Δευτέρα 29 Ιουλίου 2013

Προκλητικές δηλώσεις Λέτα για την κρίση στην Ελλάδα


Τη βεβαίωση ότι η χώρα θα σταθεί στο πλευρό της Ελλάδας έδωσε ο πρωθυπουργός της Ιταλίας Ενρίκο Λέτα, στις δηλώσεις που έκανε μετά τη συνάντηση που είχε σήμερα στο Μαξίμου με τον Έλληνα ομόλογό του Αντώνη Σαμαρά.


Ωστόσο, ο Λέτα δεν παρέλειψε να εκφράσει κάποιες περίεργες, αν μη τι άλλο, και μάλλον άτοπες ή ακόμα και προκλητικές απόψεις για την κρίση στην Ελλάδα. Μεταξύ άλλων ο Ιταλός πρωθυπουργός ανέφερε πως είναι σημαντικό να αποφευχθεί η περαιτέρω κρίση, ενώ εξέφρασε την άποψη ότι οι θυσίες των Ελλήνων δεν αποτελούν αυτοσκοπό. Αντιθέτως, δεν δίστασε να χαρακτηρίσει τις θυσίες αυτές ένα «εργαλείο» για να τεθούν τα πράγματα στη… θέση τους: «για να υπάρξουν θέσεις εργασίας, ανάπτυξη και ελπίδα», όπως τόνισε. Επίσης, δεν παρέλειψε να επισημάνει ότι είναι πολύ σημαντικό για τη χώρα μας να τηρήσει τις δεσμεύσεις που έχει αναλάβει εντός του χρονοδιαγράμματος που έχει οριστεί.

Αναφερόμενος στη συνάντηση του φθινοπώρου στην ιταλική πρωτεύουσα, ο Λέτα δήλωσε ότι ο κ. Σαμαράς θα επισκεφθεί τη Ρώμη «πιθανότατα τον Οκτώβριο». Στο γεύμα εργασίας που ακολουθεί θα παρακαθίσει και ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης και υπουργός Εξωτερικών Ευάγγελος Βενιζέλος, ο οποίος στη συνέχεια θα έχει κατ’ ιδίαν συνάντηση με τον Λέτα.

Από την πλευρά του, ο κ. Σαμαράς επισήμανε τις δυνατότητες συνεργασίας με την Ιταλία. Αναφερόμενος στον αγωγό TAP, ο Έλληνας πρωθυπουργός σημείωσε πως αποτελεί μια τεράστια επιτυχία για Ελλάδα και Ιταλία. «Ο αγωγός υπογραμμίζει πόσο μεγάλα περιθώρια συνεργασίας έχουμε με Ιταλία και Αλβανία», πρόσθεσε.

Όπως δήλωσε ο κ. Σαμαράς, κατά τη συνάντηση στο Μαξίμου συμφώνησε με τον κ. Λέτα να θέσουν κοινούς στόχους για τις προεδρίες της ΕΕ που θα αναλάβουν Ελλάδα και Ιταλία το α' και β' εξάμηνο του 2014. Τόνισε ακόμη ότι το 2014 είναι ένας εν δυνάμει χρόνος κοινών προτεραιοτήτων και γνωστοποίησε ότι εν όψει της στενής συνεργασίας που θα αναπτύξουν οι δύο χώρες θα υπάρξει το φθινόπωρο συνάντησή τους στη Ρώμη.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου