Τετάρτη 24 Οκτωβρίου 2012

Θεσσαλονίκη: Κίνητρα στους ιδιοκτήτες να συμμαζέψουν τα τραπεζοκαθίσματα



Σε εξορθολογισμό των τελών για τη χρήση κοινόχρηστου χώρου και όχι σε μείωσή τους προχωρά ο δήμος για το 2013. Με τις κινήσεις αυτές, ο δήμος φαίνεται πως στοχεύει στην παροχή κινήτρων στους ιδιοκτήτες (κυρίως καταστημάτων υγειονομικού ενδιαφέροντος) να «συμμαζέψουν» τα τραπεζοκαθίσματά τους, αφήνοντας την εκ του νόμου επιβληθείσα ζώνη διέλευσης πεζών πλάτους περίπου 1,5 μέτρου, αλλά και με τη χρήση ομοιόμορφων διαχωριστικών και ομπρελών.

Συγκεκριμένα:

- Δεν επιβάλλεται τέλος για διαχωριστικά ύψους 1,50 μ. στους κοινόχρηστους χώρους που διατίθενται στα ΚΥΕ για την ανάπτυξη τραπεζοκαθισμάτων, σύμφωνα με τις ενδεικτικές κατασκευαστικές προδιαγραφές της Διεύθυνσης Μελετών Αρχιτεκτονικών Εργων του δήμου.

- Καταργείται η χρέωση για ομπρέλες και σόμπες κ.ά. Επιβάλλεται ένα μικρό ειδικό τέλος, το οποίο είναι περίπου το 1/10 της χρέωσης που υπήρχε έως σήμερα. Οι ομπρέλες αυτές θα πρέπει να είναι λευκές και να μη φέρουν μεγάλες διαφημίσεις.

- Καταργείται η προσαύξηση 5% ανά κάθε μήνα μέχρι τον Απρίλιο για την πληρωμή των τελών. Παράλληλα, όποιος προσκομίσει εγγυητική επιστολή θα έχει τη δυνατότητα να τα αποπληρώσει έως το Σεπτέμβριο. Σύμφωνα με τον κ. Καπόν, πέρσι πάνω από το 40% των επιχειρηματιών παρουσίασαν εγγυητική επιστολή προκειμένου να καταβάλουν τα τέλη με δόσεις.

- Μειώνονται κατά 15% τα τέλη κοινόχρηστων χώρων για εμπορική χρήση και εναπόθεση εμπορευμάτων.

- Καταργείται το τέλος εισόδου- εξόδου στους σταθμούς πάρκινγκ.

Πηγή: Agelioforos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου