Τετάρτη 24 Οκτωβρίου 2012

Champions League: «Τελικός» για Ολυμπιακό, τα «φώτα» στα ντέρμπι του 4ου ομίλου!


Στο "Πετρόβσκι" της Αγίας Πετρούπολης ανοίγει η αυλαία στο πρόγραμμα της Τετάρτης, όσον αφορά στο 2ο μέρος της 3ης αγωνιστικής των ομίλων του Champions League. Η Μίλαν είχε πάρει "διπλό" πριν 3 εβδομάδες σε αυτό το γήπεδο, έτσι το ματς με την Άντερλεχτ είναι... τελικός για την Ζενίτ που δεν έχει ούτε βαθμό, αλλά και για τους Βέλγους που μετά την εντός έδρας ήττα από την Μάλαγα έχουν μόνο τον βαθμό που "τσίμπησαν" στο Μιλάνο.Η Ζενίτ είναι πλήρης, ενώ ο Μποκανί έσπασε την μύτη του και θα χάσει το ματς για την Άντερλεχτ, με τον Γκιγιόμ Ζιλέ να είναι κάνει αγώνα δρόμου για να προλάβει

Στο άλλο ματς του 3ου ομίλου, η Μάλαγα υποδέχεται την Μίλαν και αν νικήσει θα κάνει το "3 στα 3", αγκαλιάζοντας την πρόκριση. Νοκ-άουτ για τους Ισπανούς είναι οι Τουλαλάν, Μπουονανότε, Σέρχιο Σάντσεθ, Μονρεάλ και Ζούλιο Μπαπτίστα, ενώ στην Μίλαν που επέστρεψε ο Πάτο, λείπουν οι Αμπιάτι, Αμπάτε, Νάιτζελ ντε Γιονγκ και Ρομπίνιο.

Στον 1ο όμιλο η Πόρτο πάει για το "3 στα 3" υποδεχόμενη την Ντινάμο Ζάγκρεμπ, ενώ η Παρί Σεν-Ζερμέν ψάχνει το πρώτο "διπλό" στο Ζάγκρεμπ κόντρα στην Ντίναμο, χωρίς τους Σακό, Νενέ, Τιάγκο Μότα, Λουγκάνο, Σαντόμ και Λαβέτσι.

Στον όμιλο του Ολυμπιακού (2ος), η Άρσεναλ φιλοξενεί στο Λονδίνο την Σάλκε και αν κάνει το "3 στα 3" θα αποδείξει πως είναι το μεγάλο φαβορί του ομίλου. Ο Αρσέν Βενγκέρ δεν θα είναι ξανά στον πάγκο με την τιμωρία των 3 αγωνιστικών να ολοκληρώνεται, απουσιάζουν οι Στσέσνι, Φαμπιάνσκι, Γουόλκοτ, Γκιμπς, Ντιαμπί, Ροζίτσκι, ανέτοιμος είναι ο Γουίλσιρ, ενώ Όξλεϊντ-Τσάμπερλεϊν και Κοσιελνί είναι αμφίβολοι. Στην Σάλκε επιστρέφει ο Γιούλιαν Ντράξλερ, αλλά ο Κυριάκος Παπαδόπουλος δεν ταξίδεψε στην Αγγλία λόγω ίωσης. Ο Ολυμπιακός καλείται να μετρήσει τις δυνάμεις του και να «ζυγίσει» τις πιθανότητές του για πρόκριση στους «16» του Τσάμπιονς Λιγκ, αντιμετωπίζοντας τη Μονμπελιέ.Οι «ερυθρόλευκοι» μετρούν δύο ήττες σε ισάριθμα παιχνίδια και ευελπιστούν η τρίτη αγωνιστική να έχει τελείως διαφορετική εξέλιξη, για να ελπίζουν σε πρόκριση στην επόμενη φάση.Στην προσπάθεια αυτή, δεν θα μπορούν να συνδράμουν οι Αριέλ Ιμπαγάσα και Τάσος Παπάζογλου, οι οποίοι αντιμετωπίζουν προβλήματα τραυματισμών. Από την πλευρά της, η Μονπελιέ ηττήθηκε δύσκολα εντός έδρας από την Άρσεναλ (2-1), ενώ την επόμενη αγωνιστική (2η) πήρε παλικαρίσια ισοπαλία εκτός έδρας από τη Σάλκε (2-2).Οι Γάλλοι αντιμετωπίζουν αρκετά προβλήματα, αφού ο Αϊτ Φανά τραυματίστηκε και θα μείνει εκτός για τους επόμενους έξι μήνες. Επιπλέον, ο Μποκαλί αντίκρισε την κόκκινη κάρτα στο ματς του «Γκελζενκίρχεν» και είναι τιμωρημένος για τη συγκεκριμένη αναμέτρηση. Σημαντικότερο, ίσως πρόβλημα, από όλα τα παραπάνω, είναι αυτό της τιμωρίας του προπονητή των πρωταθλητών Γαλλίας, Ρενέ Ζιράρ, ο οποίος τιμωρήθηκε με δύο αγωνιστικές για την άσεμνη χειρονομία στον Χουμπ Στέφενς και θα δει το ματς από την εξέδρα.

Στον 4ο όμιλο υπάρχουν δύο μεγάλα ντέρμπι με την Ντόρτμουντ να υποδέχεται την Ρεάλ και τον Άγιαξ την Μάντσεστερ Σίτι.Σ μέλτσερ και Γκέτσε επιστρέφουν στην διάθεση του Κλοπ, αλλά δύσκολα αυτό θα γίνει και τον Ιλκάι Γκεντογάν, ενώ για την Ρεάλ λείπουν οι Μαρσέλο, Φάμπιο Κοεντράο και Άλβαρο Αρμπελόα, έτσι μάλλον θα είναι δεξί μπακ ο Εσιέν και αριστερό ο Σέρχιο Ράμος (όπως με την Θέλτα).Για την Σίτι απουσιάζει ο Νταβίντ Σίλβα που τραυματίστηκε με την εθνική Ισπανίας, ενώ για τον Άγιαξ λείπουν οι Μπόιλεσεν, Σίγκθορσον, Σερέρο, Κλάασεν και Λουκόκι.


ΟΙ ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΕΣ

Group A

1. Πόρτο 6 (3-0)

2. Παρί Σεν-Ζερμέν 3 (4-2)

3. Ντινάμο Κιέβου 3 (3-4)

4. Ντίναμο Ζάγκρεμπ 0 (0-4)


Group B

1. Άρσεναλ 6 (5-2)

2. Σάλκε 4 (4-3)

3. Μονπελιέ 1 (3-4)

4. Ολυμπιακός 0 (2-5)


Group C

1. Μάλαγα 6 (6-0)

2. Μίλαν 4 (3-2)

3. Άντερλεχτ 1 (0-3)

4. Ζενίτ 0 (2-6)


Group D

1. Ρεάλ 6 (7-3)

2. Ντόρτμουντ 4 (2-1)

3. Μάντσεστερ Σίτι 1 (3-4)

4. Άγιαξ 0 (1-5)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου