Τετάρτη 14 Νοεμβρίου 2012

Θεσσαλονίκη: Στις 22 Νοεμβρίου ανοίγει η Philoxenia


Περισσότεροι από 100 ξένοι εμπορικοί επισκέπτες, εκπρόσωποι σημαντικών τουριστικών φορέων από διάφορες χώρες, θα συμμετάσχουν στη διεθνή έκθεση τουρισμού Philoxenia 2012 που θα εγκαινιαστεί στις 22 Νοεμβρίου στη Θεσσαλονίκη από την υπουργό Τουρισμού, Ολγα Κεφαλογιάννη.

Η φετινή Philoxenia, που θα διαρκέσει μέχρι τις 25 Νοεμβρίου, επικεντρώνεται στην εξωστρέφεια, με την προσέλκυση εμπορικών επισκεπτών από τέσσερις ηπείρους και την υιοθέτηση μιας νέας, δυναμικής ταυτότητας.

Στην έκθεση θα εκπροσωπηθούν ταξιδιωτικοί προορισμοί απ' όλο τον κόσμο, με πάνω από 15 άμεσες ξένες συμμετοχές, ενώ θα συμμετάσχουν και τουριστικές επιχειρήσεις από την Ελλάδα, εκπροσωπώντας διαφορετικούς τομείς του κλάδου και έχοντας τη δυνατότητα να έρθουν σε επαφή με τους διεθνείς εμπορικούς επισκέπτες.

Παράλληλα, οκτώ περιφέρειες της χώρας (Ιονίων Νήσων, Θεσσαλίας, Κεντρικής Μακεδονίας, Ανατολικής Μακεδονίας-Θράκης, Πελοποννήσου, Δυτικής Μακεδονίας, Βορείου Αιγαίου και Νοτίου Αιγαίου) θα είναι παρούσες με περίπτερα, στα οποία θα παρουσιάσουν το φυσικό περιβάλλον, τα μνημεία, τις διαδρομές, τα τοπικά παραδοσιακά προϊόντα και την τουριστική υποδομή της κάθε περιοχής.

Στα δυνατά στοιεία της έκθεσης περιλαμβάνεται και το συνέδριο για τον θρησκευτικό και πολιτιστικό τουρισμό. Η Philoxenia 2012 διοργανώνεται από τη HELEXPO, σε συνεργασία με την εταιρία Artion Conferences & Events, ενώ τελεί υπό την αιγίδα του Ελληνικού Οργανισμού Τουρισμού, του Συνδέσμου Ελληνικών Τουριστικών Επιχειρήσεων, του Ξενοδοχειακού Επιμελητηρίου Ελλάδος και της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ξενοδόχων.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου