Δευτέρα 8 Οκτωβρίου 2012

Θεσσαλονίκη: Τον Ιανουάριο αναμένεται η δημοπράτηση του έργου αναβάθμισης της δυτικής περιφερειακής

Τον επόμενο Ιανουάριο αναμένεται να δημοπρατηθεί το έργο της βελτίωσης και αναβάθμισης της δυτικής εσωτερικής περιφερειακής οδού Θεσσαλονίκης, από τον κόμβο της Λαχαναγοράς (Κ16) μέχρι το νοσοκομείο Παπαγεωργίου. Η σύμβαση για το έργο, που αναμένεται να απαλλάξει από τα «φανάρια» την κυκλοφορία από και προς περιοχές της δυτικής Θεσσαλονίκης, εκτιμάται ότι θα υπογραφεί σε τέσσερις μήνες από τη δημοπράτηση ενώ ο τελικός χρονικός ορίζοντας υλοποίησής του τοποθετείται στον Οκτώβριο του 2015.

Τα παραπάνω έγιναν γνωστά μετά από σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε για το θέμα στην Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας, υπό τον Γενικό Γραμματέα Δημοσίων Έργων Στράτο Σιμόπουλο, παρουσία του αναπληρωτή Περιφερειάρχη Διονύση Ψωμιάδη, του αντιπεριφερειάρχη Απόστολου Τζιτζικώστα, εκπροσώπων της Εγνατίας Οδού και υπηρεσιακών παραγόντων.

Συγκεκριμένα, θα δημιουργηθούν πέντε ανισόπεδοι κόμβοι στα σημεία του κόμβου Κ14 και των οδών Λαγκαδά, Μακρυγιάννη, Μαιάνδρου και 3ης Σεπτεμβρίου. Στα συγκεκριμένα σημεία η κίνηση των οχημάτων θα διεξάγεται είτε υπέργεια είτε υπόγεια. Η κατασκευή τους υπολογίζεται ότι θα ξεμπλοκάρει ιδιαίτερα την κίνηση, αφαιρώντας τα φανάρια από τη ροή κυκλοφορίας της περιφερειακής οδού προς τα δυτικά. Επιπλέον θα δημιουργηθούν διελεύσεις πεζών καθώς οι περιοχές όπου θα γίνουν οι κόμβοι γνωρίζουν μεγάλη οικιστική ανάπτυξη. Προβλέπονται τέλος εκτεταμένες φυτεύσεις στην περιοχή.

Σε ό,τι αφορά το έργο αναβάθμισης της περιφερειακής οδού από το νοσοκομείο Παπαγεωργίου μέχρι τον κόμβο Κ10 στα Κωνστανινουπολίτικα, που προβλέπει την κατασκευή μιας νέας «ιπτάμενης» περιφερειακής οδού πάνω από την υπάρχουσα εσωτερική, δίπλα στο δάσος του Σέιχ Σου και με θέα τον θερμαϊκό κόλπο, ο κ. Σιμόπουλος επισήμανε ότι δεν υπάρχει κάτι ανακοινώσιμο αυτή τη στιγμή, ωστόσο το θέμα βρίσκεται στη διαδικασία ένταξής του για χρηματοδότηση.

Για τον κόμβο Κ16, που σημειώθηκε πρόσφατα εμπλοκή λόγω καταπατητή που δεν εγκαταλείπει την περιοχή, ο Γ.Γ. Δημοσίων Έργων, εκτίμησε ότι μετά από τις ενέργειες που έκανε το υπουργείο, θα μπορούσε το έργο να ξεκινήσει σε ένα με ενάμισι μήνα. Σε κάθε περίπτωση επισήμανε ότι δεν υπάρχει θέμα λύσης της εργολαβίας και απένταξης του έργου από το ΕΣΠΑ.

Περισσότερες ειδήσεις από τη Θεσσαλονίκη: http://lpyrgos-thessaloniki.blogspot.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου