Τρίτη 18 Σεπτεμβρίου 2012

Στοπ στα αντιβιοτικά για ελαφρύ πονόλαιμο

Ιογενή κρούσματα πονόλαιμου δεν ανταποκρίνονται στα αντιβιοτικά




Πολλοί ασθενείς που απευθύνονται στους γιατρούς με πονόλαιμο, λαμβάνουν μία συνταγή για αντιβιοτικά την οποία οι περισσότεροι δεν χρειάζονται, αναφέρουν αμερικανοί ειδικοί.

Ρίξτε το στο διάβασμα

Το διάβασμα ωφελεί την υγεία



Στην εποχή της οικονομικής κρίσης που «ρίχνει» και τους πιο ψύχραιμους από εμάς, ένα καλό βιβλίο μπορεί να είναι το «αντίδοτο» που αναζητάμε για να ξεφύγουμε από τα βάσανά μας, να συγκεντρώσουμε και πάλι το μυαλό μας, να καταλαγιάσουμε το στρες και μακροπρόθεσμα ίσως να γλιτώσουμε απ’ το Αλτσχάιμερ.

«Είδα ειδήσεις και αρρώστησα»

Νέα μελέτη αποκαλύπτει πως τραγικές ειδήσεις αυξάνουν τα ψυχικά και σωματικά μας προβλήματα


Την μελέτη πραγματοποίησαν επιστήμονες από το Πανεπιστήμιο της Καλιφόρνια στο Έρβαϊν, οι οποίοι αξιολόγησαν την ψυχική και σωματική υγεία 1.322 εθελοντών τις εβδομάδες πριν και μετά τις επιθέσεις στους Διδύμους Πύργους στις 11 Σεπτεμβρίου 2001 και την έναρξη του πολέμου στο Ιράκ το 2003.

Ο καλός ύπνος το Α και το Ω για την επιτυχία της δίαιτας

Ο καλός ύπνος το βράδυ είναι εξίσου σημαντικός με τη δίαιτα και τη γυμναστική για το αδυνάτισμα



Πολυάριθμες μελέτες Καναδών επιστημόνων έχουν δείξει πως τουλάχιστον 7 ώρες ύπνος κάθε βράδυ μπορεί να βελτιώσουν σημαντικά τις πιθανότητες αδυνατίσματος όταν κάποιος κάνει δίαιτα.

Αρχαιολόγοι ελπίζουν ότι ανακάλυψαν στην Αμφίπολη τον τάφο της Ρωξάνης!

Η Ρωξάνη ήταν η πρώτη σύζυγος του Μεγάλου Αλεξάνδρου
 

Μπροστά σε μια τεράστια αρχαιολογική ανακάλυψη πιθανόν να βρίσκονται τα συνεργεία της ΚΗ’ Εφορείας Κλασσικών Αρχαιοτήτων Σερρών. Μετά από έρευνες ετών και αξιοποιώντας την ιστοριογραφία και τις προφορικές παραδόσεις της περιοχής, οι αρχαιολόγοι κατέληξαν σε μία «τούμπα» σε αγροτική περιοχή του δήμου Αμφίπολης. Το μεγάλο μυστικό που κρύβεται στο εσωτερικό της αφορά στον εντοπισμό των τάφων της συζύγου του Μεγάλου Αλεξάνδρου, Ρωξάνης, και του υιού τους, Αλέξανδρου Δ’.

Στάση εργασίας λιμενεργατών την Πέμπτη σε Αθήνα - Θεσσαλονίκη


Στάση εργασίας την Πέμπτη 20/9, από τις 12 το μεσημέρι μέχρι το τέλος της πρωινής βάρδιας θα πραγματοποιήσουν στα λιμάνια του Πειραιά και της Θεσσαλονίκης η Ομοσπονδία Υπαλλήλων Λιμανιών Ελλάδας (ΟΜΥΛΕ) και η Ένωση Μονίμων και Δοκίμων Λιμενεργατών ΟΛΠ, αντιδρώντας στις απώλειες από το «κούρεμα» των αποθεματικών των Ταμείων Πρόνοιας (εφάπαξ), όπως και του Ταμείου Πρόνοιας Ιδιωτικού Τομέα (ΤΑΠΙΤ) στο οποίο ανήκουν τα ταμεία των εργαζομένων ΟΛΠ και ΟΛΘ.

Θεσσαλονίκη: Δεν θα συμμετάσχουν στην πανελλαδική απεργία της 26ης Σεπτεμβρίου οι εργαζόμενοι στο Μετρό


Δεν θα συμμετάσχουν στην 24ωρη πανελλαδική απεργία στις 26 Σεπτεμβρίου οι εργαζόμενοι στον κατασκευαστικό τομέα του μετρό Θεσσαλονίκης, οι οποίοι βάλλουν με ανακοίνωση του σωματείου τους κατά των τριτοβάθμιων συνδικαλιστικών οργανώσεων, καταγγέλλοντας τους για «επαναστατική γυμναστική» και αντιπροτείνουν να αναληφθεί δράση για την οργάνωση «πανελλαδικής απεργίας διαρκείας».

Πράσινο φως για συλλήψεις βουλευτών που διαπράττουν κακούργημα

Εγκύκλιος του εισαγγελέα του Αρείου Πάγου


Οι βουλευτές που διαπράττουν κακούργημα, ανεξάρτητα από την ασυλία που έχουν, μπορούν να συλλαμβάνονται από την αστυνομία και να οδηγούνται στο αυτόφωρο. Τα δε αστυνομικά όργανα οφείλουν να παρεμποδίζουν και τους βουλευτές που βιαιοπραγούν σε βάρος πολιτών, όπως είναι οι μικροπωλητές αλλοδαποί κλπ, αλλά και να συλλαμβάνονται όσοι διαπράττουν το αδίκημα της αντιποίησης αρχής.

Εύκολη νίκη και πρόκριση του ΠΑΟΚ


Πραγματοποιώντας πολύ καλή εμφάνιση ο ΠΑΟΚ επικράτησε του Πανελευσινιακού εκτός έδρας με 72-48 και έτσι πέρασε στην επόμενη φάση του Κυπελλου. Ο Δικέφαλος του Βορρά αποδείχθηκε πολύ πιο έτοιμος αγωνιστικά από τον αντίπαλό του κάτι που αποτυπώθηκε στην απόδοσή του στην άμυνα.

Θεσσαλονίκη: Για σχεδόν 4 ώρες «χάρισε» το αυτί του ο δήμαρχος Φιλύρου στους πολίτες

Συνεχίζεται αύριο το πρόγραμμα των συναντήσεων 


Συνεχίστηκε χθες στο Φίλυρο η πρωτοβουλία των ανοιχτών συζητήσεων του δημάρχου με τους πολίτες του δήμου με τίτλο «Συζητώ με το δήμαρχό μου», στο κατάμεστο από κόσμο ΚΑΠΗ. Ο δήμαρχος απάντησε σε ερωτήσεις και προτάσεις των πολιτών σε μια συζήτηση που πραγματοποιήθηκε σε εξαιρετικό κλίμα, η οποία ξεκίνησε στις 7 και ολοκληρώθηκε λίγο πριν τα μεσάνυχτα.

Θεσσαλονίκη: Μετ΄ εμποδίων η λειτουργία των δικαστηρίων


Εκατοντάδες υποθέσεις στα ποινικά και τα πολιτικά δικαστήρια της Θεσσαλονίκης αναβλήθηκαν και σήμερα εξαιτίας της πανελλαδικής κινητοποίησης των δικαστικών λειτουργών, που αντιδρούν στις μισθολογικές περικοπές.

Θεσσαλονίκη: Πεζοδρόμηση του ιστορικού κέντρου και διήμερο χαμηλών τιμών στα καταστήματα

Στο πλαίσιο της Ευρωπαϊκής Εβδομάδας Κινητικότητας


Την «πόρτα» της εξόδου από το ιστορικό κέντρο της Θεσσαλονίκης θα δουν το Σάββατο, 22 Σεπτεμβρίου, όλα τα ΙΧ αυτοκίνητα και μηχανάκια καθώς οι δρόμοι θα «ανήκουν» αποκλειστικά σε πεζούς και ποδηλάτες, στο πλαίσιο της Ευρωπαϊκής Εβδομάδας Κινητικότητας.

Γ. Βρούτσης: Καταργούνται οι συνδικαλιστικές συντάξεις


Με απόφασή του, ο υπουργός Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Πρόνοιας Γιάννης Βρούτσης προωθεί νομοθετική ρύθμιση με την οποία καταργείται η καταβολή ειδικής σύνταξης λόγω συνδικαλιστικής ιδιότητας από την 1η Νοεμβρίου 2012. Πρόκειται για θεσμοθετημένο από το 1937 (με τον αναγκαστικό νόμο 971/1937) δικαίωμα σύνταξης που έχουν οι συνδικαλιστικοί εκπρόσωποι.

Νταλάρα: Δώστε δύο χρόνια παράταση στην Ελλάδα

Ο διευθύνον σύμβουλος του IIF έδωσε συνέντευξη Τύπου στο Πεκίνο


Η Ευρωπαϊκή Ένωση και το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο πρέπει να δώσουν στην Ελλάδα χαμηλότερα επιτόκια για το δάνειο των 130 δισ. ευρώ και μία τουλάχιστον διετή παράταση του προγράμματος προσαρμογής, μετά την εκπλήρωση των δεσμεύσεων για τη δημοσιονομική μεταρρύθμιση από τη χώρα, δήλωσε ο διευθύνων σύμβουλος του Διεθνούς Χρηματοπιστωτικού Ινστιτούτου (IIF) Τσαρλς Νταλάρα, σε συνέντευξη Τύπου που έδωσε στη διάρκεια επίσκεψής του στο Πεκίνο.

Στουρνάρας: «Μέχρι την Κυριακή τα μέτρα»


Συνάντηση τριών ωρών με τον υπουργό Οικονομικών, Γιάννη Στουρνάρα, είχε σήμερα ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς. Ο κ. Στουρνάρας, εξερχόμενος του Μεγάρου Μαξίμου, δήλωσε πως υπάρχει συντονισμός και διατύπωσε την εκτίμηση ότι τα μέτρα θα «κλείσουν» έως την Κυριακή.

Public Issue: Πέφτουν όλοι, πλην Χρυσής Αυγής

Το 54% δεν εμπιστεύεται κανένα κόμμα


Ο ένας στους δύο ψηφοφόρους δεν εμπιστεύεται κανένα κόμμα, όπως προκύπτει από το Βαρόμετρο Σεπτεμβρίου της Public Issue για τον ΣΚΑΪ και την Καθημερινή. Συγκεκριμένα το 20% δηλώνει ότι εμπιστεύεται περισσότερο τη ΝΔ, το 12% τον ΣΥΡΙΖΑ, το 9% το ΠΑΣΟΚ, το 8% τη ΔΗΜΑΡ, το 5% τη Χρυσή Αυγή, το 4% τους Ανεξάρτητους Έλληνες και το 3% το ΚΚΕ.

Επιχείρηση «σκούπα» με στόχο το παρεμπόριο

Την αναγγελία έκανε σήμερα ο υπουργός Ανάπτυξης Κ. Χατζηδάκης


Την έναρξη μεγάλης και διαρκούς επιχείρησης- σκούπα κατά του παρεμπορίου σε όλη την Ελλάδα, ανήγγειλε σήμερα ο υπουργός Ανάπτυξης, Ανταγωνιστικότητας, Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων Κωστής Χατζηδάκης. Το υπουργείο προχωρά, παράλληλα, σε αναθεώρηση του θεσμικού πλαισίου για το πλανόδιο υπαίθριο εμπόριο με στόχο, όπως τονίστηκε σήμερα, να γίνει πιο ορθολογικό και πιο διαφανές.

ΑΠΘ Μobile: Εφαρμογή για «έξυπνα» κινητά από το Αριστοτέλειο


Μια νέα πρωτοποριακή υπηρεσία για «έξυπνα» κινητά, η εφαρμογή «ΑΠΘ Μobile» όπως ονομάζεται, καθιστά το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης το πρώτο ελληνικό πανεπιστήμιο με αντίστοιχη ψηφιακή εφαρμογή για «smartphones». Επίσης, έχει τεθεί σε παραγωγική λειτουργία ο «mobile web» δικτυακός τόπος m.auth.gr για χρήση από οποιοδήποτε «έξυπνο» κινητό, ενώ υπάρχει μέριμνα και για την πρόσβαση ατόμων με αισθητηριακές αναπηρίες.

«Γέφυρα» συνεργασίας Θεσσαλονίκης-Κολωνίας


Οι προοπτικές συνεργασίας μεταξύ του δήμου Κολωνίας και του δήμου Θεσσαλονίκης, που το 2013 γιορτάζουν τα 25 χρόνια της αδελφοποίησης τους, επισημάνθηκαν στη συνάντηση που είχε ο δήμαρχος της γερμανικής μεγαλούπολης, Χανς-Βέρνερ Μπαρτς (Hans-Werner Bartsch) με την αντιδήμαρχο Νεολαίας, Αθλητισμού και Εθελοντών της Θεσσαλονίκης, Μαρία Πασχαλίδου.

ΠΟΕ-ΟΤΑ: Αύριο η πανελλαδική κατάληψη των δημαρχείων


Πανελλαδική ημέρα κατάληψης όλων των δημαρχείων έχει χαρακτηρισθεί η αυριανή ημέρα από το γενικό συμβούλιο της ΠΟΕ-ΟΤΑ, η οποία καλεί τους εργαζομένους στην Τοπική Αυτοδιοίκηση να προχωρήσουν σε συμβολική κατάληψη όλων των δημαρχείων της χώρας, από τις 10 το πρωί έως τη μία το μεσημέρι.

«Άγιος Παύλος»: Ταλαιπωρία ασθενών λόγω αποχής γιατρών από την εφημερία


Αναστάτωση δημιουργήθηκε στο νοσοκομείο «Άγιος Παύλος» το οποίο σήμερα εφημερεύει, λόγω αποχής από την εφημερία των γιατρών οι οποίοι διεκδικούν δεδουλευμένα. Οι ασθενείς που δεν είχαν ενημερωθεί για την κινητοποίηση των γιατρών αναγκάστηκαν να απευθυνθούν στο συνεφημερεύον νοσοκομείο «Παπαγεωργίου».

Θεσσαλονίκη: Συγκέντρωση διαμαρτυρίας για το ενδεχόμενο να κλείσει το νοσοκομείο «Παναγία»


Συγκέντρωση και πορεία διαμαρτυρίας πραγματοποίησαν το πρωί οι εργαζόμενοι του νοσοκομείου «Παναγία» εκφράζοντας την ανησυχία τους για το ενδεχόμενο να κλείσει το νοσηλευτικό ίδρυμα και καταγγέλλοντας την υποβάθμιση της δημόσιας υγείας. «Το «Παναγία» ήταν το μοναδικό νοσοκομείο του ΙΚΑ στην Ανατολική Θεσσαλονίκη.

Τα μοναχοπαίδια κινδυνεύουν πολύ περισσότερο να γίνουν υπέρβαρα ή παχύσαρκα


Τα μοναχοπαίδια αντιμετωπίζουν πάνω από 50% αυξημένο κίνδυνο να γίνουν υπέρβαρα ή και παχύσαρκα, σε σχέση με τα παιδιά που έχουν αδέλφια, σύμφωνα με μια νέα ευρωπαϊκή επιστημονική έρευνα.

Βέστερβέλε: «Φως στην άκρη του τούνελ για την κρίση του ευρώ»


Ο υπουργός Εξωτερικών της Γερμανίας Γκίντο Βέστερβέλε δηλώνει ότι «υπάρχει φως στην άκρη του τούνελ» στην αντιμετώπιση της κρίσης του ευρώ, σε συνέντευξή του που δημοσιεύεται σήμερα στην εφημερίδα Suddeutsche Zeitung.

Η πιο ισχυρή ψηφιακή κάμερα άρχισε το «κυνήγι» της σκοτεινής ενέργειας


Ένα νέο εργαλείο για την μελέτη των μυστηρίων του σύμπαντος έπιασε δουλειά. Πρόκειται για την «Κάμερα Σκοτεινής Ενέργειας», την πιο ισχυρή κάμερα στον κόσμο που έχει ποτέ δημιουργηθεί για την «χαρτογράφηση» του ουρανού, η οποία θα προσπαθήσει να ρίξει φως στη μυστηριώδη ενέργεια που πιστεύεται ότι προκαλεί την ολοένα επιταχυνόμενη διαστολή του σύμπαντος (αντί για επιβράδυνση εξαιτίας της βαρύτητας).

Der Spiegel: Ο συριακός στρατός δοκίμασε οβίδες χημικών όπλων


Ο συριακός στρατός πραγματοποίησε δοκιμές με χημικά όπλα στο τέλος του Αυγούστου στην περιοχή της Σαφίρα, κοντά στο Χαλέπι, σύμφωνα τουλάχιστον με δημοσίευμα του γερμανικού περιοδικού Der Spiegel.

Μελέτη: Τα κινητά δεν κάνουν κακό στην υγεία


Δεν υπάρχουν επιστημονικά στοιχεία ότι η έκθεση των ανθρώπων σε χαμηλού επιπέδου ηλεκτρομαγνητικά πεδία, όπως αυτά των κινητών τηλεφώνων και άλλων ασύρματων συσκευών και δικτύων, προκαλούν αρνητικές επιπτώσεις στην υγεία, σύμφωνα με μία νέα μελέτη ειδικής επιτροπής του Νορβηγικού Ινστιτούτου Δημόσιας Υγείας, κατά παραγγελία των υπουργείων Υγείας και Μεταφορών & Τηλεπικοινωνιών της σκανδιναβικής χώρας.

Τα πάνω – κάτω στις συντάξεις


Αναπόφευκτη φαίνεται ότι είναι, σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες, η αύξηση των ορίων ηλικίας συνταξιοδότησης κατά 2 χρόνια από τα 65 στα 67, η οποία ωστόσο μπορεί να αγγίξει και τα 5 έτη ανάλογα με την προϋπηρεσία και την κατηγορία του ασφαλισμένου.

Παραδέχτηκε τα υποτιμητικά σχόλια κατά των δημοκρατικών ψηφοφόρων ο Μιτ Ρόμνεϊ

Mea Culpa από τον Ρόμνεϊ για τα σχόλια του σχετικά με τους υποστηρικτές του Ομπάμα


Στις ΗΠΑ, ο προεδρικός υποψήφιος του Ρεπουμπλικανικού κόμματος, Μιτ Ρόμνεϊ, παραδέχτηκε τη Δευτέρα ότι τα υποτιμητικά σχόλια που έκανε σχετικά με τους υποστηρικτές του προέδρου Μπαράκ Ομπάμα, σε ένα βίντεο που γυρίστηκε με κρυφή κάμερα, δεν ήταν καλά, αλλά προφανώς δεν μετανιώνει για αυτά.

ΗΠΑ: Συλλήψεις πολιτών κατά την επέτειο του κινήματος Occupy Wall Street

Να καταλάβουν πάρκο στη Wall Street επιχείρησαν διαδηλωτές στις ΗΠΑ.


Σε συλλήψεις πολιτών που επιχείρησαν να καταλάβουν εκ νέου το πάρκο Ζουκότι στη Wall Street κατά την επέτειο του δημοφιλούς κινήματος Occupy Wall Street που εξαπλώθηκε στις Ηνωμένες Πολιτείες αλλά και σε ολόκληρο τον κόσμο προχώρησε η αστυνομίατ της ΝέαςΥόρκης.

Στην τελική ευθεία η διαπραγμάτευση με την τρόικα


Στην τελική ευθεία μπαίνει η διαπραγμάτευση με την τρόικα καθώς οι συναντήσεις με το οικονομικό επιτελείο θα είναι στο εξής καθημερινές. Στόχος του υπουργού Οικονομικών Γιάννη Στουρνάρα είναι να ολοκληρωθεί η διαπραγμάτευση για το πακέτο των μέτρων ύψους 11,5 δισ. ευρώ έως το βράδυ της Κυριακής.

Εφοριακοί και τελωνειακοί απέκλεισαν το υπουργείο Οικονομικών


Ένταση επικράτησε νωρίς το πρωί μπροστά από την είσοδο του υπουργείου Οικονομικών στην οδό Νίκης όταν διμοιρίες των ΜΑΤ επιχείρησαν να απομακρύνουν τους συγκεντρωμένους εκπροσώπους σωματείων των εφοριακών, των τελωνειακών, των υπαλλήλων του υπουργείου Οικονομίας, αλλά και του Ελεγκτικού Συνεδρίου.