Δευτέρα 5 Νοεμβρίου 2012

Θεσσαλονίκη: Εξαρθρώθηκε σπείρα διαρρηκτών σε Ν. Επιβάτες και Πανόραμα


Εξαρθρώθηκε από τις αστυνομικές αρχές Θεσσαλονίκης, εγκληματική ομάδα 12 ατόμων, ηλικίας 22 έως 58 ετών, που διέπραττε διαρρήξεις σε σπίτια στην περιοχή των Νέων Επιβατών και του Πανοράματος.

Από την αστυνομική έρευνα προέκυψε ότι οι δράστες είχαν συγκροτήσει εγκληματική ομάδα με δομημένη και διαρκή δράση, η δραστηριότητα της οποίας ξεκίνησε, τουλάχιστον από τον Ιανουάριο του 2010, με σκοπό την διάπραξη διαρρήξεων σε σπίτια, παραβιάζοντας τους ομφαλούς των κλειδαριών των θυρών εισόδου, καθώς επίσης και την εισαγωγή στην Ελληνική Επικράτεια ναρκωτικών ουσιών.

Από τα σπίτια αφαιρούσαν χρήματα, κοσμήματα, κινητά τηλέφωνα, ηλεκτρονικές συσκευές και κατά την αποχώρησή τους, τα οχήματα των ιδιοκτητών των σπιτιών, τα οποία στην συνέχεια μετέφεραν από την Ελληνική Επικράτεια στην Αλβανία.

Μέχρι τώρα έχει εξακριβωθεί ότι, η ομάδα κατά το τελευταίο χρονικό διάστημα της δράσης της έχει διαπράξει εννέα διαρρήξεις σπιτιών, στην περιοχή των Ν. Επιβατών και του Πανοράματος.

Επίσης, για την ιδία υπόθεση, εκτός όμως της δράσεως της ανωτέρω εγκληματικής ομάδας, σχηματίσθηκε δικογραφία σε βάρος ακόμη δώδεκα ατόμων, μεταξύ των οποίων και ένας Αστυνομικός, για τις κατά περίπτωση κατηγορίες του Νόμου «Περί Ναρκωτικών», «Ψευδορκίας», Υπόθαλψη Εγκληματία» και «Αποδοχή και Διάθεση Προϊόντων Εγκλήματος». Η σχετική δικογραφία θα αποσταλεί στον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Θεσσαλονίκης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου