Τετάρτη 24 Οκτωβρίου 2012

Champions League: Ανατροπές για Μπάρτσα και Γιουνάιτεντ, γκέλες για Τσέλσι, Γιούβε


Μεγάλες ανατροπές, εκπλήξεις και πολλά γκολ επιφύλασσε η πρώτη μέρα της 3ης αγωνιστικής του
Champions League. Νίκη στο 94' για Μπαρτσελόνα, σούπερ ανατροπή για Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ και σοκ για Γιούβε και Τσέλσι.


Ο Γιώργος Σαμαράς άνοιξε το σκορ για την Σέλτικ στο «Καμπ Νου», αλλά η Μπαρτσελόνα πήρε τελικά τη νίκη με 2-1 με γκολ του Ζόρντι Αλμπα στο τέταρτο λεπτό των καθυστερήσεων!Η Σέλτικ κατάφερε όμως να «παγώσει» το «Καμπ Νου» στο 18' κόντρα στην ροή του αγώνα. Ο Μάλγκριου εκτέλεσε φάουλ και ο Γιώργος Σαμαράς έπιασε την κεφαλιά. Η μπάλα βρήκε στον Μασεράνο και κατέληξε στα δίχτυα του Βαλδές!

Όμως στο 43' ο διεθνής Ελληνας επιθετικός στάθηκε άτυχος καθώς προσγειώθηκε άσχημα σε εναέρια διεκδίκηση της μπάλας και του γύρισε ο αστράγαλος. Ο Φόρεστ πήρε την θέση του στην ενδεκάδα της Σέλτικ. Λίγο πριν το τέλος του ημιχρόνου η Μπαρτσελόνα έφτασε στην ισοφάριση. Ο Μέσι βρήκε τον Ινιέστα που αντάλλαξε μαγικές πάσες με τον Τσάβι πριν στείλει τη μπάλα στα δίχτυα με σουτ εκτός ισορροπίας! γκολ. Στο δεύτερο μέρος οι «μπλαουγκράνα» βγήκαν μπροστά και η σκοτσέζικη ομάδα πήγε να κάνει τη ζημιά στις αντεπιθέσεις με το ματς να ανοίγει πολύ. Ο Φρέιζερ Φόρστερ βρέθηκε σε μεγάλη βραδιά και στο 73' και στο 75' έσωσε την Σέλτικ με εκπληκτικές επεμβάσεις σε προσπάθειες των Αλέξις και Μέσι. Ο Νταβίδ Βίγια που είχε περάσει ως αλλαγή είχε δοκάρι στο 90'.Τελικά ο Ζόρντι Αλμπα έδωσε την λύση για τους Καταλανούς στο τέταρτο λεπτό των καθυστερήσεων! Μετά από σέντρα του Αντριάνο, ο πρώην άσος της Βαλένθια έκανε την προβολή και νίκησε τον Φόρστερ! Ετσι η Μπαρτσελόνα έκανε το «3 στα 3» στον 7ο όμιλο ενώ η Σέλτικ παρέμεινε 2η με 4 βαθμούς.

Στο «Ολντ Τράφορντ» η Μπράγκα προηγήθηκε 2-0 μόλις στο 20' αλλά οι «κόκκινοι διάβολοι» έκαναν την ολική ανατροπή και πήραν τη νίκη με 3-2.Η Μπράγκα «πάγωσε» μόλις στο 2' το «θέατρο των ονείρων», με τον Αλαν να ανοίγει το σκορ. Πριν η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ προλάβει να… συνέλθει, η αμυντική της αστάθεια βοήθησε τον σκόρερ των Πορτογάλων να διπλασιάσει τα τέρματά του στο 20' και η «γκέλα» ήταν προ των πυλών.

Ωστόσο, η γρήγορη μείωση του σκορ από τον Ερνάντες στο 25' βοήθησε τους γηπεδούχους να ανακάμψουν και σιγά-σιγά άρχισαν να πιέζουν. Έφτασαν στην ισοφάριση με τον Εβανς στο 62' και ολοκλήρωσαν την ανατροπή με τον Ερνάντες στο 75'.

Η Σαχτάρ Ντονέτσκ απέκτησε προβάδισμα τριών βαθμών στο 5ο όμιλο ύστερα από τη νίκη της με 2-1 επί της Τσέλσι στο «Ντονμπάς Αρένα»! Η ομάδα του Μιρτσέα Λουτσέσκου που μετράει 21 σερί νίκες στο ουκρανικό πρωτάθλημα νίκησε «πειστικά» τους πρωταθλητές Αγγλίας! Οι «ανθρακωρύχοι» είχαν 17 σουτ εντός εστίας και προηγήθηκαν μόλις στο τρίτο λεπτό με τον Αλεξ Τεϊσέρα. Ο Φερναντίνιο έκανε το 2-0 στο δεύτερο ημίχρονο ενώ οι «μπλε» το μόνο που κατάφεραν ήταν να μειώσουν στο τέλος με τον Οσκαρ.

Η Βαλένθια πέρασε νικηφόρα από το Μινσκ αν και το τελικό 0-3 μάλλον αδικεί την ΜΠΑΤΕ. Ο Ρομπέρτο Σολδάδο άνοιξε το σκορ με πέναλτι στο τέλος του πρώτου ημιχρόνου και έδωσε την απαραίτητη ψυχολογική ώθηση στις «νυχτερίδες». Ο 27χρόνος Ισπανός φορ έδειξε την εκτελεστική του δεινότητα με άλλα δύο τέρματα στο β' μέρος, ολοκληρώνοντας το χατ-τρκ του στο 59'.

Με πέναλτι του Τόμας Μίλερ η Μπάγερν πήρε τη νίκη με 1-0 απέναντι στην Λιλ στο «Μετροπόλ». Έτσι οι Βαυαροί άφησαν πίσω τους την ήττα-σοκ με 3-1 από τη ΜΠΑΤΕ την περασμένη αγωνιστική.

Ο Παντελής Καπετάνος συνέχισε να σκοράρει, έστω και αν το γκολ που μπήκε στην Κωνσταντινούπολη χρεώθηκε (σωστά) στον Νουνκέου, καθώς η μπάλα μετά την προβολή του Ελληνα επιθετικού της Κλουζ βρήκε στο στήθος του αμυντικού της Γαλατάσαραϊ και πήρε πορεία προς τα δίχτυα. Στο 77' ήρθε η ισοφάριση για την ομάδα της Τουρκίας με τον Μπουράκ Γιλμάζ.

Η Σπαρτάκ Μόσχας πέτυχε την πρώτη της νίκη στον 7ο όμιλο του Τσάμπιονς Λιγκ επικρατώντας με 3-2 της Μπενφίκα στο «Λουζνίκι». Πλέον η ομάδα του Ουνάι Εμερι έχει τρεις βαθμούς ενώ οι «αετοί» της Λισαβόνας παρέμειναν στον έναν!


Ο Μίρκο Βούτσινιτς ήρθε από τον πάγκο και με γκολ στο 80' γλίτωσε την Γιουβέντους από ήττα από τη Νόρτζελαντ στην Δανία (1-1)! Οι γηπεδούχοι πέτυχαν το παρθενικό τους γκολ στους ομίλους του Τσάμπιονς Λιγκ με υπέροχο φάουλ του Μίκελ Μπέκμαν στο ξεκίνημα του δεύτερου μέρους.
Στη συνέχεια οι «μπιανκονέρι» έχασαν πολλές ευκαιρίες ώσπου λυτρώθηκαν από τον Μαυροβούνιο στράικερ! Για τους «μπιανκονέρι» αυτή ήταν η ένατη σερί ισοπαλία στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις!


Αναλυτικά τα τελικά αποτελέσματα:

Σπαρτάκ Μόσχας- Μπενφίκα 2-1
Μπαρτσελόνα - Σέλτικ 2-1
Γαλατάσαραϊ - Κλουζ 1-1
Λιλ - Μπάγερν Μονάχου 0-1
Μάντσεστερ Γ - Μπράγκα 3-2
ΜΠΑΤΕ - Βαλένθια 0-3
Νόρντζελαντ - Γιουβέντους 1-1
Σαχτάρ Ντόνετσκ - Τσέλσι 2-1

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου