Σάββατο 9 Ιουνίου 2012

EURO 2012: Πολύ σκληρή για να λυγίσει η Εθνική


Παρουσιάζοντας δύο πρόσωπα η Εθνική μας ομάδα αναδείχθηκε ισόπαλη με 1-1 στο Εθνικό Στάδιο Βαρσοβίας κόντρα στην συνδιοργανώτρια Πολωνία στην πρεμιέρα του Euro 2012. Η Ελλάδα που ήταν τραγική στο πρώτο μέρος, στο δεύτερο ημίχρονο παίζοντας με 10 παίκτες κατέθεσε την ψυχή της και χωρίς να υπερβάλουμε να παίζει καλύτερα και να παίρνει τον βαθμό για τον 1ο όμιλο με το γκολ του Σαλπιγγίδη και θα μπορούσε να πάρει το πολύτιμο "τρίποντο" αν ευστοχούσε σε πέναλτι ο Καραγκούνης.
Στο πρώτο ημίχρονο η Ελληνική ομάδα ήταν τραγική. Ο αστείος Ισπανός διαιτητής έκανε πολλά τραγικά λάθη (ατά τις Ελλάδας, όπως οι κάρτες στον Παπασταθόπουλο και το πέναλτι που δεν δόθηκε στις καθυστερήσεις του πρώτου ημιχρόνου, ωστόσο και η Ελλάδα έδωσε το δικαίωμα αυτό, καθώς δεν βρέθηκε ποτέ στον αγωνιστικό χώρο.
Από την άλλη η Πολωνία με τον ενθουσιασμό των νέων παικτών και του κοινού της μπήκε δυνατά χτύπησε την Ελλάδα στην αριστερή πλευρά σημείωσε ένα γκολ και θα μπορούσε και δεύτερο.Το δεύτερο ημίχρονο ήταν αντιστρόφως ανάλογο με το πρώτο. Η είσοδος των Σαλπιγγίδη και Φορτούνη άλλαξε την εικόνα της Ελλάδας, η οποία με δέκα παίκτες έκανε τους Πολωνούς να καρδιοχτυπούν.
Η Ελλάδα σημείωσε ένα γκολ με τον Σαλπιγγίδη, κέρδισε ένα πέναλτι από την συνεργασία Σαλπιγγίδη-Φορτούνη, αν και το έχασε με τον Καραγκούνη, σημείωσε ένα ακόμη γκολ που ακυρώθηκε, ενώ είχε μεγάλες ευκαιρίες με τον Σαμαρά για γκολ.
Από την άλλη οι Πολωνοί δεν απείλησαν ιδιαίτερα και μάλλον θα πρέπει να αισθάνονται και τυχεροί που δεν έχασαν στην πρεμιέρα από την καλή Ελλάδα του δευτέρου ημιχρόνου (μόνο).

 Πολωνία (Σμούντα): Στσένσι, Πίστσεκ, Βασιλέβσκι, Περκίς, Μπενίς, Πολάνσκι, Μουράβσκι, Μπλάστσικόβσκι, Ομπράνιακ, Ρίμπους (69' Τίτον), Λεβαντόβσκι.

Ελλάδα (Σάντος): Χαλκιάς, Τοροσίδης, Χολέμπας, Αβρ. Παπαδόπουλος (35' λ.τρ. Κυρ. Παπαδόπουλος), Παπασταθόπουλος, Κατσουράνης, Καραγκούνης, Μανιάτης, Νίνης (46' Σαλπιγγίδης), Σαμαράς, Γκέκας (68' Φορτούνης).

Κόκκινες κάρτες: Στσένσι (69', Πολωνία)-Παπασταθόπουλος (44', Ελλάδα)
Σκόρερ: Λεβαντόβσκι (17', Πολωνία)-Σαλπιγγίδης (51', Ελλάδα)