Παρασκευή 26 Οκτωβρίου 2012

Καβάλα: Συλλαλητήριο διαμαρτυρίας των συνταξιούχων πριν τη νέα «λαίλαπα» μέτρων


Τις φωνές τους ένωσαν χθες οι συνταξιούχοι των μεγαλύτερων ασφαλιστικών ταμείων σε τοπικό επίπεδο για να διαμαρτυρηθούν εκ νέου για τη συνεχιζόμενη υποβάθμιση της ποιότητας ζωής τους.

Οι απόμαχοι της βιοπάλης είδαν τα τελευταία χρόνια να συρρικνώνονται οι συντάξεις τους, να αυξάνονται οι δαπάνες ιατροφαρμακευτικής φροντίδας και να καταργούνται τα επιδόματα που έπαιρναν, στο πλαίσιο της πολιτικής των οριζόντιων περικοπών που εφαρμόζουν οι ελληνικές κυβερνήσεις, έπειτα από την είσοδο της Ελλάδας στον μηχανισμό υποστήριξης (τρόικα).

Η συνεχής υποβάθμιση, έφερε μία μεγάλη μερίδα των συνταξιούχων, την μεγαλύτερη, στα πρόθυρα της εξαθλίωσης. Τα νέα μέτρα, τα οποία αναμένεται να ψηφιστούν από το Κοινοβούλιο, θα επιφέρουν ακόμα πιο δυσμενείς επιπτώσεις στη ζωή των ανθρώπων της τρίτης ηλικίας. Μπροστά στη νέα «λαίλαπα» των κυβερνητικών μέτρων, λοιπόν, οι συνταξιούχοι του Ο.Α.Ε.Ε., του Ι.Κ.Α. και του Ν.Α.Τ. στο Νομό Καβάλας, αποφάσισαν να πραγματοποιήσουν συλλαλητήριο διαμαρτυρίας στην πόλη της Καβάλας.

Η κινητοποίηση έγινε χθες το πρωί και είχε αφετηρία το αμφιθέατρο του Διοικητηρίου, όπου μίλησαν οι εκπρόσωποι των συνταξιουχικών σωματείων. Στη συγκέντρωση παραβρέθηκαν και εκπρόσωποι άλλων συνδικαλιστικών οργανώσεων, όπως οι πρόεδροι του Νομαρχιακού Τμήματος της Α.Δ.Ε.Δ.Υ., της Ομοσπονδίας Επαγγελματιών, Βιοτεχνών, Εμπόρων, του σωματείου των εργαζομένων στους Οργανισμούς Τοπικής Αυτοδιοίκησης (Ο.Τ.Α.) σε ένδειξη συμπαράστασης και αλληλεγγύης στον αγώνα των συνταξιούχων για καλύτερες συνθήκες ζωής.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου