθώς υπό… προϋποθέσεις ο Ολυμπιακός θα υποδεχθεί την ΑΕΚ και ο Άρης τον ΠΑΟΚ για την 4η φάση. Το μεσημέρι του Σαββάτου (13/10) σε αίθουσα του ξενοδοχείου «Metropolitan» διεξήχθη η κλήρωση των πρώτων τεσσάρων φάσεων, οι οποίες έβγαλαν ενδιαφέρουσες αναμετρήσεις.

Θεσσαλονίκη: Σχέδια για να ξαναζωντανέψει το Μοδιάνο


Φάντασμα του παρελθόντος θυμίζει η Μοδιάνο, η παλιά αριστοκρατική αγορά της Θεσσαλονίκης, που τις δεκαετίες του '80 και του '90 είχε μετατραπεί σε σημείο συνάντησης διανοουμένων, ανθρώπων της τέχνης, πολιτικών, δημοσιογράφων, αλλά και απλών περαστικών.

Επί ποδός πολέμου η Τουρκία


Η κρίση που έχει ξεσπάσει στα σύνορα Συρίας και Τουρκίας δεν φαίνεται να βαίνει προς εκτόνωση, εγείροντας φόβους για πιθανή σύρραξη και αποσταθεροποίηση της ειρήνης στην ευρύτερη περιοχή. Μετά την απογείωση δύο τουρκικών μαχητικών αεροσκαφών και την αναχαίτιση συριακού πολεμικού ελικοπτέρου πάνω από τον εναέριο χώρο της Άγκυρας, η Τουρκία αποφάσισε να ενισχύσει την στρατιωτική της δύναμη στη μεθόριο περιοχή της με την Συρία.

Όλι Ρεν: Χρειάζεται μέτρο στη λιτότητα


Ο Ευρωπαίος επίτροπος Οικονομικών Υποθέσεων, Όλι Ρεν, σε ομιλία του σήμερα ενώπιον του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου στο Τόκιο συνέστησε σε ορισμένες ευρωπαϊκές χώρες να επιδείξουν ελαστικότητα στην πολιτική λιτότητας που εφαρμόζουν, εάν επιδεινωθεί περαιτέρω η σημερινή οικονομική ύφεση.

Παρέμβαση της κυβέρνησης για τα επεισόδια στο Χυτήριο

Εν... μέσω χημικών και προσαγωγών έγινε την Παρασκευή η πρεμιέρα


Την παρέμβαση της κυβέρνησης προκάλεσαν τα επεισόδια που σημειώθηκαν από βουλευτές και μέλη της Χρυσής Αυγής, αλλά και μέλη παραεκκλησιαστικών οργανώσεων, το βράδυ της περασμένης Πέμπτης έξω από το θέατρο Χυτήριο, όπου ανεβαίνει η παράσταση «Corpus Christi». Ο υπουργός Δικαιοσύνης Αντώνης Ρουπακιώτης ζήτησε, με επιστολή του προς τον εισαγγελέα του Αρείου Πάγου Ιωάννη Τέντε, να ενημερωθεί εάν ειδοποιήθηκε ο εισαγγελέας υπηρεσίας για τα επεισόδια και, αν ναι, γιατί δεν παρενέβη.

Προκριματικά Μουντιάλ: Νίκες για Αργεντινή, Κολομβία με πρωταγωνιστές Μέσι και Φαλκάο


Η Αργεντινή νίκησε 3-0 την Ουρουγουάη και διατηρήθηκε στην κορυφή της βαθμολογίας των προκριματικών του Μουντιάλ 2014 στην ζώνη της Νοτίου Αμερικής (ολοκληρώθηκε ο πρώτος γύρος). Πρωταγωνιστής στην Μεντόσα ήταν ο Λιονέλ Μέσι, καθώς πέτυχε 2 γκολ, ενώ ενδιάμεσα σκόραρε ο Σέρχιο Αγκουέρο.

Ολ. Κεφαλογιάννη: Νέες προοπτικές για τον ελληνικό τουρισμό από τις ΗΠΑ


«Αναζωογόνηση του ενδιαφέροντος» για τον ελληνικό τουρισμό από στελέχη της τουριστικής βιομηχανίας στις Ηνωμένες Πολιτείες διαπίστωσε η υπουργός Τουρισμού, Όλγα Κεφαλογιάννη, κατά τις επαφές της στη Νέα Υόρκη με αφορμή το «Ελληνικό Επενδυτικό Συνέδριο», που πραγματοποιήθηκε στις εγκαταστάσεις του ομίλου «Μπλούμπεργκ».

Σε νέο αδιέξοδο το Μετρό Θεσσαλονίκης

Πληροφορίες αναφέρουν ότι επίκειται εξαγορά της ΑΕΓΕΚ


«Ζημιογόνο και μη εκτελέσιμο» χαρακτηρίζουν το Μετρό Θεσσαλονίκης στελέχη της κατασκευάστριας κοινοπραξίας, επισημαίνοντας ότι χωρίς πρόσθετη χρηματοδότηση, το φιλόδοξο συγκοινωνιακό έργο, που φυλλορροεί εδώ και κάμποσο καιρό λόγω συσσωρευμένων τεχνικών και οικονομικών προβλημάτων, θα οδηγηθεί σε οριστικό τέλμα.

Ευρωλίγκα: ''Λύγισε'' στη Μαδρίτη ο Παναθηναϊκός


Ο Παναθηναϊκός ηττήθηκε με 85-78 από τη Ρεάλ Μαδρίτης πραγματοποιώντας αξιόλογη εμφάνιση με το ματς να κρίνεται στα τελευταία λεπτά.

Προκριματικά Μουντιάλ: Πήρε το ντέρμπι η Ρωσία, εύκολες νίκες για Ολλανδία,Ισπανία,Αγγλία, Γερμανία


Ολοκληρώθηκε η 3η αγωνιστική των προκριματικών του Παγκοσμίου Κυπέλλου του 2014 χωρίς να υπάρξει κάποια μεγάλη έκπληξη στα παιχνίδια. Η Ελλάδα αναδείχθηκε ισόπαλη χωρις τέρματα με αντίπαλο τη Βοσνία έχοντας δύο δοκάρια!