Δευτέρα 1 Οκτωβρίου 2012

Γ. Στουρνάρας: «Προτεραιότητα το CD με τα ονόματα Ελλήνων καταθετών στην Ελβετία»

Δηλώσεις του υπουργού Οικονομικών στους Financial Times


Το ζήτημα του CD με τα ονόματα σχεδόν 2.000 Ελλήνων πολιτών με καταθέσεις σε ελβετικό κατάστημα της τράπεζας HSBC αποτελεί για τον ίδιο «προτεραιότητα», τόνισε ο υπουργός Οικονομικών Γιάννης Στουρνάρας σε δηλώσεις του στην εφημερίδα Financial Times.

«Την περασμένη εβδομάδα έμαθα για πρώτη φορά από τις εφημερίδες για την ύπαρξή του (του CD), αλλά αν το ΣΔΟΕ δεν μπορέσει να το βρει, τότε θα ζητήσουμε ένα άλλο αντίγραφο από τους Ευρωπαίους εταίρους μας», δήλωσε ο κ. Στουρνάρας.

Με δηλώσεις του στην ίδια εφημερίδα, ο πρώην υπουργός Οικονομικών Γιώργος Παπακωνσταντίνου επιβεβαίωσε ότι έλαβε μετά από αίτημά του το 2010 το συγκεκριμένο CD από την τότε ομόλογό του της Γαλλίας Κριστίν Λαγκάρντ. «Σημείωσα τα μεγαλύτερα ποσά και έστειλα τα ονόματα στο ΣΔΟΕ για έλεγχο. Μου είπαν ότι το προκαταρκτικό πόρισμα έδειξε προβλήματα με τις φορολογικές δηλώσεις (τους) και έτσι έδωσα την πλήρη λίστα στο ΣΔΟΕ για έρευνα», δήλωσε ο κ. Παπακωνσταντίνου στους «Financial Times».

Το δημοσίευμα αναφέρει ότι το υπουργείο Οικονομικών υπέγραψε τον περασμένο μήνα μία συμφωνία ανταλλαγής πληροφοριών με τις ελβετικές αρχές σχετικά με τις καταθέσεις των Ελλήνων στις ελβετικές τράπεζες. Στη συνέχεια, το δημοσίευμα αναφέρει ανώνυμη δήλωση αξιωματούχου του υπουργείου Οικονομικών ότι δύο προηγούμενες κυβερνήσεις είχαν αρχίσει παρόμοιες διαδικασίες αλλά δεν τις ολοκλήρωσαν, λόγω της πίεσης που υπήρξε από πολιτικούς και μεγάλους επιχειρηματίες.

Ένα άλλο υψηλόβαθμο στέλεχος του υπουργείου Οικονομικών δήλωσε ανώνυμα, αναφέρει το ίδιο δημοσίευμα, ότι το Σώμα Δίωξης Οικονομικού Εγκλήματος ελέγχει πάνω από 30 πρώην και σημερινούς πολιτικούς, προσθέτοντας ότι δεν έχουν προκύψει έως τώρα στέρεες ενδείξεις για διάπραξη αδικημάτων.


Περισσότερες πολιτικές ειδήσεις: http://lpyrgos-politics.blogspot.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου