Πέμπτη 27 Σεπτεμβρίου 2012

Τουρκία: Δεκαπέντε νεκροί σε συγκρούσεις στρατιωτών με Κούρδους


Δύο Τούρκοι στρατιώτες και 13 Κούρδοι αντάρτες του Εργατικού Κόμματος του Κουρδιστάν (PKK) έχουν χάσει τη ζωή τους από χθες Τετάρτη, όταν ο στρατός εξαπέλυσε μια επιχείρηση στη νοτιοανατολική Τουρκία κοντά στα σύνορα με το Ιράκ, όπως δήλωσαν σήμερα τοπικές πηγές των υπηρεσιών ασφαλείας.


Οι δυνάμεις ασφαλείας διεξάγουν από χθες μια επιχείρηση εναντίον του PKK στην κοιλάδα Καζάν και την επαρχία Καβουσάκ, ορεινές περιοχές κοντά στην επαρχία Χακάρι, όπου μέλη των ειδικών δυνάμεων του στρατού μεταφέρθηκαν με ελικόπτερα, πρόσθεσαν οι ίδιες πηγές. Πολεμικά αεροσκάφη F-16 βομβάρδισαν στόχους στην περιοχή, ενώ μη επανδρωμένα αεροσκάφη χρησιμοποιήθηκαν για τη συλλογή πληροφοριών. Στη διάρκεια των μαχών, που συνεχίζονται σήμερα, τραυματίστηκαν τέσσερις στρατιώτες.

Οι νέες αυτές συγκρούσεις σημειώνονται καθώς το PKK έχει αυξήσει τις επιθέσεις του εναντίον των τουρκικών δυνάμεων ασφαλείας, οι οποίες απαντούν με τη μαζική παράταξη στρατευμάτων, ευρείες επιχειρήσεις και βομβαρδισμούς θέσεων των ανταρτών στο βόρειο Ιράκ. 


Περισσότερες διεθνείς ειδήσεις: http://lpyrgos-international.blogspot.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου