Πέμπτη 18 Ιουλίου 2013

Θεσσαλονίκη: Καταγγέλλουν αστυνομικό πογκρόμ εναντίον τρανς γυναικών


Βραδιά τρόμου έζησαν τις πρώτες πρωινές ώρες της Πέμπτης δεκάδες τρανς γυναίκες στο κέντρο της Θεσσαλονίκης και στο Βαρδάρη, αφού ομάδες μοτοσικλετιστών της αστυνομίας προχώρησαν σε προσαγωγές με άγριο τρόπο.


Όπως καταγγέλλει το Σωματείο Υποστήριξης Διεμφυλικών (ΣΥΔ) οι αστυνομικοί τις πέταξαν στο έδαφος και τις κακομεταχείριστηκαν, ενώ η «HOMOphonia - Thessaloniki Pride» συνδέει το γεγονός με μια συνεχόμενη «στοχοποίηση των τρανς γυναικών της Θεσσαλονίκης από την αστυνομία και τους νεοσυντηρητικούς κύκλους της πόλης μας, που ξεκίνησε δύο εβδομάδες πριν από το Thessaloniki Pride, συνεχίστηκε το βράδυ της 14ης Ιούλη και κλιμακώνεται σήμερα».

Να σημειωθεί, πάντως, πως για τις συγκεκριμένες παράνομες προσαγωγές της αστυνομίας το ΣΥΔ έχει ήδη προσφύγει στη δικαιοσύνη.

Πάντως, η επίσημη ανακοίνωση της αστυνομίας, αναφέρει πως το περασμένο βράδυ, σε επιχείρηση στην ευρύτερη περιοχή των οδών Γιαννιτσών και Μοναστηρίου, προσήχθησαν 18 άτομα, χωρίς να διευκρινίζεται πόσα από αυτά τα άτομα είναι διεμφυλικά. Σε βάρος τους βεβαιώθηκαν πταισματικές παραβάσεις για αδικήματα σχετικά με νομοθεσία «Περί εκδιδομένων επ' αμοιβή προσώπων».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου