Τρίτη 22 Ιανουαρίου 2013

Γιατροί του κόσμου: έκκληση για εθελοντές γιατρούς





Έκκληση για εθελοντές γιατρούς όλων των ειδικοτήτων απευθύνουν, σύμφωνα με την εφημερίδα «Δημοκρατία», οι Γιατροί του Κόσμου εξαιτίας της κατακόρυφης αύξησης του αριθμού των ασθενών που επισκέπτονται καθημερινά τα πολυϊατρεία τους σε Αθήνα, Πέραμα, Θεσσαλονίκη, Πάτρα και Χανιά. Σύμφωνα με στοιχεία της οργάνωσης περισσότεροι από 40 χιλιάδες άνθρωποι πέρασαν το κατώφλι των πέντε πολυϊατρείων εντός του 2012, ενώ τους τελευταίους μήνες οι Ελληνες που ζητούν ιατρική βοήθεια είναι περισσότεροι από τους αλλοδαπούς.


Σύμφωνα με το δημοσίευμα, στο πολυϊατρείο της οργάνωσης στην οδό Σαπφούς, στο κέντρο της Αθήνας, το ποσοστό των Ελλήνων ασθενών ξεπερνά σήμερα το 35%. Στη Θεσσαλονίκη αγγίζει το 70% και στο Πέραμα το 100%. «Ανάμεσά τους βρίσκονται καρκινοπαθείς, διαβητικοί και ηλικιωμένοι που μένουν σε σπίτια χωρίς ρεύμα, με ό,τι αυτό συνεπάγεται για την υγεία τους», δηλώνει στην «Δημοκρατία» ο πρόεδρος των Γιατρών του Κόσμου, Νικήτας Κανάκης.

Αυξημένες ανάγκες υπάρχουν κυρίως για καρδιολόγους, παθολόγους, παιδίατρους, γυναικολόγους, οφθαλμίατρους και δερματολόγους που θα κληθούν να στελεχώσουν τόσο τα πολυϊατρεία, όσο και τις κινητές μονάδες των ΓτΚ. «Χρειαζόμαστε γιατρούς ακόμα και για μία ώρα, προκειμένου να εξυπηρετήσουμε όσο το δυνατόν περισσότερους άστεγους, απόρους και ανασφάλιστους», πρόσθεσε ο κ. Κανάκης.

Πηγή: real.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου