Δευτέρα 8 Οκτωβρίου 2012

Θεσσαλονίκη: Κρητικά εδέσματα στην πλατεία Αρχαίας Αγοράς

 
Πάγκους με ελιές, λάδι, ντομάτες, παξιμάδια, τσικουδιές και άλλα προϊόντα από την Κρήτη θα γεμίσει μεταξύ άλλων από την Τετάρτη 10 Οκτωβρίου και για τις επόμενες τέσσερις μέρες η πλατεία Αρχαίας Αγοράς.
Η εκδήλωση πραγματοποιείται μετά την απόφαση του δήμου Χανιών να μεταφέρει για δεύτερη χρονιά την 15η διοργάνωση της Παγκρήτιας Έκθεσης Προϊόντων Ποιότητας, με την επωνυμία «ΑΓΡΟΤΙΚΟΣ ΑΥΓΟΥΣΤΟΣ» έξω από τα όρια του δήμου. Στόχος είναι η προβολή και προώθηση των Κρητικών προϊόντων ποιότητας και των ειδών λαϊκής τέχνης και κεντρικό σύνθημα της εκδήλωσης είναι: «Καταναλώνουμε Ελληνικά Ποιοτικά Προϊόντα».

Η έκθεση τελεί υπό την αιγίδα του δήμου Θεσσαλονίκης και υποστηρίζεται από τα κρητικά σωματεία της Θεσσαλονίκης και η Παγκρήτια Αδελφότητα Μακεδονίας.

Όπως επεσήμανε σε συνέντευξη Τύπου, ο δήμαρχος Μανώλης Σκουλάκης, «θεωρούμε ότι είναι σημαντικό οι κάτοικοι της πρωτεύουσας και της συμπρωτεύουσας, έστω και για λίγες ημέρες, να έλθουν σε επαφή με τα μοναδικής ποιότητας Κρητικά προϊόντα ιδιαίτερα της ορεινής ενδοχώρας, όπου ήταν αφιερωμένη η φετινή διοργάνωση, να τα γευθούν και να μάθουν για την Κρητική διατροφή που αποτέλεσε πρότυπο τρόπου ζωής των κατοίκων του νησιού μας».

Τα εγκαίνια της έκθεσης θα πραγματοποιηθούν την Τετάρτη 10 Οκτωβρίου στις 6 το απόγευμα στην Πλατεία Αρχαίας Αγοράς, από τον δήμαρχο Γιάννη Μπουτάρη. Η είσοδος για το κοινό είναι ελεύθερη.

Περισσότερες ειδήσεις από τη Θεσσαλονίκη: http://lpyrgos-thessaloniki.blogspot.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου