Δευτέρα 8 Οκτωβρίου 2012

Ελεύθεροι με ρητή δικάσιμο οι συνδικαλιστές της ΔΕΗ

Ελεύθεροι αφέθηκαν μετά την άσκηση ποινικής δίωξης σε βάρος τους σε βαθμό πλημμελήματος οι 18 συλληφθέντες της ΔΕΗ, μεταξύ των οποίων και ο συνδικαλιστικός εκπρόσωπός τους Νίκος Φωτόπουλος, κατά τη χθεσινοβραδινή κατάληψη στο Κέντρο Πληροφοριακών Συστημάτων της επιχείρησης στη λεωφόρο Μεσογείων.

Στη γενική αστυνομική διεύθυνση όπου κρατούνταν μετέβησαν νωρίτερα δύο εισαγγελείς ώστε να μην γίνει μεταγωγή των 18 καθώς ήδη στην Ευελπίδων υπήρχαν πολλοί συγκεντρωμένοι για τη δίκη των εργαζομένων στα Ναυπηγεία Σκαραμαγκά. Εναντίον τους ασκήθηκε ποινική δίωξη για διατάραξη οικιακής ειρήνης και για την εκδίκαση της υπόθεσης δόθηκε ρητή δικάσιμος για τις 18 Ιανουαρίου 2013.

Στο μεταξύ, σε εξέλιξη είναι στο αυτόφωρο η δίκη των 12 συλληφθέντων εργαζομένων στα ναυπηγεία Σκαραμαγκά για τα επεισόδια στο υπουργείο Εθνικής Άμυνας. Ο εισαγγελέας έχει ασκήσει σε βάρος τους ποινική δίωξη σε βαθμό πλημμελήματος. Υπενθυμίζεται ότι για σήμερα οι εργαζόμενοι στον Σκαραμαγκά έχουν προκηρύξει 24ωρη απεργία, σε ένδειξη συμπαράστασης στους συναδέλφους τους και συγκέντρωση στα δικαστήρια.


Περισσότερες ειδήσεις από την Ελλάδα: http://lpyrgos-hellasnews.blogspot.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου