Τετάρτη 7 Νοεμβρίου 2012

Ομπάμα: «Τα καλύτερα έρχονται για τις ΗΠΑ!»

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Μπαράκ Ομπάμα, που επανεξελέγη χθες (σήμερα το πρωί, ώρα Ελλάδας) για δεύτερη φορά στον Λευκό Οίκο, τόνισε στη νικητήρια ομιλία του στο Σικάγο ότι χρειάζεται συμβιβασμός για να προχωρήσει η χώρα προς τα εμπρός. Παράλληλα υποσχέθηκε στους Αμερικανούς ότι το μέλλον θα είναι καλύτερο για τη χώρα τους και τους ίδιους.

Ο Ομπάμα υποσχέθηκε να συνεργαστεί με τους Δημοκρατικούς και Ρεπουμπλικάνους ηγέτες με στόχο τη μείωση του ομοσπονδιακού ελλείμματος, τον καθορισμό του φορολογικού κώδικα, τη μεταρρύθμιση των νόμων περί μετανάστευσης και τον περιορισμό της εξάρτησης της χώρας από το ξένο πετρέλαιο. Παράλληλα υπογράμμισε ότι θα συζητήσει με τον αντίπαλό του και ηττημένο των προεδρικών εκλογών Μιτ Ρόμνεϊ για τους τομείς στους οποίους θα συνεργαστούμε για να κάνει η χώρα βήματα προόδου.

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ διαβεβαίωσε ακόμα ότι επιστρέφει στο Λευκό Οίκο «πιο αποφασισμένος και πιο εμπνευσμένος από ποτέ». Στην 25λεπτη ομιλία του τόνισε ότι «για τις ΗΠΑ τα καλύτερα δεν έχουν έλθει ακόμα». «Παρά τις διαφορές μας, οι περισσότεροι από εμάς τρέφουν τις ίδιες ελπίδες για το μέλλον της Αμερικής», υπογράμμισε ο Ομπάμα ενώπιον των χιλιάδων οπαδών του που τον επευφημούσαν και οι οποίοι τον είχαν υποδεχθεί λίγα λεπτά νωρίτερα φωνάζοντας «τέσσερα ακόμα χρόνια». «Εκεί είναι που πρέπει να πάμε. Μπροστά», τόνισε ο Ομπάμα επαναλαμβάνοντας ένα από τα σλόγκαν της προεκλογικής του εκστρατείας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου