Πέμπτη 18 Οκτωβρίου 2012

ΕΕ: Σε εξέλιξη η Σύνοδος Κορυφής

Α. Μέρκελ: Δεν θα υπάρξουν αποφάσεις για την εποπτεία των τραπεζών στη σύνοδο της ΕΕ


Άρχισε σήμερα γύρω στις 18:20 ώρα Ελλάδος στις Βρυξέλλες η σύνοδος κορυφής της ΕΕ με φόντο ένα μπρα ντε φερ ανάμεσα στη Γαλλία και τη Γερμανία για το μέλλον της οικονομικής και νομισματικής ένωσης. Οι ηγέτες των 27 χωρών μελών της ΕΕ άρχισαν τις εργασίες τους διάρκειας δύο ημερών λίγο μετά τη διμερή συνάντηση που είχαν ο πρόεδρος της Γαλλίας Φρανσουά Ολάντ και η Γερμανίδα καγκελάριος Άγγελα Μέρκελ.

Παράλληλα ο πρόεδρος της ΕΕ Χέρμαν Βαν Ρόμπαϊ προσκάλεσε σήμερα τους 27 ηγέτες των χωρών μελών της να μεταβούν στο Όσλο για να παραλάβουν το βραβείο Νόμπελ Ειρήνης, με το οποίο τιμήθηκε την περασμένη εβδομάδα η ΕΕ. «Για να σηματοδοτήσουμε αυτήν την ευκαιρία εορτασμού, ελπίζω ότι όλοι οι αρχηγοί ευρωπαϊκών κρατών και κυβερνήσεων θα μπορέσουν να μετάσχουν στους εορτασμούς στο Όσλο το Δεκέμβριο», δηλώνει ο Ρόμπαϊ στον λογαριασμό του στο Twitter, λίγο μετά την έναρξη της συνόδου κορυφής της ΕΕ στις Βρυξέλλες.


Α. Μέρκελ: Δεν θα υπάρξουν αποφάσεις για την εποπτεία των τραπεζών στη σύνοδο της ΕΕ

Λίγο πριν μπει στην αίθουσα του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, η καγκελάριος της Γερμανίας Άγγελα Μέρκελ δήλωσε ότι η σύνοδος κορυφής των ηγετών της Ευρωπαϊκής Ένωσης δεν θα καταλήξει σε αποφάσεις για την εποπτεία των τραπεζών, υπογραμμίζοντας ότι είναι ανάγκη οι 27 να εργαστούν «σε βάθος».

Η Μέρκελ είχε συναντηθεί νωρίτερα με τον πρόεδρο της Γαλλίας Φρανσουά Ολάντ και οι δύο ηγέτες έφτασαν σχεδόν μαζί -και από τους τελευταίους- στη σύνοδο. «Για άλλη μία φορά θα επιμείνουμε στο γεγονός ότι θέλουμε να εργαστούμε γρήγορα και, βεβαίως, εις βάθος», είπε η Μέρκελ. «Αυτή δεν θα είναι μια συνοδός στην οποία θα λάβουμε αποφάσεις, αλλά θα προετοιμάσουμε τις αποφάσεις για τον Δεκέμβριο», πρόσθεσε. Η καγκελάριος δεν αναφέρθηκε σε συγκεκριμένες ημερομηνίες, ενώ το Παρίσι θέλει να βρεθεί μια συμφωνία για την τραπεζική επιτήρηση μέχρι το τέλος του έτους.

Περισσότερες διεθνείς ειδήσεις: http://lpyrgos-international.blogspot.com 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου