Πέμπτη 18 Οκτωβρίου 2012

Θεσσαλονίκη: Πάνω από 20.000 τουρίστες εξυπηρέτησε το ΕΕΘ το καλοκαίρι


Πάνω από 20.000 τουρίστες, αριθμό ίσο με τον πληθυσμό μιας μικρής πόλης, εξυπηρέτησε φέτος το καλοκαίρι το Επαγγελματικό Επιμελητήριο Θεσσαλονίκης (ΕΕΘ), στο πλαίσιο δύο πρωτοβουλιών που ανέλαβε, για την επιδότηση του κόστους ξενάγησης και για τη διανομή πληροφοριακού υλικού αντίστοιχα.


Συγκεκριμένα, με επιτυχία ολοκληρώθηκε στις 15 Οκτωβρίου το πρόγραμμα «Επισκεφθείτε τη Θεσσαλονίκη», που οργάνωσε το ΕΕΘ, προκειμένου να ενθαρρύνει την επίσκεψη οργανωμένων γκρουπ από τις γύρω παραθεριστικές περιοχές (Χαλκιδική, Πιερία, Σταυρό, Ασπροβάλτα) για ημερήσιες εκδρομές στο κέντρο της Θεσσαλονίκης. Στο πλαίσιο του προγράμματος, που ξεκίνησε την 1η Ιουνίου, το ΕΕΘ επιδότησε το κόστος της ξενάγησης για 221 γκρουπ με 7.217 τουρίστες.

Οι επισκέπτες αποβιβάζονταν στο άγαλμα του Βενιζέλου, στη συμβολή των οδών Εγνατία και Αριστοτέλους, περνούσαν από τις εγκαταστάσεις της Αναπτυξιακής Εταιρείας του ΕΕΘ, παραλάμβαναν έντυπο και ηλεκτρονικό υλικό για την πόλη (χάρτες, πληροφορίες για την αγορά, προσφορές από καταστήματα κ.λπ.) και εν συνεχεία διαχέονταν στους εμπορικούς δρόμους του κέντρου.

"Στην προσπάθεια αυτή βοήθησε ο Εμπορικός σύλλογος Θεσσαλονίκης. Αντίθετα, ο δήμος αρνήθηκε να παραχωρήσει χώρο επί της Εγνατίας για την αποβίβαση και την επιβίβαση των τουριστών στα λεωφορεία, επικαλούμενος το γεγονός ότι το συγκεκριμένο σημείο είναι χαρακτηρισμένο ως πιάτσα ταξί", υποστηρίζει το ΕΕΘ, σε ανακοίνωσή του.

Άλλοι 12.000 τουρίστες εξυπηρετήθηκαν το φετινό καλοκαίρι λαμβάνοντας πληροφορίες και υλικό για τη Θεσσαλονίκη από το περίπτερο του δήμου, στη συμβολή της Αριστοτέλους με τη Μητροπόλεως, μπροστά στο «Ολύμπιον». Για τη συγκεκριμένη δράση, που επίσης ολοκληρώθηκε στις 15 Οκτωβρίου, το ΕΕΘ συνεργάστηκε με το δήμο, αναλαμβάνοντας την αμοιβή όσων εργάστηκαν στο περίπτερο. Ο χώρος λειτουργούσε επτά ημέρες εβδομαδιαίως και παρείχε πληροφορίες στα ελληνικά, στα αγγλικά και στα ρώσικα. Το ΕΕΘ προτίθεται να αναλάβει σχετική πρωτοβουλία και στις αρχές του 2013.


Περισσότερες ειδήσεις από τη Θεσσαλονίκη: http://lpyrgos-thessaloniki.blogspot.com 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου