Πέμπτη 27 Σεπτεμβρίου 2012

Συμφώνησαν οι τρεις αρχηγοί στο πακέτο των μέτρων


Στους βασικούς άξονες του πακέτου τρων μέτρων συμφώνησαν οι τρεις πολιτικοί αρχηγοί των κομμάτων που απαρτίζουν την κυβέρνηση, στη σημερινή τους σύσκεψη που ξεκίνησε στις 10.30 το πρωί και διάρκεσε περισσότερες από 2,5 ώρες. Σύμφωνα με πηγές του ΠΑΣΟΚ και της Δημοκρατικής Αριστεράς, το πακέτο των μέτρων θα περιλαμβάνει περικοπές από 10 ως 10,5 δισ. ευρώ στις δημόσιες δαπάνες και νέα φορολογικά μέτρα ύψους τρία δισ. ευρώ


Ο κ. Κουβέλης επεσήμανε κατά την αποχώρησή του ότι πλέον μένουν μόνο οι λεπτομέρειες για το τελικό πακέτο. Τόνισε ότι «αυτό που ζητάμε είναι η ρήτρα αντικατάστασης και επιμήκυνσης σε 4ετη φάση».Υπογράμμισε δε ότι στη συζήτηση στη Βουλή θα είναι ενταγμένο όλο το πλαίσιο, δηλαδή τα μέτρα, η ανάπτυξη, η φορολογία και η φοροδιαφυγή.

Από την πλευρά του ο υπουργός οικονομικών Ιωάννης Στουρνάρας επιβεβαίωσε ότι έχει υπάρξει συμφωνία και για αυτό δεν θα υπάρξουν άλλες συναντήσεις των αρχηγών για τα μέτρα. Επίσης επεσήμανε ότι υπάρχει πρόθεση να μπουν ρήτρες επίτευξης στόχων και πως τα μέτρα θα ψηφιστούν το συντομότερο δυνατό. «Έχω μια βάση να διαπραγματευτώ με την τρόικα», υπογράμμισε.

Περισσότερες πολιτικές ειδήσεις: http://lpyrgos-politics.blogspot.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου