Τετάρτη 24 Οκτωβρίου 2012

Ιωάννινα: Πανελλήνιο συνέδριο σπονδυλικής στήλης


Αύριο ξεκινάει στα Ιωάννινα το 6ο Πανελλήνιο Συνέδριο Σπονδυλικής Στήλης που διοργανώνει η Ελληνική Εταιρεία Σπονδυλικής Στήλης (ΕΕΣΣ) και το οποίο συγκεντρώνει το ενδιαφέρον διακεκριμένων νευροχειρουργών και ορθοπαιδικών χειρουργών από Ελλάδα και εξωτερικό.

Το συνέδριο θα διαρκέσει μέχρι την Κυριακή 28 Οκτωβρίου και θα πραγματοποιηθεί σε κεντρικό ξενοδοχείο των Ιωαννίνων. Φέτος το συνέδριο παρουσιάζει ιδιαίτερο επιστημονικό ενδιαφέρον, καθώς φέρνει σε επαφή Έλληνες και ξένους ομιλητές από τη Γαλλική και Ευρωπαϊκή εταιρεία Σπονδυλικής Στήλης για να συζητήσουν από κοινού τις τελευταίες ιατρικές εξελίξεις της Σπονδυλικής Στήλης και πώς αυτές επηρεάζουν θετικά στην αντιμετώπιση κρίσιμων καταστάσεων όταν αυτές προκύπτουν μέσα στο χειρουργείο.

Για πρώτη φορά στο συνέδριο οι περιλήψεις των εργασιών παρουσιάζονται στην ελληνική και την αγγλική γλώσσα, ενώ μεταξύ άλλων, την επιστημονική τους εμπειρία καταθέτουν περισσότεροι από 300 Έλληνες νευροχειρουργοί και ορθοπαιδικοί χειρουργοί, φυσίατροι και φυσικοθεραπευτές, ακτινολόγοι, καθώς και ιατροί άλλων ειδικοτήτων. Στο πλαίσιο του συνεδρίου, θα εξεταστεί μια σειρά από παθήσεις της σπονδυλικής στήλης όπως οσφυαλγία, οσφυϊκή σπονδύλωση, η νόσος του
παρακείμενου διαστήματος, αυχενική μυελοπάθεια και κύφωση, θωρακική δισκοκήλη,κατάγματα θωρακοοσφυϊκής μοίρας της σπονδυλικής στήλης κ.α , καταλήγοντας στη θεματική της φυσικής αποκατάστασης την τελευταία ημέρα.

Το συνέδριο είναι υπό την αιγίδα του υπουργείου Υγείας και του Δήμου Ιωαννίνων που γιορτάζει τα 100 χρόνια από την απελευθέρωση των Ιωαννίνων από τον τουρκικό ζυγό και υποστηρίζεται από την Ελληνική Νευροχειρουργική Εταιρεία και τηνΕλληνική Εταιρεία Χειρουργικής Ορθοπαιδικής και Τραυματολογίας καθώς και από ιδιωτικές εταιρείες και κέντρα αποκατάστασης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου