Τρίτη 16 Οκτωβρίου 2012

Η εμπλοκή του Τιερί Ρουσέλ στον θάνατο δύο κοριτσιών και στον τραυματισμό ενός ακόμη


Στην υπόθεση αυτή εμπλέκεται και ο πατέρας της Αθηνάς Ωνάση Τιερί Ρουσέλ. Ας πάρουμε όμως τα πράγματα από την αρχή. Ήταν 20 Αυγούστου του 2002 όταν η 20χρονη Σίλβια Μπρανέτσκα, οδηγούσε ένα τζετ σκι στον κόλπο, Ιγέτας, πάνω στο οποίο ήταν η συνομήλικη της Τσέχα Σουζάνα Λιντεμάνοβα και η Σλοβάκα Εμίλια Βαϊσόβα που είχε κλείσει τα 15 χρόνια, πέντε μέρες νωρίτερα. Είχαν φτάσει στην Ίμπιζα μαζί με άλλα τρία μοντέλα από την Ανατολική Ευρώπη.

Ο άνδρας που τις φιλοξενούσε ήταν ο Τιερί Ρουσέλ. Οι ημέρες περνούσαν υπέροχα πάνω στο γιοτ του χήρου της Χριστίνας. Στις 20 Αυγούστου λοιπόν το σκάφος μεταφέρει την παρέα στο πολυτελές εστιατόριο Es Moli de Sal.

Μετά το γεύμα δύο τζετ σκι περνούσαν σαν αστραπές στο κόλπο της Ιγέτας. Το ένα το οδηγούσε ο πυγμαλίωνας Χαγιαμπάτς -ο άνθρωπος στον οποίο απευθύνθηκε ο Ρουσέλ για να του "στείλει" τα μοντέλα- και το άλλο η 20χρονη Σίλβια Μπρανέτσκα, πάνω στο οποίο ήταν η Σουζάνα Λιντεμάνοβα και η Σλοβάκα Εμίλια Βαϊσόβα.

Ο κόλπος ήταν γεμάτος σκάφη. Ανάμεσα σε αυτά και το Indian Head το οποίο οδηγεί ο γερμανός μεγιστάνας Ούρλιχ Βίλχελμ Αουμαν. Κάποια στιγμή το τζετ σκι συγκρούεται με το Indian Head. Η Σίλβια Μπρανέτσκα και η Σουζάνα Λιντεμάνοβα πεθαίνουν ενώ η 15χρονη Σλοβάκα Εμίλια Βαϊσόβα πέφτει σε κώμα. Σήμερα δεν μπορεί ούτε καν να αυτοεξυπηρετηθεί.

Στην συνέχεια ξέσπασε ένα δικαστικό θρίλερ με τον γερμανό μεγιστάνα να λέει ότι για το δυστύχημα φταίει το μοντέλο. Ο Ρουσέλ από την άλλη ζητούσε από τον Άουμαν 1 εκατ. ευρώ ως αποζημίωση για την απροσεξία ενώ θεωρούσε πως ζημιώθηκε εξίσου με τις νεαρές γυναίκες που φιλοξενούσε.

Στην άνιση αυτή δικαστική μάχη, από την μία ήταν οι δικηγόροι των θυμάτων και από την άλλη οι ασφαλιστικοί κολοσσοί ALLIANZ για τον γερμανό μεγιστάνα και Winterhur, η εταιρεία που κάλυπτε τα τζετ σκι του Τιερί Ρουσέλ, πατέρα της Αθηνάς Ωνάση.

«Υπήρξε εξωδικαστική συμφωνία» επιβεβαιώνει ο δικηγόρος της Allianz ενώ σύμφωνα με πληροφορίες η αποζημίωση ήταν ελάχιστη σε σχέση με τα 20 εκατ. που ζητούσαν τα θύματα. «Η υπόθεση έκλεισε με τρόπο επαίσχυντο: όπως συμβαίνει όταν ένα μυρμήγκι βρίσκεται μπροστά σε έναν γίγαντα.», τονίζει ένας από τους δικηγόρους των θυμάτων στην LaRepubblica


Περισσότερες διεθνείς ειδήσεις: http://lpyrgos-international.blogspot.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου