Τρίτη 16 Οκτωβρίου 2012

Eθνική Ελλάδος: Είχε... Άγιο και «Σάλπι»!


Η Εθνική Ελλάδος επικράτησε της Σλοβακίας στη Μπρατισλάβα με 1-0 χάρη σε γκολ του Δημήτρη Σαλπιγγίδη sto 62'. Σε έναν κακό και βαρύ αγωνιστικό χώρο λόγω βροχόπτωσης οι παίκτες του Φερνάντο Σάντος παρά την άσχημη εμφάνιση κατάφεραν να φτάσουν στο τρίποντο και να κρατηθούν στην κορυφή της βαθμολογίας (υπερισχύει λόγω τερμάτων η Βοσνία) των προκριματικών του Μουντιάλ 2014.


Ο Φερνάντο Σάντος ξεκίνησε το ματς με δύο αλλαγές σε σχέση με το ματς της Παρασκευής ενανίον της Βοσνίας. Έτσι κάτω από τα δοκάρια κάθισε ο Καρνέζης με τους Σιόβα και Παπασταθόπουλο κεντρικό αμυντικό δίδυμο, δεξιά ο Τοροσίδης και αριστερά ο Σπυρόπουλος. Τα αμυντικά χαφ αποτέλεσαν οι Τζιόλης και Κατσουράνης, με τον Νίνη μπροστά τους σε ελεύθερο ρόλο. Στην επίθεση αγωνίστηκαν στα άκρα ο Σαμαράς (αριστερά) και ο Σαλπιγγίδης (δεξιά) και στην κορυφή ο Φάνης Γκέκας.

Η πρώτη ευκαιρία ήταν για την Εθνική μας με το ψιλοκρεμαστό σουτ του Κατσουράνη  να περνάει πάνω από το δοκάρι. Στο 16' ο Νίνης εκτέλεσε φάουλ και ο Σιόβας πήρε την κεφαλιά αλλά αστόχησε.

Μετά το 25' οι γηπεδούχοι έγιναν πιο επιθετικοί και είχαν δύο μεγάλες ευκαιρίες, αρχικά με τον Χάμσικ (38') και στη συνέχεια, στο 41', την κορυφαία στιγμή του πρώτου 45λεπτου με το τετ-α-τετ του Μπρεζνάνικ (απέκρουσε ο Καρνέζης) και το σουτ του Χάμσικ (έδιωξε πριν τη γραμμή ο Τοροσίδης). Στο ίδιο διάστημα η Ελλάδα είχε δύο άστοχα σουτ των Νίνη (28') και Κατσουράνη (37') και ένα κοντινό, άστοχο, πλασέ του Γκέκα υπό πίεση (36').

Το κάθετο παιχνίδι των Σλοβάκων δημιουργούσε προβλήματα στην ελληνική άμυνα με τον Παπασταθόπουλο να επεμβαίνει σωτήρια σε αρκετές περιπτώσεις.

Η πρώτη αλλαγή του Σάντος ήταν ο Μήτρογλου, ο οποίος πήρε τη θέση του Γκέκα, ωστόσο η δυσκολία που είχε η ελληνική ομάδα στη μεταβίβαση συνεχίστηκε.

Τελικά, αν και ο τρόπος που αναπτυσσόταν η εθνική δεν έδειχνε ότι οι πιθανότητες για να σκοράρει είναι πολλές, ο Κατσουράνης με ωραίο τρόπο κέρδισε την μπάλα από τα δεξιά, σέντραρε στο πρώτο δοκάρι και ο Σαλπιγγίδης σκόραρε ακόμα ένα κρίσιμο γκολ με τη φανέλα της εθνικής.

Το 0-1 στο 63ο λεπτό έφερε αμέσως αλλαγή από τον Σάντος. Ο Καραγκούνης μπήκε για να κρατήσει μπάλα και να «παγώσει» το ρυθμό ενώ η κακοδαιμονία με τους στόπερ συνεχίστηκε. Ο Σιόβας χτύπησε και έγινε αναγκαστική αλλαγή. Η συνέχεια γνωστή, με τον Κατσουράνη να περνάει στόπερ και τον Φωτάκη να αντικαθιστά τον τραυματία.

Η Σλοβακία στα τελευταία λεπτά είχε την Ελλάδα στο μισό γήπεδο και στο 88' λίγο έλειψε να κάνει μεγάλη ζημιά. Το διαγώνιο σουτ του Μπρέζνανικ από τη γωνία της μικρής περιοχής σταμάτησε στο δοκάρι του Καρνέζη και η Ελλάδα με μεγάλη δυσκολία και άγχος πήρε μια μεγάλη νίκη.

ΣΛΟΒΑΚΙΑ: Κούτσιακ, Ζαμπάβνικ, Μπρέζνανικ, Σκρτελ, Σαλάτα, Κούσκα (82' Γκουεντέ), Πετσόβσκι, Σάπαρα, Στοχ (69' Βάις), Χάμσικ, Ντούρις (73' Χολόσκο).

ΕΛΛΑΔΑ: Καρνέζης, Τοροσίδης, Σπυρόπουλος, Παπασταθόπουλος, Σιόβας (76' Φωτάκης), Τζιόλης, Νίνης (66' Καραγκούνης), Κατσουράνης, Σαλπιγγίδης, Σαμαράς, Γκέκας (59' Μητρόγλου).

Πηγή: contra.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου