Τρίτη 2 Οκτωβρίου 2012

Εργασιακά και μαϊμού συντάξεις στο μικροσκόπιο της τρόικας σήμερα


Σήμερα το πρωί αναμένεται να πραγματοποιηθεί η συνάντηση της ηγεσίας του υπουργείου Εργασίας με τους επικεφαλής της τρόικας. 
Στη συνάντηση θα παρουσιασθεί ολοκληρωμένο σχέδιο για την οριστική αντιμετώπιση της παράνομης καταβολής συντάξεων και επιδομάτων σε «μαϊμού» δικαιούχους, το θέμα αντιμετώπισης της εισφοροδιαφυγής, αλλά και της αδήλωτης εργασίας.

Επιπλέον, θα συζητηθούν τα εργασιακά θέματα όπως τα ωράρια εργασίας, το κόστος αποζημιώσεων λόγω απόλυσης, ενώ θα εξετασθούν και περικοπές στις συντάξεις και στα εφάπαξ, η αύξηση στα 20 έτη του ελάχιστου χρόνου ασφάλισης, καθώς και η αύξηση των ορίων ηλικίας. 

Αυτή την ώρα, ωστόσο, κατάληψη στο υπουργείο Οικονομικών στο Σύνταγμα πραγματοποιούν οι ομοσπονδίες του υπουργείου Οικονομικών (εφοριακοί, τελωνιακοί, υπάλληλοι γενικού λογιστηρίου) που διαμαρτύρονται για τις σχεδιαζόμενες νέες μισθολογικές περικοπές. «Ο αγώνας συνεχίζεται με κάθε μορφή, με κάθε δυνατότητα γιατί δεν αντέχουμε άλλο», αναφέρεται σε ανακοίνωση της ΠΟΕ-ΔΟΥ.

Να σημειωθεί ότι συνεχίζονται οι συζητήσεις της κυβέρνησης με την τρόικα, ενώ πληροφορίες κάνουν λόγο για απόρριψη μέτρων ύψους περίπου 2 δισ. ευρώ από το σύνολο όσων έχει προτείνει η ελληνική πλευρά. Οι επικεφαλής της τρόικας φαίνεται να εμμένουν στις ενστάσεις τους, καθώς δεν έχουν πεισθεί για την απόδοση των διαρθρωτικών μέτρων σε υγεία, άμυνα και ΟΤΑ και ζητούν την αντικατάστασή τους από πρόσθετες περικοπές σε μισθούς, συντάξεις και επιδόματα. «Γίνονται διαβουλεύσεις με την τρόικα πάνω στη δέσμη μέτρων που έχουμε στείλει, έχουν ζητήσει διευκρινίσεις και οι συζητήσεις συνεχίζονται», δήλωσε ο υπουργός Οικονομικών Γιάννης Στουρνάρας.

«Δεν υπάρχει εμπλοκή, συνεχίζονται οι διαβουλεύσεις», ανέφερε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Σίμος Κεδίκογλου μετά τη συνάντηση του πρωθυπουργού με την τρόικα.

Περισσότερες πολιτικές ειδήσεις: http://lpyrgos-politics.blogspot.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου