Δευτέρα 26 Νοεμβρίου 2012

Δεύτερες σκέψεις: Η… θυσία του Βενιζέλου και η μοναξιά του Ψωμιάδη

- Άκρως ενδιαφέρουσα η είδηση που μας έρχεται από τη Νότια Αφρική. Σύμφωνα με δημοσίευμα, ο πρόεδρος της χώρας Τζέικομπ Ζούμα (της φυλής των Ζουλού), θυσίασε 12 αγελάδες στο χωριό όπου γεννήθηκε, για να ζητήσει με αυτό τον τρόπο προστασία των προγόνων της φυλής εναντίον των αντιπάλων του πριν από το επόμενο συνέδριο του Αφρικανικού Εθνικού Κογκρέσου (ANC)! Εξυπακούεται ότι δεν είμαι σε θέση να γνωρίζω αν η θυσία των αγαθών τετράποδων… είχε τελικά αποτέλεσμα. Δεν μπορώ όμως παρά να σκεφτώ ότι αν ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελος Βενιζέλος αναγκαζόταν να καταφύγει σε αντίστοιχες κινήσεις ενόψει του συνεδρίου του κόμματός του, δεν θα έμενε βοοειδές ζωντανό στη Βόρεια Ελλάδα! Και δεν θέλω να πω ότι τα γελάδια θα σφάζονταν για να ξεγελάσει την πείνα του ο κ. Βενιζέλος, αλλά ότι θα χρειάζονταν ολόκληρες εκατόμβες για να εξευμενιστούν σε τέτοιο βαθμό τα πνεύματα των προγόνων του, ώστε να των σώσουν από τα… δόντια των εσωκομματικών του αντιπάλων που επιθυμούν να τον κατασπαράξουν. Για να σωθεί μάλίστα αυτός και οι υπόλοιποι συνάδερφοί του πολιτικοί από την δίκαια οργή του ελληνικού λαού, δεν θα έφτανε ούτε καν η θυσία όλων των ιερών αγελάδων της Ινδίας!

- «Πάω για νέο κόμμα», δηλώνει σε συνέντευξή του στον «Αγγελιοφόρο της Κυριακής» ο Παναγιώτης Ψωμιάδης. Καλά, εσύ μπορείς να πας άμα θέλεις όπου θες. Ποιος θα σε ακολουθήσει είναι το ζήτημα. Γιατί η εικόνα του κ. Ψωμιάδη να περιφέρεται μοναχούλης και έρημος σαν την άδικη κατάρα (ή σαν το σκυλί στ’ αμπέλι) στη Θεσσαλονίκη το τριήμερο των εορταστικών εκδηλώσεων 26 – 28/10, δεν λέει να μου φύγει από το μυαλό! Και γιατί φρονώ πως έχουν περάσει οι εποχές που ο κόσμος ψήφιζε όποιον ντυνόταν… Ζορό ή τραγουδούσε στις γειτονιές τις επιτυχίες του Καζαντζίδη.

- Στην ίδια εφημερίδα, ο κατά τα άλλα συμπαθής γενικός πρόξενος της Γερμανίας στη Θεσσαλονίκη, Βόλφγκανγκ Χέλσερ- Όμπερμαϊερ (αυτός που πριν από λίγες μέρες έκανε… ντους με τους καφέδες που τον τράταραν!) εξομολογείται ότι κάποτε, όταν ήταν νέος (όχι ότι τον έχουν πάρει τα χρόνια, ούτε 50 δεν είναι), συμμετείχε κι αυτός σε διαδηλώσεις. Δεν μας εξήγησε όμως τι ακριβώς ήταν αυτό που τον ώθησε να σταματήσει!

Κ. Ν.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου