Παρασκευή 26 Οκτωβρίου 2012

Θεσσαλονίκη: Μέτρα, απαγορεύσεις και αποκλεισμοί


Τα δρακόντεια μέτρα ασφαλείας που λαμβάνει η ΕΛΑΣ είναι φέτος ο μεγάλος «πρωταγωνιστής» στον εορτασμό για τα 100 χρόνια από την απελευθέρωση της Θεσσαλονίκης, καθώς η ομαλή διεξαγωγή της στρατιωτικής παρέλασης έχει μετατραπεί σε κορυφαίο στοίχημα για την κυβέρνηση και το υπουργείο Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη.

Πάνω από 2.000 αστυνομικοί και στρατιώτες κατά μήκος της λεωφόρου Μ. Αλεξάνδρου, το ελικόπτερο της ΕΛΑΣ να επιτηρεί και να συντονίζει από αέρος, δυνάμεις παραταγμένες σε διάφορα σημεία της πόλης, άντρες της Ασφάλειας που θα διενεργούν προληπτικούς ελέγχους και μία ζώνη απαγορευμένη για το κοινό μπροστά από την εξέδρα των επισήμων είναι τα μέτρα που θα τεθούν σε πλήρη εφαρμογή την Κυριακή, προκειμένου να αποφευχθούν τα περσινά έκτροπα.

Αλλωστε, για πρώτη φορά φέτος, για λόγους ασφαλείας όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση της ΕΛΑΣ, το τμήμα της λεωφόρου Μ. Αλεξάνδρου από τη συμβολή της με την οδό Φ. Νίκογλου μέχρι τη συμβολή της με την οδό Αθανασίου Διάκου θα παραμείνει κλειστό για το κοινό κατά τη διάρκεια της στρατιωτικής παρέλασης.

Σήμερα

Η εφαρμογή των μέτρων ξεκινά σταδιακά από σήμερα, καθώς από τις 06.00 το πρωί μέχρι τις 13.30, κατά τη διάρκεια της δοξολογίας στον ιερό ναό του Αγίου Δημητρίου και των εγκαινίων της έκθεσης κειμηλίων απελευθέρωσης στο Διοικητήριο, απαγορεύεται η στάση και στάθμευση όλων των οχημάτων στους εξής δρόμους: Αγ. Δημητρίου, στο τμήμα της από την οδό Σουρή μέχρι την οδό Πελοποννήσου, Φιλήμονος Δραγούμη, στο τμήμα της από την οδό Αγίου Δημητρίου μέχρι την οδό Κασσάνδρου, σε όλο το μήκος της οδού Προξένων, Κασσάνδρου, στο τμήμα της από την οδό Φιλήμονος Δραγούμη μέχρι την οδό Προξένων, καθώς και στο τμήμα της από την οδό Αγίου Νικολάου μέχρι την οδό Μακεδονικής Αμύνης, αλλά και στη Μακεδονικής Αμύνης, στο τμήμα από την οδό Κασσάνδρου μέχρι την Αγίου Δημητρίου.

Επίσης, από τις 10.30 το πρωί μέχρι τις 13.30 θα απαγορευτεί η κυκλοφορία όλων των οχημάτων στους δρόμους: Αγ. Δημητρίου, στο τμήμα της από την οδό Λαγκαδά μέχρι την οδό Αγίου Νικολάου, Φιλήμονος Δραγούμη, στο τμήμα της από την οδό Αγίου Δημητρίου μέχρι την οδό Κασσάνδρου και σε όλο το μήκος της οδού Προξένων.

Σάββατο

Ανάλογα θα είναι τα μέτρα και αύριο Σάββατο. Συγκεκριμένα, από τις 04.00 το πρωί μέχρι τις 14.00, λόγω αναπαράστασης της εισόδου του ελληνικού στρατού στη Θεσσαλονίκη, θα απαγορευτεί η στάση και στάθμευση όλων των οχημάτων στους δρόμους: Αγ. Δημητρίου, στο τμήμα της από την οδό Σουρή μέχρι την οδό Παστέρ, Φιλήμονος Δραγούμη, στο τμήμα της από την οδό Αγίου Δημητρίου μέχρι την οδό Κασσάνδρου, Προξένων, σε όλο το μήκος της, Κασσάνδρου, στο τμήμα από την οδό Φιλήμονος Δραγούμη μέχρι την οδό Προξένων, Αγίας Σοφίας, στο τμήμα από την οδό Προξένου Κορομηλά μέχρι τη λεωφόρο Νίκης και Ολύμπου, στο τμήμα από την οδό Βενιζέλου μέχρι την οδό Ι. Δραγούμη.

Επίσης, από τις 10.30 μέχρι και την ολοκλήρωση των εκδηλώσεων της μαθητικής παρέλασης και της αναπαράστασης απελευθέρωσης της Θεσσαλονίκης θα απαγορευτεί η κυκλοφορία όλων των οχημάτων στις οδούς: Τσιμισκή, στο τμήμα από την πλατεία ΧΑΝΘ μέχρι την οδό Ι. Δραγούμη, Μ. Ανδρόνικου, σε όλο το μήκος της, 26ης Οκτωβρίου, στο τμήμα της από την οδό Πολυτεχνείου μέχρι την πλατεία Δημοκρατίας, στην πλατεία Δημοκρατίας, σε όλο το μήκος της οδού Καραολή - Δημητρίου, Αγίου Δημητρίου, στο τμήμα της από την οδό Λαγκαδά μέχρι την οδό Παστέρ, Φιλήμονος Δραγούμη, στο τμήμα από την οδό Αγίου Δημητρίου μέχρι την οδό Κασσάνδρου, σε όλο το μήκος της οδού Προξένων, Βενιζέλου, στο τμήμα της από την οδό Εγνατία μέχρι την οδό Αγίου Δημητρίου, Ολύμπου, στο τμήμα της από την οδό Μακεδονικής Αμύνης μέχρι την οδό Ι. Δραγούμη, σε όλο το μήκος των οδών Ιωνος Δραγούμη, Κουντουριώτη, λεωφόρο Νίκης και Μητροπόλεως, καθώς και σε όλες τις κάθετες οδούς.

Κυριακή

Τα μέτρα και οι εκδηλώσεις θα κορυφωθούν την Κυριακή με τη μεγάλη στρατιωτική παρέλαση, για την οποία φέτος έχει γίνει ειδικός σχεδιασμός από την ΕΛΑΣ, καθώς το υπουργείο έχει δώσει εντολή να... ολοκληρωθεί πάση θυσία.

Σύμφωνα με ανακοίνωση της Τροχαίας, από τις 4 τα ξημερώματα και μέχρι την ολοκλήρωση της παρέλασης - η έναρξη της οποίας έχει καθοριστεί για τις 11.00 - θα απαγορευτεί η στάση και στάθμευση καθώς και η κυκλοφορία όλων των οχημάτων στους εξής δρόμους: λεωφόρο Μεγάλου Αλεξάνδρου, Βασ. Γεωργίου, στο τμήμα της από τη λεωφόρο Μεγάλου Αλεξάνδρου μέχρι την οδό Ν. Γερμανού, Μ. Μπότσαρη - Καραϊσκάκη - Καλλιδοπούλου, στα τμήματά τους από την οδό Βασ. Ολγας μέχρι τη λεωφόρο Μεγάλου Αλεξάνδρου, Στρατηγού Κακαβού, αλλά και Σουλιώτη, στο τμήμα της από την Καλλιδοπούλου μέχρι την οδό Στρ. Κακαβού.

Ακόμη, ήδη από χτες μέχρι και τις 3 το μεσημέρι της Κυριακής θα απαγορεύεται η στάση και η στάθμευση όλων των οχημάτων στην οδό Αγίας Τριάδος, στο τμήμα της από τη λεωφόρο Μ. Αλεξάνδρου μέχρι την οδό Βασ. Γεωργίου.

Ανάλογη απαγόρευση ισχύει και στην οδό Εθνικής Αμύνης, στο τμήμα της από την οδό Τσιμισκή μέχρι την πλατεία Λευκού Πύργου, αλλά και σε όλο το μήκος της Ιωνος Δραγούμη από σήμερα στις 06.00 μέχρι και τις 14.00 το μεσημέρι του Σαββάτου, όπως επίσης και για το χώρο του πάρκινγκ, που βρίσκεται πίσω από την εξέδρα των επισήμων της παρέλασης επί της οδού Α. Σουλιώτη, για το χρονικό διάστημα από τις 16.00 του Σαββάτου και μέχρι την ολοκλήρωση της στρατιωτικής παρέλασης.

Πηγή: Agelioforos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου