Τρίτη 18 Σεπτεμβρίου 2012

Στουρνάρας: «Μέχρι την Κυριακή τα μέτρα»


Συνάντηση τριών ωρών με τον υπουργό Οικονομικών, Γιάννη Στουρνάρα, είχε σήμερα ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς. Ο κ. Στουρνάρας, εξερχόμενος του Μεγάρου Μαξίμου, δήλωσε πως υπάρχει συντονισμός και διατύπωσε την εκτίμηση ότι τα μέτρα θα «κλείσουν» έως την Κυριακή.
«Ελπίζω, μέχρι την Κυριακή. Δεν έχουμε πολύ χρόνο πάντως», ήταν η απάντηση του υπουργού σε σχετική ερώτηση.

Ο Αντώνης Σαμαράς την Παρασκευή θα έχει συνάντηση με τον Ιταλό ομόλογό του Μάριο Μάντι, σε συνέχεια των επαφών του με Ευρωπαίους ηγέτες και αξιωματούχους εν όψει της συνόδου κορυφής της Ευρωπαϊκής Ένωσης τον Οκτώβριο.

Εν τω μεταξύ, στην σημερινή συνάντηση στο υπουργείο Οικονομικών με τους επικεφαλής της τρόικας τέθηκαν ξανά επί τάπητος τα εργασιακά με το κλιμάκιο των δανειστών, να επιμένουν σε περαιτέρω μειώσεις μισθών και συντάξεων. Ο πρώην υπουργός Εργασίας Γ. Κουτρουμάνης δήλωσε ότι η τρόικα ζητά μετ' επιτάσεως μέτρα 8 δισ. ευρώ από μισθούς και συντάξεις καθώς και 1,5 δισ. ευρώ από παρεμβάσεις άμεσου αποτελέσματος.

Το κλιμάκιο της τρόικας είδε τον υπουργό Οικονομικών μόλις επέστρεψε από το Μαξίμου ενώ αύριο θα συνεχίσουν τις εντατικές τους συνομιλίες. 

Περισσότερες πολιτικές ειδήσεις: http://lpyrgos-politics.blogspot.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου