Παρασκευή 9 Νοεμβρίου 2012

Θεσσαλονίκη: Έως το τέλος του χρόνου η ανάπλαση του Παζάρ Χαμάμ


Την εξέλιξη των εργασιών στο έργο της ανάπλασης του περιβάλλοντος χώρου του Οθωμανικού μνημείου Παζάρ Χαμάμ στην περιοχή «Λουλουδάδικα», επιθεώρησε ο αντιδήμαρχος Αστικού Σχεδιασμού, Πολεοδομίας και Δικτύων, Ανδρέας Κουράκης.

Το έργο περιλαμβάνει την ολοκλήρωση των διαμορφώσεων των πεζοδρομίων και του περιβάλλοντος χώρου με επιλεγμένα υλικά, (τσιμεντοκυβόλιθους, πορόλιθους, γρανιτένιους κυβόλιθους και πλάκες τσιμέντου), εμπρός από το Οθωμανικό λουτρό επί της οδού Κομνηνών και του κοινόχρηστου χώρου μεταξύ των λουτρών και των περιπτέρων των λουλουδιών, παράλληλο με την οδό Βασ. Ηρακλείου.

«Η χρηματοδότηση του έργου προέρχεται από το Πράσινο Ταμείο, είναι αρχικού προϋπολογισμού 200.000 ευρώ και θα ολοκληρωθεί μέχρι το τέλος του έτους. Επίσης για την ανάδειξη του μνημείου, που είναι ένα ζωντανό δείγμα της διαχρονικότητας της πόλης, θα τοποθετηθούν ενδοδαπέδιοι προβολείς σύμφωνα με τη μελέτη του ιδιώτη μηχανικού κ. Κάππου, η οποία είναι προσφορά στο Δήμο Θεσσαλονίκης. Επίσης θα γίνει σήμανση του χώρου προκειμένου να αναπτυχθούν τραπεζοκαθίσματα και οι πάγκοι με τα λουλούδια σε σημεία που δεν δημιουργούν πρόβλημα διέλευσης για τους διερχόμενους πεζούς», δήλωσε ο αντιδήμαρχος Ανδρέας Κουράκης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου